Arkadaşlar merhaba, Foruma yeni üye oldum ve balık avı konusunda biraz acemiyim.. İstanbul Kartal da ikamet etmekteyim ve kartal sahil de ikamet eden balıklardan bende tutmak istiyorum (Lüfer-Çinekop-Palamut,İstavrit vs. yaradan ne verirse) Forumu epeyce okudum ve sonrasında yaptığım ürün arayışında bu iki ekipmanın uygun olacağını düşünüyorum, yalnız tereddütlerim şunlar.. Cevaplarsanız çok memnun olurum. Başka önerilere de açığım.. ayırdığım Bütçe 130-170 Tl arasıdır. (bu paraya burada balık tutacak malzeme alamazsın diyorsanız da eyvallah derim) Bu iki ürünü bir satıcı önerdi. Fiyat olarak da 150tl uygun mudur sizce? http://www.sanalpazar.com/Albastar-Double-30-Makina__isp2855090 Bu makine surf kamış için uygun olur mu? ",0.25/175-0.30/120-0.35/100mt misina kapasitesi" diyor misina sarımı az gibi geldi bana?? http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m Bu kamışı da elime aldım, gerçekten diğerlerine göre fark edilir bir hafifliği var ama sağlamlık olarak önerir misiniz? birde bu balıkları yakalamak için tek çeşit misina kullanılabilirmi? 0,30 mu kullanmak gerekir? şimdiden herkeze teşekkür ederim Fatih
Kamış Kartal ve civarı avlanmak için uygun gözüküyor ama makine için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bir Üsküdar civarına uzan istersen.
Bu kamışın dez avantajı sanırım 50-150gr atarı olması. ben ilk bakışta 50-150 gram arası atılabilir anlamıştım ama 50gr atarı 150 gr sarkıtma ağırlığı olduğunu öğrendim. 50gr kartal sahil için bence uzağa atmak için az bir ağırlık gibi geldi bana. her türlü kamış ve makina önerilerine açığım teşekkürler.
doğru anlamışsın abi 50-150gr arası atar ama bana sorarsan en fazla 120 130 at sen. bu atarlı bir kamışla kartal sahilden 30 gr da atarsın iyide atarsın balıkların vuruşunuda hissedersin. güven bana eğer kamış kafana yattıysa maddi olarakta düşünme al derim. üsküdar cengiz balıkçılığa git her türlü indirimi yaparlar toplam bütçen ne bilemiyorum ama surf kamışlar genel olarak 100-250 atarlı kamışlar oluyor. bu kamışı sadece kartal sahilde kullanacaksan makine olarak http://www.avmarketi.com/asp/product/16079/Okuma-Safina-Pro-SPa-40-makine bunu öneririm. ama yok boğazdada kullanacağım dersen 65 liği var en az 60 lık bir makine alman gerek.
Furkan şunda bir anlaşalım ilk önce Kamışın üzerin de 50-150gr yazıyor olması 50-150gr arasında ağırlık atarı var anlamında mıdır yoksa; 50gr a kadar atarı var 150gr a kadar sarkıtması var anlamında mıdır? bence 2.si gibi... eğer bu şekilde ise 50gr. atarı olması az olmayacak mı??
Kamışta 50-150 yazdığı zaman ilki atış; ikinci yazılan bırakma ağırlığı gibi bir mentalite yok... Bu yazanda olması gereken güvenli ve randımanlı bir şekilde atılabilecek ağırlıklardır... Ancak sözkonusu ürün için 150 gramda güvenli ve randımanlı atış tartışılabilir bir durumdadır... Ancak 150 gramı nazik bir şekilde kullanabilirsiniz bu ürünle; ben zamanında 200 gram ile bile kullandım; ancak bu kullanım atış değil de bir yerden bir yere kaldırıp bırakma tadında oldu... Ürün bedeline kıyaslandığında oldukça iyidir; yani fiyat performans oranı yüksek bir üründür ve 50 ila maksimum 125 grama kadar verimli bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorum... Oldukça da hassas sayılır... Bende 2 adet mevcut idi zamanında (Freestyle olan) şu an bir tanesi halihazırda mevcut ve Şemsipaşa'da hafif çapari veya İzmarit ya da lüfergiller yemliye kullanılmak üzere muhafaza ediliyor... Daha üst sınıf bir ürün düşünüyorsanız denemiş olduğum kamışlardan Amudson Kudos Expert'i önerebilirim... Çok kaliteli bir işçilik; aynı oranda birkaç kat da fiyat mevcut... Bu ürünü yine maksimum 125 gram ile kullanmanızı önerebilirim... Eğer yeteri kadar hassas ürünler arıyorsanız bu iki ürün tarzı araştırmanız gerekecek; fiyat skalasını çok yukarılara kaldırmadan daha yüksek atarlı ve bir bukadar hassas kamış bulmanız pek olası değil; genel olarak atar ağırlıkları ne kadar yüksek olursa kamış sağırlaşacaktır... Ancak mesela Italcanna Evo 170; 170 grama kadar çok rahat bir kamış olmasına rağmen aynı; hatta belki daha fazla hassasiyeti koruyacaktır; ancak fiyatı katbekat yüksek olacaktır...
Haluk bey bilgiler için teşekkür ederim, Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bu kamışın bana uygun olmadığına karar verdim. Çünkü acemi olduğumdan ben bu kamışı nazik kullanamam ve kırarım kesin o yüzden biraz daha atarı yüksek olan kamış bakacağım. (yanlışım varsa düzeltin lütfen) Italcanna Evo 170 ve Amudson Kudos Expert e baktım fakat türkiye satışı yok sanırım bu markanın veya ben bulamadım bilemiyorum. Fiyatlarıda yüksekse eğer bakmayayım Son olarak bu 3 kamış üzerinde yoğunlaştım, karar vermeye çalışıyorum (tavsiyelere açığım) Bu kamışların kapalı boy olarak da minimum boyda olanı seçmek durumundayım çünkü bisiklet ile taşıyacağım. http://www.avmarketi.com/asp/product/5016/Lineaeffe-turnafresh-kamis-3-90 http://www.avmarketi.com/asp/product/5011/Lineaeffe-hispanica-kamis-4-20 http://www.avmarketi.com/asp/product/8583/Lineaeffe-maxx-cast-wwg-kamis-3-90 Makina içinde Furkan arkadaşımızın belirttiği makinayı inceledim ve hiç kötü yoruma rastlamadım. Uygun kamışı bulduğumda sanırım bu makinayı alacağım. (okuma 40 veya 55) http://www.avmarketi.com/asp/product/135996/Okuma-Safina-Pro-SPa-55-makine http://www.avmarketi.com/asp/product/16079/Okuma-Safina-Pro-SPa-40-makine ilgi ve bilgileriniz için teşekkür ederim..
abi 50-150gr atar demek en iyi verimi 50 ve 150 gram arasında alırsın demek. ucu diğer 250 atarlı surf kamışlara oranla daha hassas bir kamış. yemlide 70 80 gram maksimum çaparide 30 40 gram kullanırsın kartalda. bende okumanın başka bir kamışı var atarı en fazla 160 ama 30 gramı küçükyalıdan çok güzel atıyorum ve daha hassas olduğu içinde balık vuruşlarını net hissediyorum. tek sorun bendeki makine 65 lik olduğundan ağır ve haliyle yoruyor. ama dediğim gibi atar değeri en iyi verim alınan aralıktır. kamışta sarkıtma değeri diye bir ibare olmaz ve emin ol o kamışı kıramazsın kolayca. anca 160 170 gramla aşırı abanman lazımki kırabilesin. kartalda kullanacaksan bu kamış iyidir. yeri geldiğinde boğazdada 120 130 grama kadar zorlanmadan kullanırsın. 150 de atar ama daha nazik atışlar yapman gerekir. ancak ben boğazada gideyim akıntısı bol yerlerdede balığımı arayayım 160 170 i leblebi atar gibi atayım dersen o zaman alacağın kamış 250 atarlı olmalı ki zorlanmayasın. ama o zamanda o kamışı kartalda kullanamazsın çünkü aksiyonu daha sert olduğundan yani atarı daha düşük bir kamışa oranla balığın vuruşunu daha zor hissedeceğin için kartalda zorlanırsın. yani özetle abi, boğaza kullanacaksan bu kamış bir yere kadar işini görür kartalda da memnun kalırsın.
Bir üst mesajda da gayet güzel izah etmişler zaten; eğer sırf Kartal'da kullanacaksanız gayet uygun gibi görünüyor... Bahsettiğim nazik kullanma faslı 125 gram üzerindeki ağırlıklar için geçerli... Amudson Kudos sanırım bulunabiliyor 200-300 aralığında bir fiyata sahip olmalı; ancak Evo'yu bulmak hem zor; hem de fiyatı epeyce yüksek; son bildiğim fiyat 700-850 liralar aralığında idi... Ben yine de Spirit Surf üzerinde biraz daha düşünmenizi öneririm; hem fiyatı makul; hem de sanırım ki sizin işinizi görebilecek bir ürün; hassasiyeti falan da yerindedir, balık vuruşlarını rahatça anlayabilirsiniz...
Bir üst mesajda da gayet güzel izah etmişler zaten; eğer sırf Kartal'da kullanacaksanız gayet uygun gibi görünüyor... Bahsettiğim nazik kullanma faslı 125 gram üzerindeki ağırlıklar için geçerli... Amudson Kudos sanırım bulunabiliyor 200-300 aralığında bir fiyata sahip olmalı; ancak Evo'yu bulmak hem zor; hem de fiyatı epeyce yüksek; son bildiğim fiyat 700-850 liralar aralığında idi... Ben yine de Spirit Surf üzerinde biraz daha düşünmenizi öneririm; hem fiyatı makul; hem de sanırım ki sizin işinizi görebilecek bir ürün; hassasiyeti falan da yerindedir, balık vuruşlarını rahatça anlayabilirsiniz... Ancak daha fazla ağırlık atacak iseniz Okuma Compressa, Salina veya Cedros modellerini de inceleyin; elbet sırasına göre fiyatları da yükselmekte...
Verdiğiniz bilgiler kafamdaki çoğu soru işaretini yanıtladı ve spirit surf kamış da karar verdim makine olarak da spa 55 a karar vermiştim ama aşağıda ki ürün için de iyi yorumlar var bir de surf makinası olarak geçiyor. bir fikriniz var mı acaba? yoksa daha kurcalama git al okuma spa 55 i mi dersiniz Okuma Safina Noir 55 Makine http://www.avmarketi.com/asp/product/136148/Okuma-Safina-Noir-55-Makine
Makina tercihinizi bilemem; ancak linkini vermiş oldulğunuz makina surf değil spin makina; buna dikkat çekmek isterim...
Kamış doğru tercih olmuş. Bende 1 yıl bu kamışı kullandım istavrit avında, tanıdığım bir kaç kişide yedek kamış veya istavrit avında kullanmak amacı ile 2. kamış olarak ava gelirler. Korkmadan sert atışlarda max 125gr ama 150gr'ı da nazikçe atabilirsin. Uzak atışı iyidir. Makina işine gelince SPA 55 ve Noir 55 arasında kalmışsın ama şimdi surf makina al desek bütçe kat ve kat artacak. bence SPA 65 al ve makarasına sonuna kadar sağlam bir 0,28 misina sar, sonunada "şemsipaşa düğümü" şok düğümü ile 6 metre 0,38 misina ekledinmi attığın uzaklık fazlasıyla yeterli olacaktır. Güle güle kullan.
Tamamdır beyler.. Takımı bu şekilde toplayıp sahalara en kısa zamanda inicez inşallah ilgileriniz ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim.