Uzun zamandır takip ettiğim ve baitcasting sisteme geçmemde büyük pay sahibi olan ve beni bu konuda aydınlatan Stephen Russell yine güzel bir video ile karşımıza çıkmış, eşi Liz ile güzel bir av vee.. Liz'in 06:25 'teki o güzel aksiyonu İyi seyirler http://www.youtube.com/watch?v=WRPo0nTaBEk
Erkin, ben de zamanında baitcastinge geçmeye niyetlendim ancak bir türlü ikna olmadım . Seni ikna eden sebeplerden bahseder misin bana? Video çok güzel. Teşekkürler .
Geçmemdeki en büyük etken Stephen'in videoları ve rahat atış stili, geçtikten sonra başka sisteme dönüp bakmamamın sebebi ise gerçekten çok rahat yormayan ve çok kolay aksiyon yapılabilmesi +Misina sarış hızı +makina gücü +Tek elle kullanabilme +Atış yaparken hiç zaman kaybetmemem vs.vs.vs... Muhtemelen bikaç satır daha sıralarım
Baitcasting makineler elbette misinayı rahatça dolaştırıp avı mahvetmeleriyle ünlüler . Bu konudaki fikrini de merak ediyorum açıkcası.
Valla bunu diyenler (KESİNLİKLE GENELLEME YAPIYORUM) baitcastingte 1-2 atıştan sonra sinirlenip laf atanlar . Yani amatörden kastım küçümsemek değil bende 2 ay önce amatördüm sadece tecrübe meselesi, geçende misina karışırsa nasıl çözeriz diye video koyacaktım, bir türlü karıştıramadım çok yeteneksizim bu konuda artık baktım atış yaparken dolayamıyorum bende göbek ayarını iyice gevşetip misinayı hızlıca çektim, ama yine tam olmadı Açıkçası hiç korkma, al 5 tl'lik 28 lik misina, 15-20 gramlık sahtelerle yada içine su doldurulan top şamandıralarla alıştırma yap 1 ayda nokta atışı yapmazsan gel bana hesap sor birde benim konuyu iyice oku derim.
Senin konuyu inceledim. Daha bir kaç gün önce yepyeni bir makine aldım. Şu anda baitcastingden uzak dursam iyi olacak. Yakınlarda bir akrabam Amerika'ya gidince sipariş veririm belki bir baitcast makine . Fly ile siftahım bile yokken ben neler düşünüyorum . Bu arada senden haber bekliyorum Bolu av planımız için. Havalar ısınsın, gelmek istiyorum o taraflara . Fly ile siftah yapabilirim umarım oralarda.
Mustafa kardeşim gelmeden önce haber vermen yeterli gereken hazırlıkları planı programı sana anlatırım. Fly için macera olsun diye Gölcüğü saat 17:00'dan sonra deneyebiliriz kasna için. Hemde sana Baitcasting hakkında anlatamayadığım fakat gösterebileceğim rahatlığı ve keyfide göstereririm iyi olur.
Bu konuyla ilgili sana özel mesaj gönderiyorum şimdi. Bu arada senin Baitcasting başlığındaki videoyu şimdi izleyebildim(Dün Youtube çalışmıyordu bende) . Video harika. Bir de Amerika'da bolca kullanılan püsküllü sahtelerden almışsın . Gülümsedim görünce. Çünkü ben de zamanında spinner bait aramıştım balıkçılarda ama bulamamıştım . Kasna'da kullanmayı düşünmüştüm üstelik . Amerikalıların, insanları yaptıkları işe özendirme yeteneklerine hayranım.