Bizim buradan ist.la eşkina ve karagöze gidenler oluyor, hatırı sayılır balıklarda alıyorlar... İstanbula böyle serzenişte bulunmayın...! İstanbullular bu tip balık avcılığınla araları pek olmadığından böyle konuşuluyor demekki, İstanbulluların tek bildiği balık avı boğazda dişli ve istavrit avı başkada birşey pek duymuyorum... İstanbul kazan sizler kepçe hele bir dolaşın bakalım neler çıkacak... hihi :thumb:
Buna katılıyorum.. biraz sabrımızı deneyip ve yemli av yapmak lazım arada.. çok sağlam avlar çıkacağına inanıyorum..
Uzun bir süre Yeniköy tarafında ikamet ettikten sonra, geçtiğimiz Haziran ayında tekrar yuvaya, yani Anadolu yakasına taşındım. Yeniköy'deyken Mayıs ve Haziran aylarında sıkça çıkıyorduk Eşkina avına. Güzel de sonuçlar aldık çoğunlukla. Bu sene gidebilir miyim bilmiyorum. Sonuçta yaklaşık 40 km gidiş ve 40 km dönüş. Özellikle hafta arası eziyet olacağı benziyor. Kartal civarında Eşkina, Karagöz, İspari gibi balıkların avının yapıldığını sıkça duyuyorum, ancak merayı çok iyi tanımıyorum. Ö bölgede bu tarz ava giden veya gitmek isteyen arkadaşlar olursa, memnuniyetle tanışıp, katılmak isterim.
ben koçtaş önünden birkaç kere eşkina için gittim ancak tutamadık,ispari-gümüş-iskorpit geliyor arada.bu aralar gidip bi yoklama çekeceğim bakalım neler var hihi
Aynen abi valla eşkinaya gidilecekse yem ister kurt olsun ister teke kıyıdan istavrit avı başlamadan ónce gitmek lazım bence, yoksa dediğin gibi istavritler oltayı rahat bırakmıyo hemde yem teke olsa bile, direkt başlıyolar tekenin ayaklarından yemeye geçen sene geldi başıma maalesef
süha abi eşkina en iyi haziran başlarında yapıyor biliyorsun ama hava şartları na su ısısına göre tarih degisiyor :thumb: ALLAH izin verirde o günleri gorursek beraber gideriz ben birkaç mera biliyorum :thumb: aynı zamanda zıpkın avcılıgı yapıyorum nisan itibariyle dalmaya baslayacagım eşkina görür görmez sana haber veririm
dostum ilgin için çok teşekkürler. mutlaka haberlerini bekliyorum. avrupa boğazı tarafında çok güzel arkadaşlıklarımız oldu, üç aşağı beş yukarı hepsine gitmesem de bilmediğim mera kalmadı. aynı arkadaşlıkları burada da kurabilirsem çok mutlu olacağım. balık olsa da olmasa da görüşelim derim.
Yo...! benim dediğimi başka şekilde söylemişsin..! ben balık yok demiyorum zaten...! Resmi koyup kıyısından köşesiden hikâyesindende azıcık bahsettinmi, yer ismi belirtmadikten sonra milleti ne öğrenecek anlayamadım...! idk
Ersin geçen seneki avın tadı hala damağımda , bu sende havanın biraz ısınmasını bekliyorum. Soğukta balık kıyılamayabilir diye düşündüm. İlk fırsatta boru kurdu temin edip topluca bi akşam meraları ziyaret edelim. Şamandıralı yada dip takım farketmez.
Abi bu sene havalar daha iyi sıcaklık bakımından dolayısıyla su sıcaklığıda geçen seneye göre daha yüksek sanırım ayrica yemli oltayla eşkina avlayanlar oldu mart ayında.. bence en kısa zamanda denemeye cıkalım şamandıralı takımlarla, mesela ónümüzdeki h.içi birgün Edindiğim bilgilere göre özellikle büyük boy eşkinalar nisan - mayıs gibi ortaya çıkıyor