1-2 gün içerisinde spin kamış almayı düşünüyorum ama uzunluğu hakkında karar vermedim. 2,40 mı alsam 2,70 mi ? tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler saygılarımla ...idk karadan göl avlarında kullanacam
Spin kamisin 240 veya 270 cm, hatta 300 cm olmasi kullanim kolayligi bakimindan az da olsa fark yaratiyor fakat bence oncelikle dikkate alinmasi gereken husus, kamisin sertlik (esneklik) derecesi.
tatlı su için ben 270 derim,su üstü sahte kullanmıyorsan 3mt dahi olur... hem uzun atış hem su üstü 270 uyar..kamış alırken sap kısmına dikkat et.eline iyi oturanı seç.kalın ağır saplı kamış bileğini yorar..
senin gibi bende ankarada gölde turna,levrek ve sudak için 210 ve 240 arasında kaldım 270 hiç üşünmedim ve 240 aldım çok memnunum kesinlikle 240 al 270 uzun kalır.(15-40 gr.atarlı karbon aldım sende kesinlikle karbon al atarı yüksek olsun kaşık ve sasiler ağır unutma)
bence en ideal kamış boyu 2.70 dir. bende shakespeare ugly stik lite 2.70 var. kullanımı çok rahat ve çok hafif. kamış alacaksan shakespeare'den şaşma derim. shakespeare kamışların mercedesidir.