Konuyu nereye açıcağımı bilemedim.Onun için buraya açtım.Yanlışsa kusura bakmayın. Karides avcılığı için sitede, bi fileyle yosunların arası taranıp çalı karidesleri yakalanır denmiş.Ben bu fileyi para ile almak istemiyorum. 15 tl ye gördüm ama yapılabileceğimi düşünüyorum. Malzemelerini nerden temin edebilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.
Karides toplamanın en güzel yolu şudur: -5 adet 1.5 lt pet şişe alınır, -Boyun kısımları şişenin düz kısmı kalacak şekilde kesilir -Boyun kısımları pet şişenin içine şişenin ağzı aşağı bakacak şekilde geri sokulur, zımba vs gibi bir şekilde sabitlenir. -Bu şişeler ince yelken ipi veya adi çamaşır ipiyle aralarında bir metre mesafe kalacak şekilde bağlanır -Şişelere ince tornavida ile delikler açılır -Şişelerin içine midye içi, ekmek gibi yemlik malzeme konulur. -Soldan bir sağdan bir adet 500 gr ~ 1 kg kurşunla karideslerin olduğu bölgede suya batırılır -Tercihen bir işaretleme şamandırası ile sistemin yerinin işaretlenmesi sağlanır. -Ertesi gün mahsul toplanır. Daha önce Yakup hoca bu yöntemi resimli olarak anlatmıştı. Bu sistemle diğer türleri de yakalama ihtimali vardır. Lütfen geri salmayı unutmayalım !
Yukarıdaki güzel bir şekilde, maddeler halinde anlatılan yöntemle, her türlü yemlik toplayabilirsiniz. Hem tatlı suda, hem tuzlu suda kullanılabilen çok verimli ve klasik bir yöntemdir.
Daha iyi anlaşılması için ufak bir ek: Şişelerin baş kısımları gövde kısımlarına huni gibi geçiriliyor. Bende vardı bulamadım Google sağolsun daha iyi anlatım burada: http://edergi.sdu.edu.tr/index.php/esufd/article/viewPDFInterstitial/1473/1546 Hatta yazarlarından biri Yakup Erdem hocamızdır...