arkdaşlar 8,5 beygir volvo dıştan takma deniz motorumuz var ama bu aralar gaz yemiyor bi iyi gidiyor bir güçten düşüyor çevremizdekiler karbürator temizlenmesi gerek dediler bu işlemi kendim yapabilirmiyim yoksa dışarıya bir motorcu yapar mı ortalama masrafı nedir.??
Merhaba bence 2 ustaya göstermeden kimseye elletmeyin motoru ... özellikle 2 usta diyorum.Eğer her ikiside aynı sorunu söylerse size karbüratörü nasıl temizleyeceğinizi seve seve anlatırım .Diğer tecrübeli üstadlarımızında yardım edeceğine eminim.
Mekanik bir tecrübeniz yoksa kendiniz dokunmayın çünkü karbüratör ayar gerektiren bir motor elemanıdır. 2 Ustaya göstermeniz yada sormanız mantıklıdır çünkü ustadan ustaya fark var. Sanayide sadece karbüratör ile uzmanlaşmış kişiler yada işletmeler mevcut oraları tavsiye ederim. Eğer sorun karbüratör ise...
Şöyle bir şey söylersek umarım daha iyi anlarsınız !! Karbüratördeki bazı geçiş yollarını (kıl gibi ), bazen ''karbüratörcüler bile açamayıp ''Kimyasallara yatırıp bir süre ,bekletme yoluna gidiyorlar !! Denildiği gibi bir ustaya görterirseniz daha iyi olur , kaynama yapmış pasolar olabilir ,sökeyim derken , kırılabilirde, sonrasında parça teminide mümkün olmayabilir !!!
Selamun aleykum, Kiymetli arkadasim motorun kitapcigi varmi?Varsa karburatorun hava ve gaz ayarlarini tam manasiyle anlatiyormu?Eger bu sorduklarim yoksa degil kendin,cok iyi bir usta olmadikca motorunu teslim etme.Eger mecbur kalirsan kendin sokmeye hava ve gaz ayar civatalarinin hem resimlerini ciz vede civatalarin pozisyonlarini harfiyyen kaydet.Yoksa cok posteki sayarsin haberin olsun,selamlar.
Değerli fikirler verilmiş. Benim aklıma gelen de eğer düşük yolda motor normal çalışıyor, gaz verince biraz gittikten sonra bayılıyorsa karbüratör sıkıntısıdır denebilir. Eğer motor her devirde aynı şeyi yapıyorsa, daha detaylı düşünmek gerekir Allah kolaylık versin.