sevgili balıkçı dostlar. kars'ta bi amca oğlu var polis. benim gibi balık hastası. merak etmiş kars'ta turna çıkıyor mu diye. bana rica etti bi sor diye. ben de forumdaki arkadaşlara bi sorayım dedim. kars'ta turna çıkıyor mu? bilen var mı? bilen yoksa da canınız sağ olsun. olumlu veya olumsuz, cevaplar için şimdiden teşekkürler
Sevgili Kemal, turna konusunda maalesef bilgim yok. Şu an sezon kapalı olmakla birlikte, Aras nehrinin en iyi Caner ve Yayınları Kars bölgesinden çıkar. Kendi tecrübem olmadı fakat, giden-avlanan kişiler vardı. Sezon açıldığında (Ağustos 15 sonrası) o,80 yada 100’lük misinalarla dip oltası kullanılabilir. O bölgede avlananlar avın gece yapılmasını tavsiye ediyorlar. Selamlar…
Arkadaşım Kars'lı olarak ve Kars'ı bilen birisi olarak turna balığının olmadığını söyleyebilir. Ama Alabalık yayın caner ve aynalı sazan var bide tutuyoruz yasağın bitmesini bekliyoruz. iyi avlar
Kemal kardeş abin bizle bağlantı kursun beraber balığa gideriz. Yardımcı oluruz forum ne için balık dostlarının yardımlaşmalarını sağlamak içindir. Kars Hüryurt gazetesinde benle bağlantı kurabilir saygılarımla
afedersiniz ben yeni okudum konuyu arkadaşlar ben bu sene karsta 3 ay kaldım görevli olarak cokta iyi avlar yaptım hemde karsın merkezinde karslı arkadaşlar cok iyi bilir onların (cınar ) diye tabir ettikleri bir balık var bayada büyükleri var artı yayının cok ama cok büyükleri var alabalık derseniz yine hakeza ben kars cayında ünüversite yanında ki köprüden baya büyük cınar ve yayınlar aldım yem olarakta en verimlisi solucan şuda var solucanı bulmak cok zor bizimle calışan karslı arkadaşlar vardı (karslılar bana kızacak ama yinede yazacagım)inanırmısınız balık tutmamıza razı degillerdi hayret ettim birde cıldır gölünde alabalık cok yani kısaca özetlersek KARS bir olta cennetidir o cografyanın kıymetini bilmek gerekir ben karsı begendim ve sevdim
ışık kardeşim 3 ay kaldım memleketinde ve cok iyi balılar tuttum ama malzeme konusunda baya bir zorlandık cünki yok av bayii 2 tane var onlardada aradıgınız malzemeler yok ama yaşadıgınız cografya süper 90 günüm dolu dolu gecti hemen her yerini gezdim işim geregi ben D S İ de calışıyorum oradada kars cayının islahına başalnması dolayısıyla geldim ....saygılar
kardeş orada kars çayı var içinde sazan aynalı çay balığı ve YAYIN var turna yok yayın nadiren gelir tek iğne dip ve canlı balık at alabalık çok zor deneme bile
serhat kars slm balıksever dostlar.ben bi karslı olarak memleketimin heryerinde güzel balık avları yapılabilieceğini düşünüyorum.ama ne yazıkki son yıllarda tırıvırı denilen lanet icat oralarada bulaşmış.bilinçli ve centilmen avcılık olsa keşke.