KARAGÖZMÜ, LÜFERMİ DERKEN...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    On gün önceki, yem yokluğundan(boru kurdu) hüsranla sonuçlanan(bkz.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53220) sivriburun karagöz avımdan sonra,tekrar meranın yolunu tutarken,sabahtan beri orada olan ve buluşacağım dostlarımı aradım.
    Durum pek içaçıcı değilmiş,geç kalmışlar,onlar vardığında balık kesmiş.pEK ÖNEMSEMEDİM doğrusu,tarif ettiğim yerde durmamışlar,balığın yerini bulamamışlar diye düşündüm.Yem durumunu sordum,üç paket yemlerinin olduğunu söyleyince,yetersiz geldi gözüme.Ne olur ne olmaz deyip,Gemlikten rotayı Bursaya çevirdim(Mudanya dan sahil yoluyla geçiyorum Narlıya).
    Dört paket takviye yapıp Gemliğe ikinci girişimle iki saat kaybetmiştim ama niyetim gecelemek olduğundan problem etmiyordum.
    Gemlikten son bir ihtiyaç varmı telefonu edince,bulursam gümüş yada hamsi almamı istemeleri şaşırttı beni.Lüfer yapıyormuş mera.''Yahu nerden çıktı şimdi lüfer müfer'' diye söylene söylene balık halinin yolunu tuttum.Gümüş bulamadım ,hamsi aldım biraz.
    Narlıda beni kıyıdan almaları 16.30 u buldu.Keyifleri yerinde livardaki Lüferleri gösterdiler,narlılı balıkçılardan rica minnet buldukları gümüşlerle,epey bi balık tutmuşlar zokayla

Akşam suyu karagözler dolaşır siz lüfere devam edin deyip,takımı suyla buluşturdum.Hamsiyemi vurmadı lüfer, yoksa balıkmı çekildi anlamadım ama ellerindeki son gümüşü taktıkları zokaya takoz gibi bir mırmır yakalandı.Allah Allah deyip ezik,lüferin ağzından çıkma parçalardan taktım üçlü dip takımıma,küt..! bir takozda ben aldım...
    İlginç bir av günü daha yaşayacakmışım gibi bir hisse kapıldım:rolleyes:
    İki dostum,lüferlerin hazzıyla dönüş kararı verdiler,onları kıyıya çıkartıp ,birlikte yaptığımız son avlarda mütemadiyen sıfır çektiğimiz ''Bahtsız bedevi'' lakabı taktığım dostum mehmedi çağırdım,ama dişçiyle randevusu varmış:(

Bahtsız bedevi,45 gün önceki lüfer avında şişen yüzünden dolayı hala dişçiyle beraber:) :(
    Daha önce beraber av yapma sözü verdiğim ,forumdan Mehmet meral kardeşim aklıma geldi ve onu davet ettim.Havanın kararmasıyla da biraz kıyılayıp karagöz arayışına geçtim.İlerleyen saatler içinde karagöz yine ortalıkta görünmedi,bir iki orta halli mırmır avladıktan sonra Mehmet meral ve arkadaşı Ferhat gece yarısına doğru bana katıldılar.
    Onların katılımı ve havanın yumuşaklığı,sabahlama kararıma olumlu etki yaptı.Sabaha kadar hoş muhabbet arasında verdiğimiz çabalar bizi karagözle buluşturmadı,toplamda on civarı mırmırla geceyi bitirdik.
    Günün ilk ışıklarıyla beraber merada hummalı bir kalabalık başladı.Narlılı balıkçılar,bir yerde kümelenip,zokayla lüfer avlamaya başladılar.Bir o çekiyor bir bu derken,aralarına girmeye çalıştık ama nafile.Biraz açıklarında bi yer tutup,tanıdık bir balıkçının taze gümüş getirmesini bekledik.Bir yarım saat lüfer furyasını izledikten sonra bir kilo kadar gümüş tekne ile bize ulaştı.

Gümüş geldi gelmesine ama ,balıkta seyreldi.Bizim zokalara tek tük vuruş oldu ama bir gariplik var,vuruşlar pek lüfere benzemediği gibi ,yemlerde diş kesiğinden çok ezilme belirtileri mevcut.Aklıma akşamki mırmır geldi,taze gümüşlerden fleto parçası çıkarıp,üçlü dipe takıp zemine yatırdım takımı.Anında kütük gibi bişey asıldı,müthiş kafa darbeleri ve ağırlık eşliğinde takozu yukarı aldım.
    Mehmet ve Ferhat bir müddet daha zoka ile lüfer denemesine devam edip,epey bir yem zayi ederlerken,ben takozları yukarı almaya devam ettim.Açıkçası,martın kurumuş lüferlerine bu canım takozları,hem av zevki hemde damak zevki açısından tercih ederim.
    Lüfer avcıları iş başında
    Onlarında lüferi bırakıp ,takım değiştirmesiyle(bana göre lüfer çoktan merayı terk etmişti ama...)çok zevkli bir av yapıp,on kiloya yakın balığı livara attık.
    Saatler onbiri gösterirken,iki genç arkadaşımı balıklarla beraber kıyıya çıkarıp,bir iki saat daha avlanmaya karar verdim:eek:
    Nöbetçi balıkçımı desek,demirbaş kayıkçımı benim duruma:) , ikinci postayıda yolladım hala yorgunluk yok:) birazda eve balık tutayım diye tekrar oltam suda...
    Saat onbeşte avı sonlandırdığımda, beş kiloya yakın takoz tutmuşum,sanırım sezonu kapatıcam(belki kütburun karagöz avı yaparım bir iki körfezin güneyinde)hem balığa doydum,hemde av zevkine:)

kalan yemlik gümüşler

Takozlar

eve gelen balıklar

NARLIDA YAZ,ULUDAĞDA KIŞ

YOL KIYISINDA PAPATYALAR

herkese RAST GELSİN:) :) :)

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Fatih abi tebrikler gözümüz gönlümüz açıldı maşallah...

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

abi öncelikle dişçideki abimize Allah acil şifalar versin

çok güzel resimler çok güzal balıklar şansınız bahtınız açık olsun daha iyileri rast gelsin en balıksız gününüz böyle olsun yalnız gümüşler harbiden bomba gibiymiş ben hamsi zannettim :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Fatih abi tebrikler, bereketli ve macerali bir av geçmis. Sahte arkasi uzunolta çalismiyor mu o merada?

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    teşekkürler,sevgili CAN:) :) :)

6. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Doğa, manzara, deniz, balıklar hepsi muhteşem :)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Maşallah maşallah gözlerimiz bayram etti :clap2:

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sağol,sevgili Sabri,gümüşler15-16 cm civarı ve en yağlı zamanında.yemlik için gümüş ağıyla mera yakınlarında tutuyorlar.Geçenlerde yemliklerden kalanları pişirdim barbunla beraber tavada,barbunların yüzüne bakan olmadı,gümüşleri ayıkladı evdekiler:)

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bu lüfer hayvanı gerçekten ağzının tadını biliyor:) Eylül-ekimde zarganaya sardı,sonra hamsi,iki aydır gümüşü tercih ediyor.Bir ay önce canlı gümüş ve seyirtme kıvrımlı parlak kurşuna sarıyordu şimdi ölü taze gümüşe.Gümüşler havyarda,eline alıyorsun yağlanıyor eller.Kesince kendine has kokusu geliyor burnuna,işin sırrı kokuda aslında.Toplu halde avlanınca,yemin kokusuna toplanıyor hayvan.o topluluğun etrafında canlı gümüşle uzun olta gezdirdi bir kaç kişi balık alamadı,balık dağıldıktan sonra yakın yataklarda iş yaptılar daha sonra.

10. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Fatih abi tebrik ederim hem seni hemde diğer av yapan arkadaşlarını.. Lüferler ve mırmırlar gerçekten çok güzel görünüyor maşallah ;) daha güzellerinin ve nicelerinin gelmesini dilerim, rastgele reeling

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Fatih abi, çok keyifli bir av olmuş. Takozların uzun bir süre av vermesi arada lüferinde görünmesi ne kadar keyiflidir tahmin ediyorum.
    Karagözlere de kavuşmanı dilerim. :)

12. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Fatih Abi tebrik ederim, güzel av yapmışsınız çok güzelde bir rapor yazmışsın ellerine sağlık.

Ayrıca yaklaşık 24 saat avlanmakta herkesin harcı değil abi maşallah :thumb:

13. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Tebrikler, baklıklar çok güzel.

14. 4443

4443

Takozların maşallahı var :) harika bir sunum keyfle gözlemledim tebrik ederim FATİH abi darısı gözükaralara sevgiler:p

15. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrikler Abi, çok güzel balıklar yakalamışsınız. Nazar değmesin mırmırlarında maşallahı var. Devamını dilerim, rastgelsin :)

16. tatarbulent

tatarbulent bülent baran

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH SURF-LINEAEFFE SPIRIT SURF 3.90-LINEAEFFE SURF MILL 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI- Silstar supo surf60 MITCHELL498X-ALBASTAR ALFA 60- SHIMANO FX 4000
    En İyi Avı:
    eşkina
    Tebrikler abi hem çok güzel av yapmışsın hem de kitap gibi yazmışsın Bravo

17. melikşah

melikşah ........................

Fatih bey tebrik ederim:)
    Çok güzel kareler çok güzel balıklar,hele şu mırmırlar yokmu ah ah!:D
    Kıyıdan avı süper heyecanlıreeling her avınız bereketli olsun:thumb:

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili BALIK DOSTLARI,herbirinize tek tek teşekkür ederim,sağlıklı,huzurlu,bol balıklı avlar dilerim:) :) :)

19. sabriyazici

sabriyazici sabri

afiyet bal şeker olsun abi :)

20. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    2-3 haftadır balığa çıkamıyorum. Bu hafta gideyim ile gitmeyeyim arasında gidip geldim. Gitmemeye karar vermiştim ama şimdi böyle bir rapor epey bir gazladı beni. Kararımı gözden geçirmeye başladım. Çok şahane mırmırlar. Baba mırmırlar. Kendisiyle 1 kez tanıştık. Tavadaki partneri çupraya fark atan bir lezzeti var. Darısı başımıza.