karagözler ve mercan

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mavi tarafından paylaşıldı.

1. mavi

mavi selçuk sünbül

Baharla birlikte yoğun geçen ve çok randıman aldığım kırmızı benekli alabalık avlarımdan sonra küçük bir fırsatı değerlendirip soluğu bozcaadada aldım.Vakit kısıtlı olduğu için (en fazla 2 saat) acele avlanmak zorundaydım.Acele avlanmanın ne olduğunu bilenler bilir koşa koşa avlanılır yem takmak bile acele olmalı gereksiz zaman kaybı olmamalı.
    Neyse bu niyet ve telaşla arada bir gittiğim yüksek kayalık bölgeyi avlanmak için seçtim.Yem sülüne ve karides olta klasik üçlü dip takım.Tek makara ile yemleyip takımı kırk m gibi açığa attım.Tatlısudan kalan alışkanlıkla kamışı elimde tutmayı çok seviyorum ve yine olta elimdeyken henüz birkaç dk içinde ilk vuruş ama kuvvetli vuruş bu sıradan değil,zaten takım dibe oturmadan heyecan tavandaydı bu ilk vuruş ellerimin titremesine yetti ve ilk tasma balık ucunda geliyor ama yaklaşık 25 mt den kayalığın üzerine almak zorundayım ne yapacağımı düşünmekteyim artık yapacak birşey yok balık kesme kayalığın dibine kadar geldi koparsada başka seçenek yok yavaş yavaş yukarıya çektiğimde bu harika mercanı gördüm sonrasındaki diğer karagözlerde tuzu biberi oldu.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Mayıs 2011
  2. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Selçuk kardeş zamanın kısıtlı bak resimleri bile anca gönderdin bence allaları rahat bırak karagöz mercana bak hem zamanın çogalır rahat edersin ne güzel olmuş bak:) rasgele.

3. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Selçuk bey bozcaaadayı bilen biri olarak kısa zamanda iyi bir av zamanı yaşamışsınız tebrikler
    balıkları akvaryum koyundanmı tuttunuz
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele

4. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler, güzel bir av olmuş. Karagözlerin biraz daha büyüklerini alıkoymanız daha iyi olur. Tebliğ limiti 21 cm.'dir bilginiz olsun. Ama alalardan sonra bu avı görmek daha iyi oldu kanımca. ;)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selçuk abi sakın "her raporum çekiştiriliyor" diye düşünmeyesin ancak bir uyarım var;

diyorlar ki balıkları gazete kağıdı üzerine koymayalım. Yazı ve resimlerde kullanılan boyaların içeriğinde ağırmetaller ve zehirleyici/toksin maddeler bulunur, kişi sağlığı için zaralıdır.:)

6. mavi

mavi selçuk sünbül

yok nuri kardeşim öyle şeymi olur lakin o gazetenin üzerinde en fazla 3 dk durdu hemen tavaya gittiler sadece resim için koymuştum

selamlar rasgelsin..

7. mavi

mavi selçuk sünbül

Teeşekkürler daha dikkatli olmam gerektiğinin farkındayım.

Sevgiler saygılar..

8. mavi

mavi selçuk sünbül

Teşekkür ederim akvaryumda kıyıdan balıktutulabilecegini zannetmiyorum ama kayıkla randımanlı olabilir bu balıklar adanın arkasından tuzburnunun arkasındakı kayalıktan tuttum ama herhalde 10-12 takım bırakmışımdır.

Saygılar sevgiler rasgele..

9. mavi

mavi selçuk sünbül

Yok sorun zaman değil de bu alabalık hastalığı denizdeki bütün balıkları tutsam nafile alabalık olmadan olmuyor zaten artık daha cok deniz başladı ustad Orhan abi ve Conta kaptanla balıktaydık yeni geldim bende artık sıkça oraya gitmeye karar verdim ama alaları tamamen bırakmak yok...