Karagözlüm

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında AkÇ@Y tarafından paylaşıldı.

1. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Herkese selamlar,
    Dün sınavların başlamasıyla yoğun bir döneme girdik.Bandırmadan gelen güzel haberlere rağmen orada olamamamın verdiği bir üzüntü hakimdi. Aklım bir yandan balıkta bir yandan derslerde... İLk sınavımız olan patolojinin iyi geçmesiyle beraber akşam daha fazla dayanamadık.Çalışmamızı bitirir bitirmez saat 23:30 gibi erhan(ERAN), özgün ve ben yollara düştük. Kısa bir süre sonra avlağımıza ulaştık ve başladık tekelerimizi süzmeye. Hedef balığımız karagözdü ve son zamanlarda benim için çok zevkli bir hale gelen YELDİRME yöntemiyle tekelerimizi suya gönderdik. Daha ilk atışımdı ki iğnenin ucundaki tekenin çok hareketlenmesiyle elimden misinanın gidişi bir oldu:)Sakin sakin balığı kıyıya getirdim ve özgün de balığı kepçeledi.balık tahminen 500-600 gr civarı . Bu balık benim için çok önemliydi çünkü bu yöntemle aldığım ilk karagözdü. İlerleyen saatlerde özgüne gelen karagöz son anda kurtuldu ve güzel vuruşlar aldık. Arada oltalarımızı ziyaret eden yengeç ve gelincik balıkları suya iade edildi. 2 saat süren maceramızı böylece sonlandırdık ve evin yolunu tuttuk. Şu an tekrar ders modundayız ve yine bir ara kolluyoruz umarım güzel balıkları almak nasip olur. Herkese rasgele

Not: Bandırmalı abilerime selamlar olsun ve bu karagözü onlara ithafen tuttum:)Orda değilim ama gönlüm sizlerler:)

2. erolcinar13

erolcinar13 Erol

Çok güzel..tebrik ederim.. derslerden fırsat bulursan bu yeldirme sistemini bize açıklarmısın? (sınavlarda başarılar)

3. simendifer

simendifer Sennur

Balık aşkı sınav mınav dinlemiyor değil mi bazen? :):) İyi olmuş, kafanız dağılmıştır, dinlenmişsinizdir biraz. İyot kokusu, dalga sesi, balık derken içiniz ferahlamıştır (yazarken benim bile içim ferahladı :p). Güzel bir karagöz almışsınız, dahasına rast gelsin, oltanız bol balıklı olsun inşallah. :)

Sınavlarda başarılar. :)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani, işte o kadar kulaklarını çınlattığımıza değmiş.:eek: :D Şimdi Murat burada olmalıydı, bu raporları görünce dellenir, nası etsek, ne yapsak falan diye, dayı olsun Aslıhan ve pehlivan abilerimiz olsun söyleyip durduk kaç gündür. Ama büyük sürpriz oldu bu karagöz. Tam zamanında hızır gibi yetişmiş. İyi ki ani kararla balığa gitmişsiniz, bir nebze de olsa fayda sağlamıştır.:p

Ekibe selam, derslerinizde başarılar, Bandırma günlerinde gönlünce güzel avlar dilerim.:) Abilerini fazla üzme, yılın tüm balıksızlığını telafi için gece gündüz "hadi balığa" diye durup-dinlenmeden start alman Onlar'ı perişan ediyormuş.:p :D

5. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Kardeşim benim, burada olmasan da maaşallah Bandırma'lıların bayrağını dalgalandırıyorsun.:)
    Helal olsun, karagözün çok yakışıklı tebrikler.Bugünlerde burada en yaygın karagöz av yöntemi oldu yeldirme...Rüzgarsız hava ve iri tekeye hiç de hayır demiyor bu yakışıklılar.Eran kardeşime de selamlarımı ilet lütfen sizleri özledik.Özellikle de ihtiyarlarhihi

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Doktor bey sizde balık hastalıgına yakalanmışsınız anlaşılan.. bu hastalıgın kalıtımsal olup olmadıgı konusunda bir araştırmanız varmı? olaya birde şöyle bakılabilirmi.. insan aklından bir parça alıp patalojik bulgularını değerlendirmek gibi...bazı insanlarda halisünasyonada sebep olur.

bu hastalık bazı ailelerde lokal olarak gözükür, babaya hastır, bazılarında tüm fertlerde gözükür..Adrenalini yüksek bir hastalıktır..ama sakin bir dere kenarında insanlardaki Ajitasyonu durdurur. ancak bazı durumlarda da balık gelmeyince demoralizasyon ortaya çıkar..aynı durum amatörlerin yogun oldugu yerlerde deontolojik vakalarda da görülebilir..

sana tavsiyem empirik avcılar ile beraber olman..ayrıca gurubunuzdaki endojenik kişiler aynı kafada olsun .. bazı enfekte tiplerden uzak durun ,bu insanlarda ensefalon yoktur..

devam edeyimmi???;) :rolleyes: :) :)

7. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Güzel av olmuş. Sınavlarında başarılar umarım hepsi güzel geçer. Yeldirme yöntemi hakkında bilgi verebilirsen sevinirim. Rastgele...

8. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Çok teşekkürler abi:) yeldirma dediğimiz diğer adıyla şeytan oltası. Mendirekte denize 0 bir kayanın üstüne çıkıyorum. 0,25 misina ucuna 3 numara iğne ve yem olarak canlı teke kullanıyorum.Hiç ağırlık kullanmadan yalnızca tekenin ağırlığıyla atabildiğim kadar uzağa atıyorum. Kasnaktan biraz misina salıyorum ve tekenin süzülmesini bekliyorum.Daha sonra çok yavaş bir şekilde çekiyorum. Kısacası teke serbest yüzme yapıyor ve gerçekten avcı bir yöntem oluyor.
    Çok teşekkürler Sennur hanım:)Gerçekten sınav stresini alıp götürdü. Gayet ferahladık diyebilirim
    Nuri abicim yanınızda olamadım ama gönlüm sizlerleydi. O güzel zamanlarınızı paylaşmak isterdim. Bir dahaki sefere artık. Bu arada ben de neden kulaklarım çınlıyor diyordum:D
    İyi dileklerin için çok sağol abi. Bizim abilerde enerji bitmez tükenmez bizzat test ettim. Ben uyarımı çok önceden yapmıştım hazır olun diyehihi 2 haftaya enerji sarfiyatına başlarız kısmetse:)

Çok teşekkürler Aslan abi:) Az kaldı abi, sen de daha müsait olmaya başladığına göre paslarımızı beraber atarız artık:)Oğlanı benim için öp abi

Bu hastalığın patogenezi tam olarak bilinmiyor. Dominant Y karakterine bağlı olduğu düşünülüyor:) Bazı kaynaklarda psişik etkinin varlığından da söz edilsede genel olarak kabul görmemiştir:D:D Abi yüreğine sağlık gerçekten mükemmel bir yorum olmuş çok teşekkürler:)

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için:) Yöntemle ilgili bildiklerimi yukarıda yazdım. Ama bu işin asıl ustaların daha da güzel bilgiler gelecektir.

9. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Teşekkürler biz bu yöntemi Mersin'de kullanıyorduk melanür, kupes ve sargoz yakalıyorduk. Yöntemin ismini de öğrenmiş olduk artık teşekkürler :) .

10. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Oh be nihayet kendim tutsam bu kadar sevinmezdim sen de karagöz tutabiliyormuşsun benim karagözden küçük ama idare eder.tebrikler kardeşim inşallah bu sezon daha iyilerini yakalarsın derslerindede başarılar.

11. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    hele be kardeşim hepten stresten kızamık çıkaracaktın neredeyse:p hazır avlakta bulmuşun artık buralarada gelmessin sen bundan sonra özleyecez ama neyse :p :) :D

helalin var koçum benim tutacam tutacam dedin tuttun sonunda :)