Karakulak katili olduk arkadaş

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Dip oltalarıma son 2 haftada 3 kere aynı balık vurdu. İkisi 10-12 cm civarı idi. Cinsini bile bilmiyordum bi abiye sordum karakulak dedi. Yeşilimsi üzerinde çok güzel desenleri olan bi balık. Ne kadar büyür bu dedim adam ellerini yanlara açarak 'Bu kadarını gördüm.' dedi. Belki 50-60 cmdi gösterdiği boy. Ama öyle bir yutuyorki kancayı... Çıkardığımda balığın iç organları dışarı çıkıyor. Önceki ikisini attım ama suda ters vaziyette dalagalarla sallana sallana sanki bi ekmek parçası gibi gittiler. Tüh dedim öldü balıklar boşuna. Bugün de 15-16 cm civarı bitane geldi. Yine aynı şekilde yutmuştu kancayı.Uğraştık falan çıkmadı. Balıkda öldü.. Cerrahi operasyona giriştik mecburen. Ama madem o kadar büyüyebilen bi balık bi yolu yokmudur bunu katletmemenin!?

Bide büyükleride vardır diye tahmin ediyorum. Özel bi yöntem falan varmı avlarmak için yoksa yine hırsızlı takıma kurtmu takıyoruz? Değerli bi balıkmıdır onuda merak ediyorum doğrusu. Tavisyelerinizi bekliyorum saygılar...

Son düzenleme: 15 Eylül 2011
  2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Resim koyabilseydin, bilen çıkardı.

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
  4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Başkaca tavsiyeler de gelecektir, biri benden;

Madem hep yavru geliyor; o avlağı terket, bu zamanda orada bir süre avlanma.:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Baktım şimdi diğer adı minekop sanırım. Avlağı terketsem sanırım sonuç pek değişmeyecek. Merkezde kıyı hemen hemen aynı heryer..

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Aaa aynı balıkmış:D. O raporu imrenerek okumuştum ama dikkat etmemiştim. Benim profesyonellik seviyemin oldukça üstünde bi av gerçekleştirildiği için benimkiler onların bebeği gibi kalsada aynı balığı tutmuş olmamıza ihtimal vermiyordum:D. Aynı balık gerçekten.

8. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    Ölse bile denize atmak herzaman tercihimdir ekosistem sonuç da dönüp dolaşıp levreğe bi yararı dokunur :)

9. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    küçük balık

Benim avlandığım bölgede de zaman zaman küçük balıklar geliyordu. Benim tavsiyem kullanılan kanca/iğne boyunu büyütmektir. Bu çoğunlukla işe yarar ama eğer küçük balık (kupez, sarpa vs.vs.) yakalamaya çalışıyorsanız işi bozar tabii. Buna bir alternatif olarak (karakulak için söylüyorum) balık yakalandığında, kösteği mümkün olan en derin yerinden keserek balığı iğneyle birlikte suya iade etmektir.İğne dediğimiz 10kr-20kuruş tanesi, hadi abartalım 1 tl olsun tanesi, 1 karakulaktan kıymetli olamaz bence. Balıklar bazen hatta bazısı çoğu zaman iğneleri çürütmektedir midesinde. Karakulak gibi iğneyi tamamen yutan balık için başka bir çözüm düşünemiyorum. Bir de benden bir tavsiye, Mayıs ayında yakaladığım bütün çipuraları (20cm den küçük) suya geri iade ettim ve aynı bölgede temmuz ayında çok güzel iri çipuralar aldım. O karakulakları yaşatmanın bir yolunu bulabilirsen , sular biraz soğuduğunda kiloluk olarak sana geri döneceklerdir , eminim. Rastgele

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim hepinize.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Siz Akdeniz'de avlanıyorsunuz heralde. Minekop'a Akdeniz tarafında Karakulak, Karadeniz'de ise Kötek balığı derler. 25-30 kg.'a kadar büyüyebilen çok değerli bir balık.

Balıklar kancayı yutmasın diye circle adı verilen, ağzı içe doğru bükülmüş çember iğneler kullanıyorlar. Dilerseniz bunu bir araştırın.

Rastgele

12. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
  13. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Circle candır :) ama çokta balık kaçıyor bu iğneden ..