Karakulakla Hasret Giderme

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kula33 tarafından paylaşıldı.

1. kula33

kula33 Yaşar Kula

Favori Kamış:
    shımano catana Bx te 270
    Favori Makine:
    Shımano 4000Fa/Sılstar vertex 5000
    En İyi Avı:
    Karakulak 2,630 gr
    Tarih:10/10/2010
    Yer :Mersin Karaduvarda bi yer
    Takım:İki köstekli hırsızlı
    Saat:17:00/19:30 arası
    Yem:Boru kurdu

Pazar günü havanın o güzel yüzüne rağmen benden habersiz ava giden arkadaşlarıma inat saat akşam ava gitmek için hazırlandım.Gittiğimde hava rüzgara döndü.hemen alelacele takımları kurup denizin bağrına iki ratı salıverdim.o ara şeytan oltasını kamışa bağlayıp atmak aklımdan geçsede nafile buna fırsat olmadı balık çok hareketli ratların ucu ara ara iki büklüm olsa da elime alıp çekmeye başladığımda balık resmen yemi kusuyor gibiydi.Eee tabi bu da biraz moralimi bozuyor.Çok geçmeden ratta kesin bir vurup gördüm.Hemen sarmaya başladım.Geldiğinde balık süpriiizzz dercesine barbunya gelmişti.Artık atışlarımı balığı aldığım yöne çevirmiştim.Ama başka vuruş alamadım.Tekrar ratların yönünü değişip attıktan sonra balığı aramaya başladım ve ara ara ratı 2 3 5 metre sardım ve bırakıyordum kıyıya kadar o ara su içmek için termusun başına gittiğimde ratın kıpırdadığını farkettim ama üzerine gitmedim.şimdi diyorum iyi ki de gitmemişim.O ara tahminen 1.5 kg ağırlığında karakulak yemi yutmuş normal bi şekilde geziyormuş.bunu ratı yemlemek için çektiğimde anladım.Beklenen misafir yakışıklı bi karakulak tabi hemen yemi tazeleyip tekrar aynı noktaya attım.Fazla geçmeden gecenin sessizliğini bozan o bayadır hasreti oduğumuz kalamanın sesini duydum.Öyle hızlı kalktım ki ratın orjinal klavuz korumalığını kayalara düşürdüm tabi bunu düşünecek zaman yoktu.Kalama halen boşalırken aldım elime ve başladık boğuşmaya dalganın hareketiyle balığın başını çevirip başladım balığı yormaya.
    O ara hayallerim süslenmeye başladı.
    -acaba hangi balık
    -acaba kaç kilo
    -rat balığı kaldırırken kırılırmı(Kepçe yok)
    -diğer balıklar gibi yemi kusarmı kaçar mı?

diye düşünmeye başladım.Artık iyice yaklaşmış son metreleri çekiyorum.Ve bir parlama daha çıkmamış ayın yerine göyüzünü parlatmasada benim yüreğimi o gece karanlığında parlatmaya yetti
    Artık ha geldi ha elimde demek üzereydim.Kayaların arasına girmek istesede boş benden bu dakkadan sonra kaçmak yok.Düşse ardından suya atlamayı göze almıştım
    Kaldırdığımda rat artık balığa teslim olmuşçasına boyun bükmüş nerdeyse kırılacaktı.Ve mutlu son balık elimde.Ama iğneyi almak ne mümkün nerdeyse miğdeye ulaşmış.Fazla zedelememek için kösteği kestim.Ben sebze meyve komisyonculuğu yaptığım için elime aldığımda balığın tahminen 2.5 kg unun üzerinde olduğunu farkettim.Ve avı sonlandırdım.çünü evde eşim ve ben kendiğimizi parçalasak o balık bitmezdi.Fazla geldiği halde yakalamaya devam etmek saçmalık bence tabi bu benim kişisel fikrim.Hemen toplandım ve evin yolunu tuttum.İlk işim sabah beni ekip giden arkadaşa telefon açıp nispet yapmak oldu.
    -Alooo
    -Ahmet abi nasılsın
    -İyiyim sen nasılsın
    -valla 2.5 kglık karakulak kadar iyiyim
    -neeeee
    -Sana inat olsun işte neyse kapat kapat ben öyle 300gr balık yakalayanla muhattap olmuyorum

İşte böyle hareketli bir akşam avı oldu benim için.
    HERKESE BOL BALIKLI BİR AV SAĞLIKLI BİR HAYAT DİLİYORUM
    NOT:Bu benim buraya açtığım ilk avım.Fotoğraf çekmek aklıma gelmedi onun için kusura bakmayın

Son düzenleme: 11 Ekim 2010
  2. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Merhaba, güzel bir anlatım ve güzel bir balık yakalanışı. Tebrikler ve teşekkürler. Avlarının bereketli olmasını ve raporunun tekrarını beklerim.

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu güzel anlatım için teşekkürler. Resim de olsa tam olacakmış. Neyse sağlık olsun :)

4. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Tebrik ederim. Karakulakları müjdeleyen bu raporun için teşekkür ederim. Havalar ve deniz bozduğunda daha büyük balıklar yakalayacağından şüphem yok. Avlağı bulmuşsun, denemelere devam, trofe seni bekliyor. Rast gele.

5. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    tebrikler ve afiyet olsun.
    güzel bir anlatım oldu.

6. kula33

kula33 Yaşar Kula

Favori Kamış:
    shımano catana Bx te 270
    Favori Makine:
    Shımano 4000Fa/Sılstar vertex 5000
    En İyi Avı:
    Karakulak 2,630 gr
    öyle görünüyor aynen hava biraz dalgalı olursa daha büyükleri yapacaktır mutlaka