Karagöz avı için yosun kullanıldığı yazıldı. Şaka mı? Nasıl oluyor? Bilgisi olan bir arkadaş yazabilir mi acaba Bu yosun nasıldır? Nasıl elde edilir ?
erdek iskelede saç gibi olan yosunla karagöz tutan arkadaşlara denk gelmiştim. benimde şaşırdığım bi durumdu.
yosun adana da eski baraj diye tabir edilen yer var bilen bilir kapakların orada denir birgün orda balıga gitmiştim ne yaptıysam yakalıyamıyordum ama yanımdaki adam çatır çatır ne oldugunu bilmedıgım balık yakalıyordu yanına yanaştım ve sordum ne atıyosun diye yosun dedi bende şakamı dedim hayır dedi büyük kayaların üzerinde oluşan saç şeklinde yosun iğneye dolayıp alt kısmını da uzunca bırakıp şiddetli akan suya attıgımda arkasından onlarca balıgın yüzdüğünü gördüm ve o gün 35 tane çupraya benzer bir balık yakaladım çevredekiler çupra felan dediler ama şimdi karagözü düşününce evet yakaladıgım balıklar tıpkı karagözdü ama tatlı suda ne gezer onuda bilmiyorum
Saç şeklinde yosun suyun içinde salınım hareketleri yaparak yavru balık izlenimi verir. Karagöz 3-4 cm lik silikon yemlerle de yakalanabiliyor. Aç olsun yeter. Sonuçta beyaz horoz tüyü ile de Levrek yakalanabiliyor.
arkadaslar bursa narlıda ben yakalıyorum 2 pazardır,,,,yesıl yosunların arasında kırmızı oluyo......narlıda yosun kalmadı bu hafta zor bulduk
Saç şeklinde yosun dediğiniz Ege'de her tarafı sarmış olan erişte midir? Eğer erişte ise onunla balık yakalamak hiçbir şekilde sözkonusu olamaz.
arkadaşlar suda marine içerisinde kayıkların bağlandıgı beklemiş iplerin üzerinde ve midyelerin üzerinde topak seklınde kağve rengi otları dikkatli bakınca görüceksiniz elinize aldıgınızda saç gibi iğneye nasıl bağlıcaksınız ince ip veya misine ile sabitleyin
Sarpanın bu yöntemle yakalandığını Fishing Tv'de görmüştüm. Sanırım yosunların içinde bazı organizmalar var. Balık bunlarla beslendiği için avcılığı yapılabiliyor diye düşünüyorum.
Hatta videosunu buldum. Yosunun çıkarılışından, yem olarak kullanımına kadar herşeyi göstermiş. http://www.youtube.com/watch?v=elFodyHW2XA