Sevgili Dostlar; Taşıma esnasında karbon kamışımın uç kısmı tam halkanın oradan kırıldı.. Istanbul'da bunu tamir edebilecek bir yer varmı, daha doğrusu tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı. Markası Dam (imzamda modeli mevcut)... Bir arkadaşımda taşırken Alba'nın ucunu bozdu, onu Alba'da tamir ettireceğim zaten... Balık yok, masraf çok bir av geçirdim anlayacağınız.. İlgi ve yardımlarınıza peşinen teşekkürler.
http://www.firaronline.com/İstoç, karaköy ve bostancıda mağzaları var oralardan sanırım temin edebilirsiniz. Tamir de yapıyorlar.
En uç, içi dolu parçaysa kendiniz de yapabilirsiniz. Halka sapının içinde kalan parçayı temizleyin, kamış ucunu içine girecek şekilde zımparalayın (En uçtan kırıldıysa, boyayı kaldırmanız yetecektir, fazla zımparalayıp zayıflatmayın!) japon'la yapıştırın! Güle güle kullanın..
balık malzemesi satan çoğu yerde halkada satıyorlar parça kamışta halkalardan bir kaç çeşit al çantanda bulunsun lazım olur en uç kırılmış tamiri en kolay yer kendin yapabilirsin lazım olan bir adet çakmak fürmüz gibi yanan cinsten olursa daha iyi olur biraz zımpara birde japon yapıştırıcı sırığın bütün boğumlarını aç en alttaki tapayı sök kırık uca üsten vur alttan çıkar yenisini alttan sokup en uca getir kırık üçtaki halkayı çakmakla metal yerini ısıt bir bezle tutup elin yanmasın sağa sola çevirerek çıkart yeni ucun halkayı takacağın yeri biraz zımparala sonra yapıştırıcıyı biraz sür halkayı geçir işlem tamam sırık aşağılardan kırılsa bile aynı işlemle onara bilirsin yalnız kırılan parçanın üst taraftaki tüm yüsükleri aynı şekilde ısıtarak çıkarman lazım.selamlar not alacağın parçaların aynı ebatta olmasına dikkat et.
Murat kardeşim geçmiş olsun, merak etme kamışlarımız defalarca kırılır ve tamir edilir. Benimde sevdiğim iki parçalı karbon bir kamışım var tam üç yerinden ayrı ayrı zmanlarda kırıldı hatta birinde üst parçayı dere içine derin ve akıntılı bir noktaya düşürüp kaybettim ama ertesi gün çabalaya çabalaya bulmayıda başardım. Kamış sen benden vazgeçmedin ama ben senden vazgeçtim diyor sanki bana. Bu arada özellikle yorumunu bekliyorum çünkü üç arkadaş senin kamışın (DAM quickstick tele 20 5-20gr) 210 cm olanından almayı planlıyoruz. Lütfen kamış hakkındaki her türlü düşünceni benimle paylaş.
Rıfat Bey size tavsiyem DAM sumo royal 240 ( 10 -30 gr) modelını tavsıye edıyorum. A.rkadaşlarınızın ve sizin çok memnun kalacagı bir kamıştır 3 yıldır kullanıyorum atarının 10 30 gr oldugununa bakmayın istediğiniz kamıştan daha hassas ve kalitelidir.
Rıfat Bey; Ne yazık ki çok fazla kullanamadan kırıldı kamış... Ama kullandığım dönemde ki yorumlarım.. Ben liman ağızlarından veya suya girip levrek için at çek yapmak için almıştım. Herhangi bir av yakalama şansım olmadı ama uc kısmı ince olduğu için aksiyon kolay veriliyor, hatta son gittiğimde uç kısmı olmadan atışlar yaptım oyle bile gayet iyiyidi. Ancak ince olması nedeniyle güçlü bir balık geldiğinde bana çok güven vermedi... daha önce dam'ın 2 parçalı kamışı vardı, o ne yazık ki kırıldı.. O kamış modelini daha çok tavsiye ederim. Bu modeli diğerinden daha ekonomik diye aldım. Durumumun uygun olursa tekrardan Dam E-motion 270 (25 gr atarlı) alırdım... Siz neden 210 tercih ediyorsunuz, kısa boy daha iyimidir? Yorum yapan herkese de çok teşekkürler.. Kendim deneyeceğim.. Murat
Murat kardeşim aydınlatıcı bilgilerin ve yorumun için teşekkür ederim. Neden 2,10 tercih ettiğimize gelince bizler Kayseri'de ikamet ediyoruz ve tatlısuda avlanıyoruz. Ağırlıklı olarakta spin yöntemini ve yem olarakta mepsleri tecih ediyoruz. Hastalık derecesinde alabalık tutkunuyuz. Yaptığımız bazı dere avlarında su kenarındaki ağaç ve dalların şartları da bizi zorluyor. Haliyle nokta atışı yapıp mepsimizi istediğimiz yere düşürebilmek için 1,60lık ve 1,80lik daha kısa kamışlar da kullanıdğımız oluyor. Birçok arkadaşımın gerek baraj göletlerinde gerekse akarsu avlarında kamış kullanımında fikir birliği ettiği uzunluk bizde 2,10 olarak oluştu. Ben arkadaşlarımın yanında ayrıca bir rapala tutkunuyum. Konuya merakım da fazla ve bu kamışta açıkçası senin aksiyon verme husunda söylediklerinde içimi rahatlattı. Ayrıca tavsiye edilen sumo royal gerçekten güzel bir kamış. Her ne kadar 2,10luk boyutunu görememiş olsamda açıkçası fiyatı şuanki imklanlar dahilinde hepimize tuzlu geliyor. Ama imkanını bulursam ugly stick düşünüyorum. Gerçi bu sınıfında farklı modelleri mevcut ama bilenlerin ve ustaların tecih yardımları ile güzel bir kamış seçimi yapabilirim.