Merhabalar yeniden Kartal/atalar/cevizli sahillerinde istavrit dışında kıyıdan tutabileceğimiz balıklar varmıdır? Var ise nasıl tutabiliriz? (Yem, çapari vs önerisi) Ve son olarak sabah mı akşam mı daha fazla randıman alınır balıkta? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Geceleri tavuk eti ya da istavritle gelincik ve iskorpit avlayabilirsiniz. Mezgit için deneme yapanları gördüm ancak tek tük geliyor.
Ben keyif alıyorum bu balıkların avcılığından. İskorpit'in dikenli yüzgeçleri zehirlidir. Dikkatli olmalısınız iğneyi çıkarırken. Gelincik çok değerli bir balıktır. Yahudi'ler için özel bir türdür. Çok da lezzetli ve kılçıksızdır. Hatta kokmaz bile bu tür. Avlamanızı tavsiye ederim. İskorpit nadiren geliyor zaten. Daha çok gelincik yakalarsınız.
Bu aralar istavrit ve mezgit çıkıqyor, arada sardalya da denk geliyor çapariye.. geceleri gelincik te çıkar.. izmarit ve ispari de çıktığı rivayet edilmekle birlikte ben rastlamadım henüz.. yem olarak boru kurdu ve teke ile eşkina yakalama şansınız da var ama bu balığı yakalamak hem şans hem de ustalık gerektirir.. uygun aylarda zargana ve sarıkanat ta avlanabilir.. ancak bu aralar genellikle istavrit ve mezgit..
Gelincik için nasıl bir iğne/takım kullanmalı? Hangisi daha başarılı olur? Bilgi verirsen sevinirim...
yemli istavritte kullandığınız sinek iğneler olabilir, siyah, beyaz, merada çıkan gelicik büyüklüğüne göre iğne seçersiniz, 7-8-9 gibi, RASTGELE...
Bu akşamüstü eşimle gittik sahile. Önce yeşil simli çapari attı eşim.Attı çekti attı çekti hep boş Zaten balıkta açıktaydı bugün bayaa.. Sonra çapariyi çıkardı yemli atalım iğneleri dedik tavukla attık sadece ufak bir kayabalığı çıktı Suya hemen iade zaten Eşim sinir yaptı iğneler boş gelip duruyor yemler gidiyor balık yok diye Yine çapari taktı şansa o an olta atan herkes en az 3lü 4lü istavrit çekti sürü geçti sanırım. 3 istavritle eve döndük.. (ama boylarıda baya iri) Gelincik için kalmayı düşündüm karanlık bastırınca ama baktık etrafta bir kişi bile kalmadı balık tutan bizimde hevesimiz biranda gittik eve döndük idk
Eğer motorlu bir tekne ile çıkma şansınız varsa, kartal açıklarındaki gemilerin altında fazla istavrit var.Biz bugün 3kişi sedef adasının önündkei geminin dibinden 13kg balık tuttuk.Ve ordaki balığın saatide yok.Akşam güneş hala ken döndük yoruldugumuz icin.Balık boyları hayli iyi. 2bucuk saatte tuttuk.
Uzun pala iğne kullanmalısınız. Çünkü iğneyi boğaza kadar yutuyorlar. Gelinciklerin ağızları çok büyük oluyor. Kocaman iğnelerle bile ufak gelincikler yakalayabilirsiniz, o yüzden iğneleri iri kullanmakta fayda var. Oltanızı çok ilerilere atmayın. Bazen hemen kayaların dibinden bazen de 15-20 metre açıktan geliyorlar. Denemeniz lazım . Erhan Hocam, sinek iğne kullanırsanız her balıkta iğneyi balığın boğazından çıkarmak için uğraşır durursunuz. Uzun pala, 2-3 numara iğnelere bile küçücük gelincikler geliyor zaten.
Ah keşke keşke.. Ama motorlı tekne imkanı yok en fazla kayık kiralayabiliriz ama ona da ben tövbeliyim geçen sene eşimin artistlik hareketlerinden denize düşecektik birdaha asla
Sinek iğneyi ağız alışkanlığı olarak kullandım, malûm sinek iğnenin 9-10 -11-12si olduğu gibi daha büyükleride olabilir... Merada çıkan gelincik büyüklüğüne göre iğne seçersiniz o nedenle dedim zaten...