Arkadaşlar cumartesi günü balık tutmaya gidecegim karaköy vapur iskelesinin orası için görüşleriniz neler hangi balık çıkıyor neyle takım olarak ne kullanıcaz kurşun kac gr olmalı
selam Dün orada idim çapari ile istavrit aldıklarını gördüm 50 gram kurşun tak salla gerisi senin bilgin ve kısmetine kalmış.... reeling
Levrek, lüfer, palamut, kefal, yerine göre somon filan olur orada. Sabırlı ve ısrarcı olmakta sayısız faideler bulabilirsin.
Orada 50gr sallarsanız takımı çekerken başkasının 2-3 takımınıda yanınızda getirme ihtimaliniz yüksek. özellikle vapur yanaşma ve kalkış sırasında oluşan akıntı ile epey bir sürüklenip gidersiniz. orada alan dar olduğundan boğazın genelinde yapılan at ve kurşun dipleyene kadar yürü şeklinde av yapılmadığından genelde 100gr. kullanılır. hiç kullanmadım ama bazıları min.75gr kullanmaktadırlar. Ayrıca açık da 60-70mt ilerlerde dip yapısı çok güzel herhangi bir takılma vs. yaşamazsınız fakat yakın mesafede dipte ne varsa bilmiyorum takılma ihtimali yüksek bir yer.. dikkatli olmak lazım. hatta dalga ve akıntı olduğunda dipteki şey neyse sanırım yükseliyor ve takılmalar çok artıyor. halat olduğunu söylüyorlar ama bilmiyorum tam.. ayrıca arkadan sürekli yaya ve araç trafiği olduğundan dikkatli olunmalı aksi taktirde mal ve can a zarar verme ihtimali de yüksektir. son olarak deniz seviyesine çok yakın bir yer olduğundan vapurların geçmesi veya denizin çalkantısından oluşan dalgalarda dikkali olmalısınız zira denize 1-2 mt mesafedeyseniz sırılsıklam olma ihtimaliniz yüksek ve ara sıra kayıp denize düşenlerde olmuş ben görmedim henüz onun dışında balık tarafı günü gününü tutmaz son gittiğimde 4-5 tane yunus ortalığı talan ettiler balık alamadı kimse..
Hiç farketmiyor. Tek gereken, ciavrdaki malum somon çiftliklerinden birini patlamasını beklemek üzere biraz sabır. Bu sabrı gösterenler geçen yıl çok akla ziyan somon avları yaptılar bahse konu yerde. Ama asıl vurgunu başka kıyılar vurdu gerçi. http://www.sabah.com.tr/Yasam/2010/12/09/marmarada_somon_bereketi
doğru diyosun abi,geçen sene rapalayla av yaparken yanımdaki abi kocaman bi tane somon yakalamıştı rapala ile
Cuma günü ben de gittim,biraz gezdim orada,istavvrit akını olduğunu gördüm.Orta kısımdaki avcılarler daha çok tutuyor
vapura yakın taraflarda gemi parçaları,kalan diğer bölümde ise eskiden atılmış orda kalmış teknenin bıraktığı ağlar var abi