arkadaşlar merhaba; boğaz'a her zaman gitme fırsatımız olmuyor. gerek hava şartları gerekse boğazdaki yer sıkıntısı , zaman v.s . ben zaman zaman kartal ve pendik te sahte ve alba kaşıkla denemeler yapmaktayım. lakin balık alamadım. belki ben yanlış bir şey yapıyorum , yada malesef bizim meraların balıkları ( varsa ) sahte ilgisini çekmiyordur. kartal ve pendik civarında sahteyle tutan veya takip alan varmı acaba ?
Boğaza bir miktar daha yaklaşıp Kadıköy civarına gelebilirseniz, sabah çok erken saatlerde ve bazen de akşam üzeri Kendo lv-minnow' un sırtı mavi ve sarı-kahverengi olan modelleriyle kıyıdan birer ikişer tane de olsa sarıkanat alabilme olanağınız var.
Bu soruyu daha önce forumda Berkan abide (adalı balıkçı) sormustu yine aynı cevabı vericem ben daha önce akşam suyunda yemli çalışıyorken yanımda spin takımla ve sahteyle at çek yapan bi adamın dişli aldığına ve başka bir günde başka bi adamın kaşıkla avladığına kendi gözlerimle görerek şahit oldum.. hatta bu h.sonu bende kaşıkla denemeler yapacağım sahilden
yemlide balık alınabiliyorsa balık var demektir, balık varsa sahteyle de alınabilir.. ama tabi deniz suyu soğumaya başladı, balık kıyıdan uzaklaşıp açığa çıkabilir, denemek lazım..
Kartal - pendik sahil şeridinde kaşık - rapala denemesi yapana rastlamadım. Ben bir ara küçük denemeler yaptım fakat 1 kaşık ve 1 de sahte kaybedince bıraktım. Bence bizim sahil şeridinde de rapala - kaşık çalışılabilir. Fakat kurşun 75 gr. civarı olmalı. fazla olursa sığlıkta takılır diye düşünüyorum. Bu haftasonu bende deneyeceğim. Ersin ararım seni dostum , kaşıkları hazırla
o kadar ağırlığa hiç gerek yok Özkan.. çaparide bile 25-30 gr kurşun atıyoruz orada.. ben 28 gramlık kaşığı kurşunsuz denemek niyetindeyim..
Özkan abi benim kaşık hazır yarın hem sabah hem akşam suyunda kaşık denemeyi planlıyorum. Ararsan bi plan yapabiliriz birlikte yarın için Yalnız Berkan abinin dediği gibi 75gr lık kurşuna gerek yok 30-35 gr lık normal kurşun veya sıyırtma kurşun önüne 1-1.5 kulaçlık köstekle cok rahat kaşık veya sahte yüzdürülebiliyor ama yinede kenardaki kayalara dikkat etmek şart
Gökhan sen aksamları pendik - maltepe arası sahilde pek dolaşmıyosun sanırım özellikle h.sonları ve bazen h.içi günlerinde de ciddi kalabalık oluyor dişliye yemli olta atanlar
Arkadaşlar hayırlı haberlerinizi bekliyoruz ben şimdilik pes ettim. 3-4 adet sahte verdim. sanki çok tutmuşum gibi aklımda bir fikir var netice alırsam paylaşırım rastgelsin.
Gökhan sen Yakacık Soğanlık Uğurmumcu tarafına mı bakıyorsun oralarda dişli yok evet haklısın Bence 3-4 mt dalarlı sahteler veya ağır kaşıklar, spin kamış ile özellikle wtd yaparak denemek lazım..
wtd (walk the dog) suüstü sahtelerle yapılır diye biliyorum ama ahkam da kesmiş olmayayım, pek spin tecrübem yok, olacak inşallah..
yani dalarlı sahteler ve ayrıca wtd aksiyonu ile yani balığı kandırmak için tüm tarzları yapmak lazım diye dedim abi.