Dip oltalarıma son 2 haftada 3 kere aynı balık vurdu. İkisi 10-12 cm civarı idi. Cinsini bile bilmiyordum bi abiye sordum karakulak dedi. Yeşilimsi üzerinde çok güzel desenleri olan bi balık. Ne kadar büyür bu dedim adam ellerini yanlara açarak 'Bu kadarını gördüm.' dedi. Belki 50-60 cmdi gösterdiği boy. Ama öyle bir yutuyorki kancayı... Çıkardığımda balığın iç organları dışarı çıkıyor. Önceki ikisini attım ama suda ters vaziyette dalagalarla sallana sallana sanki bi ekmek parçası gibi gittiler. Tüh dedim öldü balıklar boşuna. Bugün de 15-16 cm civarı bitane geldi. Yine aynı şekilde yutmuştu kancayı.Uğraştık falan çıkmadı. Balıkda öldü.. Cerrahi operasyona giriştik mecburen. Ama madem o kadar büyüyebilen bi balık bi yolu yokmudur bunu katletmemenin!? Bide büyükleride vardır diye tahmin ediyorum. Özel bi yöntem falan varmı avlarmak için yoksa yine hırsızlı takıma kurtmu takıyoruz? Değerli bi balıkmıdır onuda merak ediyorum doğrusu. Tavisyelerinizi bekliyorum saygılar...
Başkaca tavsiyeler de gelecektir, biri benden; Madem hep yavru geliyor; o avlağı terket, bu zamanda orada bir süre avlanma.
Bu da henüz dumanı üstünde bir karakulak avı. (minekop, kötek) Bunlar yakayı eleverenler. Daha büyükleri oltaları götürmüş, kancaları dağıtmış, misinayı patlatmış. İşte öyle. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=42714 .
Baktım şimdi diğer adı minekop sanırım. Avlağı terketsem sanırım sonuç pek değişmeyecek. Merkezde kıyı hemen hemen aynı heryer..
Aaa aynı balıkmış. O raporu imrenerek okumuştum ama dikkat etmemiştim. Benim profesyonellik seviyemin oldukça üstünde bi av gerçekleştirildiği için benimkiler onların bebeği gibi kalsada aynı balığı tutmuş olmamıza ihtimal vermiyordum. Aynı balık gerçekten.
Ölse bile denize atmak herzaman tercihimdir ekosistem sonuç da dönüp dolaşıp levreğe bi yararı dokunur
küçük balık Benim avlandığım bölgede de zaman zaman küçük balıklar geliyordu. Benim tavsiyem kullanılan kanca/iğne boyunu büyütmektir. Bu çoğunlukla işe yarar ama eğer küçük balık (kupez, sarpa vs.vs.) yakalamaya çalışıyorsanız işi bozar tabii. Buna bir alternatif olarak (karakulak için söylüyorum) balık yakalandığında, kösteği mümkün olan en derin yerinden keserek balığı iğneyle birlikte suya iade etmektir.İğne dediğimiz 10kr-20kuruş tanesi, hadi abartalım 1 tl olsun tanesi, 1 karakulaktan kıymetli olamaz bence. Balıklar bazen hatta bazısı çoğu zaman iğneleri çürütmektedir midesinde. Karakulak gibi iğneyi tamamen yutan balık için başka bir çözüm düşünemiyorum. Bir de benden bir tavsiye, Mayıs ayında yakaladığım bütün çipuraları (20cm den küçük) suya geri iade ettim ve aynı bölgede temmuz ayında çok güzel iri çipuralar aldım. O karakulakları yaşatmanın bir yolunu bulabilirsen , sular biraz soğuduğunda kiloluk olarak sana geri döneceklerdir , eminim. Rastgele
Siz Akdeniz'de avlanıyorsunuz heralde. Minekop'a Akdeniz tarafında Karakulak, Karadeniz'de ise Kötek balığı derler. 25-30 kg.'a kadar büyüyebilen çok değerli bir balık. Balıklar kancayı yutmasın diye circle adı verilen, ağzı içe doğru bükülmüş çember iğneler kullanıyorlar. Dilerseniz bunu bir araştırın. Rastgele