KARTAL-MALTEPE KIYIDAN SİNARİT AVI HAKKINDA

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında maltepeistanbul tarafından paylaşıldı.

1. maltepeistanbul

maltepeistanbul metin

Arkadaşlar benim adım Metin Adnan. istanbul maltepeden aranıza dahil oldum. ben yeni olta alacağım ve ilk defa balık tutmak istiyorum. bu yüzden siz bilgi sahibi olan arkadaşlarıma ve abilerime 2 sorum olacak cevaplarsanız memnun olurum.

1) ben forumlarda sinarit balığı gördüm yakalaması çok zevkliymiş. bu balık kıyıdan yakalanır mı? (pendik - kartal arasında yer tarif eder misiniz?)

2) bu sinarit balığı için bimde yeni bir olta satılıyor. o olta iş görür mü?
    görmezse ne tavsiye edersiniz?

şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sinarit günümüzde daha çok Ege ve Akdeniz'de bulunan bir balıktır.. ilk defa balık tutmaya başlayacak birinin hedef balık olarak sinariti seçmesi ciddi anlamda yüksekten uçmak bence.. belirtilen yerlerden uygun takım ve yemle (gece avıyla) eşkina yakalamak mümkün.. oralar en iyi mezgit yapar, belli zamanlarda da istavrit, zargana, kefal vs.. rastgele..

3. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Binde satılan olta işinize pek yaramayacaktır. MAltepe Süreyya plajı Tren İstasyonu arkasında malzeme satan bir yer var, hem bütçenize uygun malzeme hemde hangi tip balık için nasıl bir takım gerektiğini ve o bölgedeki balık yerleri hakkında her türlü bilgiyi paylaşmaktadırlar. Tavsiyem bu tip bir yerden takım almak olacaktır. Maltepe sahilinden şu sıralar istavrit, izmarit, kefal ve zargana almanız muhtemeldir. Ekim-Ocak döneminde ise çinekop-sarıkanat türü balıklar yapmaya başlar az da olsa.

4. laserman

laserman Tolga

Favori Kamış:
    Shimano,Alba Star
    En İyi Avı:
    6 Kg Akya ve 3 Kg Torik
    Adnan arkadaşım merhaba..
    Kartal-Maltepe tarafından sinarit balığı yakalaman imkansızdır.Arkadaşaların dediği gibi İstavrit,İzmarit,Kefal yakalayabilirsin.

5. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Marmarada sinarit hikayelerde kaldı
    (bakınız Sinarit Baba -Sait Faik Abasıyanık )

6. ozkan79

ozkan79 özkan

acemilerin şansı bol olur arkadaşımız bir kaç gün sonra maltepe sinarit avım diye konu açarsa şaşırmayacağım :D :thumb:

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Metin kardeşim Sinarit yakalamak istiyorsan bizim taraflara Kuzey Ege ye doğru gel,
    kıyıdan sinarit avı olmaz, sadece canlı yem olarak bırakma takıma Sinarit yaparsan, eğer o kıyılarda sinarit te varsa....neden olmasın sevgiler hoşça kal.:) :) :)

Aşağıda Sinarit avlarım diye konu var istersen bir bakıve belki sana yardımcı olabilecek bilgiler vardır.:)

9. maltepeistanbul

maltepeistanbul metin

Teşekkür ederim bilgi için.

Dediğiniz yerden takımlara bakacağım. teşekkür ederim bilgi için.

peki tekneyle açılsak yine de yok mudur?

Ustam İzmitte çıkıyormuş bir yerde okumuştum. izmit marmara denizi değil mi? bir de izmit daha içeride ancak orada balık daha fazla. nasıl oluyor biliyor musun?

İnşallah açarım :)

Orhan Amca zaten senin ve Vedat Amcanın avlarını okuyarak balığa merak saldım özellikle de bu sinarit avına. (bir de başka forumda Tahir usta var). elimdeki ilk fırsatta yanınıza gelip sizin gibi büyük bir üstatla ve o bölgedeki diğer üstatlarla tanışmak isterim. sizler ile birlikte balığa çıkmak ise başlı başına benim için bir onur olacaktır. Saygılarımı sunarım.