Karayel, ben ve sarıkanatlar. (Üşüdüm ya!!)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 29519 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 29519

29519

Bu sabah kalktığımda ilk işim mutfak penceresinden dışarı bakmak oldu, baktım rüzgar yok, aklımda "rüzgar gayet güzel balık tutmaya müsait soğuk dersen kim takar balık olsun da zaten meteoroloji ne zaman haklı çıktı ki" gibi düşünceler ile akşamdan hazırlamış olduğum yedekli rapala kösteklerini, kasalanmış ve fırdöndülere bağlanmış kurşunları ve bir kaç adet sahte'yi ceplerime doldurdum, elime de kovamı alıp saat 6:30 gibi ev den çıktım. Aman aman çıkmaz olaydım çıkmam ile foroofofofoooo diye bir rüzgar esti "lan kim itiyor beni" diye çevreme bakındım resmen. Neyse dedim, bu havada balık tutulmaz diyip eve geri döndüm ama içime de kurt düştü bir kere balık tutacam bugün. Aklımdan geçirmeye başladım lan bu havada neresi rüzgarı az alır? nerede daha az üşürüm diye düşünürken, eski bir boğaz balıkçısı olan babamın "ne düşünüyon lan eşşeoğlu" sesi ile kendime geldim. Yav hakkaten ben niye düşünüyorum ki? babama sorayım o bilir diyerek babama "yav baba ben nerede balık tutabilirim neresi az rüzgar alır?" diye sordum. Cevap kısa ve net ti "şurada", aaa doğru lan diyip takım taklavatı ceplere doldurup aşağıya indim. Rüzgarın arkadan esmesi sayesinde jet hızıyla otobüs durağına vardım. Şans bu ya otobüste durağa varır varmaz geldi ve atlayıp doğru babamın söylediği avlağa yollandım. Avlağa vardığımda, avlak nispeten daha az rüzgarlıydı gerçekten, gerçi rüzgar çok şiddetli estiğinde ayakta zor duruyordunuz yada bana öyle geliyordu ya bilemiyorum :D . Akşamdan da hazırlanmanın vermiş olduğu kolaylık ile hızlıca takımları hazırlayıp sahteyi açıklara yolladım. İlk iki atışta bir şey gelmeyince içimden geçirmeye başladım "salağım ben ne işin var burada git ev de sıcak sıcak yat uyu" derken son bir kez atış yapayım diyip tekrar sahteyi açıklara yolladım. Umutsuz bir şekilde çekerken taak diye üstünde bir ağırlık "lan çöp çektik yok değil o da beni çekiyor", "lan lan balık lan bu" diyerek ilk sarıkanatımı sudan çıkardım. Ondan sonra bazen 2 atışta bir bazen üst üste 2 adet olmak üzere toplam 13 adet balık alıp saat 10 gibi artık rüzgar kar ve sucuk gibi olmanın sonucunda takımları topladım ve taksiye atlayıp evin yolunu tuttum. Gerçekten çok üşümüş ve yorulmuş, rüzgar kar filan derken ifahım kesilmişti. Lakin kova da 12 adet sarıkanat, 1 adette galsamasından yaralandığı için geri salamadığım küçük çinekop ile ev yolunda olmanın huzuru vardı içimde. Son balığa gıcık oldum ama tam "balık kesti gelmez artık bende toplanıp gidiyim artık" derken oltaya atlanırmı canım kardeşim? senin yüzünden 20 dk daha orada kalıp soğuğu ve rüzgarı yedim resmen. :D

Kamış: Shimano Nexave 4.20 200 gr atarlı
    Makina: Shimano ultegra 10000 xsb
    Misina: Makinada 0.28 pelican beyaz renkli misina üzerine gene pelican 0.38 yeşil şok. Sahte bedeni ise 0.28 oscar ultra
    Ağırlık: 150 gr fırdöndülü kurşun
    Sahte: Pelican nitro serisinin beyaz olanı (7.5 cm lik olanı) yalnız ben karnını cd kalemi ile turuncuya boyuyorum. Resimlerde ise renk leri ayrı olsun diye niteo'nun mavisini kullandım. O da iyi iş yapıyor ama.

Saygılar sevgiler.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Aralık 2010
  2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tuttuğun balıklar tek kelimeyle helal olsun:D Şişman şişman , obez sarıkanatlar...
    Bu havada azimle gidip olta atıp balığı alıp döndüğün için tebrikler.
    Afiyet ola.

Son düzenleme: 11 Aralık 2010
  3. 29519

29519

Teşekkürler Birol kardeşim.

4. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Helal ortak, azmin zaferi olmuş :) . Balıklar gerçekten çok güzel. Yarın bize boğaz yolları gözüktü anlaşılan :D

5. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Tebrik ederim valla, tüm hazırlıklarımı tamamlamama rağmen ben cesaret edemedim 5 derece sıcaklık ve 80 knot karayel'de boğaza gitmeye.

6. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Tebrikler avınız için..
    ve tesekkürler sunumunuzda o anları yasattı bize..
    hep rastgele

7. 29519

29519

Teşekkür ederim. Ama işte bazen gözü karartmak faydalı oluyor. Üçüncü atışta balık gelmese bende keserdim avı hemen zaten.

8. 29519

29519

Olm telef olacaz lan :D

9. 29519

29519

Ben teşekkür ederim. Elimden geldiğince avı yaşatmaya çalıştım.

10. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Çok güzel bir paylaşım tebrikler bol avlar.

11. 3182

3182

Balıkçı her koşulda balığa gider.Budur.Tebrikler.

12. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    Desene sen benım yerıme test ettın onayladın abı sahtelerı sevinndim buna :)

13. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    uluç abi tebrikler çok güzel av olmuş =) kurutmuşşun denizi gine nedir bu lüfergillerin senden çektigi =)

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Tebrikler Uluç, sabah sabah bizi ızdıraplara garkettin :)
    Eline sağlık

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Baya irilermis.Tebrik ederim. :) ;)
    Rastgele...

16. 29519

29519

Teşekkür ederim.

Koşulları zorlamak bazen böyle güzel sonuçlar doğuruyor gerçekten. Teşekkür ederim.

Valla bu sen bunlardan başka sahte kullanmadım ve gerçekten çok güzel sonuçlar aldım. Altlarını turuncuya boya bide iğnlerin 2 numara filan büyüklerini tak kendi iğneleri çok balık döküyor

Kendimizce avlanıyoruz bugün kısmetliydik. Yarın ne olur bilinmez. :)

Amacım o değildi valla daha çok beraber avlar yapacaz. Teşekkür ederim.

Seçmece geldi bugün gerçekten. Hepimize hep seçmece balıklar gelir umarım.
    :) Özellikle sana ve el yapımı sahtelerine.

17. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Tebrik ederim balıklar çok güzel.Ben de bu sabah seninkine yakın duygularla evden çıktım ama bir farkla bizde avlak yeri soracak kimse yoktu:) .Ben de rotayı direk Emirgan'a çevirdim.Emirgan'da çağlayan gibi bir akıntı vardı 150 gr.kurşunu atıyorum dibe ulaşmıyor zaten anlaşılmıyor da.Ben senden farklı olarak üçüncü atışta sahteyi takıp koparttım.Bu 10 dakika içerisinde ellerimi hissetmemeye başladım.Hemen toparlandım ve dönerken aklıma Çamlıbahçe geldi buradaki gemiler bana bir nebze korunak olur diye buraya geldim.İnce takımla gemilerin arasından 1,5 kg.kadar istavrit tuttum.Balık çok boldu.Ama o kadar üşüdüm ki dayanamadım ve toparlanıp döndüm.Ellerim tutmadığından kamış sallayacak durumum yoktu bu yüzden çinekopa atamadım.Ama eminim ki balık vardı.Zaten biraz daha dursam rüzgar ve tipiden kesin denize düşerdim.Gözüm karadır ben üşümem diyenler için Çamlıbahçe'yi önerebilirim.

18. levrekçi 39

levrekçi 39 ersen özkan

Favori Makine:
    shımano.shımano.shımano
    tebrikler güzel av olmuş !!!! ben nerede avladıgınızı merak ettim :)

19. gecegezer

gecegezer Mücahit özlükcan

güzel mücadele, güzel av, güzel sunum.. tebrikler..

20. 29519

29519

Bende zaman zaman ellerimi cebime soktum ve ısınmasını bekledim gerçekten zor bir av oldu ama sanırım biraz havaya göre giyinmek lazım. Termal içlik, su mu geçirmez trakking botlar ve dağcı montu vardı üzerimde ama bu kadar ekipmana rağmen kar suyu ile ıslanınca ve rüzgarında etkisi ile iyicene üşüdüm. Ciddi giyinmek lazım.

Bir kaç arkadaşım ile birlikte paylaştığım bir avlak dolayısı ile yer ismi veremiyorum malum sebeplerden. Kusura bakmayın.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.