Kaş Hatırası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında rapalaci tarafından paylaşıldı.

1. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Geçen hafta bir kez daha hayranı olduğumuz Kaş'a gittik ve Çukurbağ yarımadasındaki o güzel doğada harika bir tatil geçirdik. Bu sefer yanımda yeni aldığım DAM 420 kamış ve çok memnun kaldığım Shimano makinem ile birlikte sahte yemlerimi de götürmüştüm. İlk bir kaç gün yorgunluk atıp Kaş'ın havasına alıştıktan sonra sabah 6 da kalkıp at-çek yapabileceğim bir yer seçerek denemelerime başladım. Aklımda İstanbul'a dönünce boğazda daha tecrübeli bir şekilde at-çek yapıp avlanmak vardı. Derken büyük bir şaşkınlık içinde ilk balığımı tuttum, şaşırdım çünkü hiç beklemediğim bir anda tam olta düşerken yapıştı. Gelen balık 25cm civarında bir akdeniz palamutuydu. Ben önce kolyoz ve acaba uskumru mu derken oradaki Kaş'ın yerlisi olan arkadaşlar bunun Kaş'a özgü akdeniz palamutu olduğunu söylediler. Umarım yazılı orkinos değillerdir yoksa çok üzülürüm çünkü tatilimin sonuna kadar tam 19 tane yakaladım.
    Aşağıda balıkların ve kaldığımız yerden çektiğimiz Kaş fotoğrafları var.
    Kaş ta yavaş da olsa betonlaşma var ve bu sene marina inşaatına başlanmış. Umarım bozulmaz ya da bozmazlar bu güzellikleri.
    Hepinize rastgele...

2. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    bu guzel rapor icin tesekkurler

3. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Paylaşım için teşekkürler. Kaş hakkında birkaç söz de ben yazayım. Kaş gerçekten tatil yapmak, daha doğrusu kafa dinlemek için çok uygun bir belde. Hele bir de az geride, yola 10-15 km mesafedeki Kekova var kii.. Anlatamam
    çok harika! Fakat her güzelliğe saldırıp tahrip eden bizler, oralara da el attık, mahvetmeye başladık. O güzellikleri harap ediyoruz.
    E bir de balık var, daha ne isteyelim.

4. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Emre bey tebrikler çok güzel avlar geçirmişsiniz. Bu sene ben de yıllık iznimin 2 gününü Kaş'ta geçirdim ve ne yazık ki Kaş'taki betonlaşmaya ve özellikle marina inşaatı yüzünden katledilen doğaya ben de şahit oldum ve ziyadesiyle üzüldüm.
    Balık avlayabilmek için akşam saatlerinde Kaş limanından dışarıya ve liman ağzına doğru rapala ve ragot ile at-çek yapmama rağmen hiç vuruş dahi alamadım. Merak ettiğim konu siz tam olarak nereden avlandınız? Etrafınızda başka balık avcıları var mıydı? Ve eğer varsa onlar hangi balığa olta atıyorlardı acaba? Bunları sormamın nedeni bir dahaki sefere Kaş'a gittiğimde daha hazırlıklı olmayı istememdir zira orada geçirdiğim 2 gün boyunca sahte ile vuruş dahi alamadık ve yemli olta attığımızda da (yem olarak ekmek kullandım ki sorun bunda da olabilir) balon balığı, kefal, isparoz ve sokar dışında birşey yakalayamadık..

5. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Yarımadadan avlandım ve inanın sizin gibi ben de ilk başta denediğim bir çok kaşık, rapala ve raglou ya bir tek vuruş dahi alamadım. Rengi ve boyutu yüzünden sadece Yozuri nin 9cm crystal minnow ve Strike Pro nun 5.3 cm lik sahte yemleri iş yaptı. Yarımadanın her yerinden ama özellikle Meis'e bakan tarafından at-çek te daha iyi sonuç alabilirsiniz. Kaş limanının da iş yapacağını düşünüyorum. Benim avlandığım yerde başka balıkçı yoktu. Sadece bir gün Kaş'tan iki balıkçı vardı onlar da hamur ile sokar avlıyorlardı.

Ayrıca tekne ile çıkmak istedik ama 200TL istedikleri için çıkamadık. Limanağzı na giden teknelerden kaşık çekiliyordu. Bol bol torik yakalıyorlarmış. Ben kendi gözlerimle bir çok kez Akya gördüm zargana ve kefallerin peşindelerdi. Kaş çevresinde gırgırcılar zeminin mercan ve kayalık olması nedeniyle pek avlanamadığı için ve dalış turizminin de gözde olmasından dolayı balıkların meraları tahrip edilememiş. Bu yüzden her türden balık görmek ve avlamak mümkün. Gözlükle daldığımda mürekkep balığı, avcı, zargana, akya sürüsü, kaya levreği, sokar, kefal, melanur ve binlerce yavru balık gördüm, akvaryum gibiydi. Ayrıca iki kez Caretta Caretta gördük.

6. fish founder

fish founder Özgür

bu sualtı zenginliğinin darısı tüm yokedilmek üzere olan denizlerimizin başına

7. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Benim bu betonlaşma ve çevre konusunda ayrı bir takıntım var. Kaş'a geçen sene gittiğimizde limanın üstündeki sırtlarda o kadar çok bina yoktu ve bu sene gittiğimde şaşırdım yaklaşık 50-60 tane çok katlı apartman dikilmişti.
    Ayrıca marinanın pek hayırlı olmayacağını düşünüyorum. Seneye neler değişecek gidip göreceğiz.
    Likya ya da Teke yarımadası bence Türkiye'nin en güzel yöresi. Antalya'dan Marmaris e kadar olan kıyı şeridinden bence dünyada bir tane daha yok. Kekova, Çıralı, Göcek, Dalyan, Ölüdeniz, Patara, İztuzu vs... Hepsi cennet gibi ve henüz çoğunda beton otellerden yok. Umarım böyle devam eder.

8. LapinCash

LapinCash

Rapor çok güzel tebrikler.

9. fish founder

fish founder Özgür

söylediğiniz ve yazdığınız herşeye sonuna kadar canı yürekten katılıyorum,lakin marina konusu hariç.
    ne yazıkki yanlış ve eksik bilgilendirmeler sonucu çoğumuz marinalara karşı toplumumuzda.aslında tam tersi.sorun marina inşaatları değil ne yazııki sorun denizlerimizde kuralsızlıktan kaynaklanıyor.
    biz sadece kıyıdan belli başlı koyları görebilmemize rağmen,dış ve diğer koylarda ne yazııki olup bitenden bi haberiz.boşaltılan sinteneler,çöplüğe dönmeye başlayan bakir koylar,bu koylara yarım yamalak hizmet vermek amacı ile insa edimeye çalışılan gecekondu görüntülü lokantalar ve derme çatma iskele ve kıyıları zaptetmeye başlayan başıboş tonozlar.
    doğru lokasyonda oluşturulan marinalar,bu başıbozuk düzene az da olsa engel teşkil etmeye başlıyor.
    ama buna istinaden pilot bir uygulama olsa bile olumlu gelişmelerde bulunmakta.'ne yazıkki benzer ülkeler bu uygulamaya yıllar evvel geçtiler' gökova bölgesinde özel kart uygulaması başladı,başlıyacak.
    sintineler sadece görevli teknelere boşaltılacak ve ciddi kontrol ve yaptırımlar uygulanacak,ayrıca bir çok farklı detayda bulunmakta.
    uzun lafın kısası bu ve buna benzer deniz üzeri kullanımını düzenleyen yasalar uygulamaya geçmeye başladığında marinalar olmazsa olmazların başında yer alacak ve bir bütünün en son halkasını oluşturacaklar.
    diğer taraftan 17 farklı birimden izin çıkartmak kaydı ile sadece izinlerini 3 ile 5 sene arasında alabilen marina yatırımcılarının kuralsızca ve standart hizmetler için aldıkları faiş meblağlardan bahsetmiyorum bile,

Son düzenleme: 26 Ağustos 2009
  10. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Güzel bir av, güzel bir tatil daha ne diyelim.Devamı gelsin inşallah.

11. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    akdeniz palamutu diye bir balık yok orkinos yavrusu onlar
    konu açmadan önce araştırsanız daha şık olur

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Gobene yada yaygın adıyla Tombik.Bunlar ufak boylu orkinos cinsidir.Cok tadsızdır.Sadece köftesi yapılırsa yenebilir.
    Sevgiler

13. 56562

56562 xxx xxxxx

Bu balık o bölgede o kadar yaygındırki, Üçağız' da kaldığım zamanlar oranın yerlilerinin sabah kahvaltısında kızartarak yediklerini hayret içerisinde izlemiştim.

14. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Akdeniz palamutunu araştırmıştım. http://en.wikipedia.org/wiki/Mackerel

Kaş'ın yerlileri ile tartıştık onlar palamut dediler.

Gerçekten orkinos yavrusu ise bir daha avladıklarımı geri bırakırım.

15. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Vedat Abi, bu konu daha evvel aşağıdaki linkte tartışılmış.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2721

Tombik/Gobene' nin en fazla 60cm olacağı yazıyor doğru mudur?

Ayrıca sahte yemler hakkında verdiğiniz bilgiler için müteşekkirim. Sayenizde başarılı oldum.

16. acquis_communautaire

acquis_communautaire

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Ne kilosu yahu, gram :)
    Tebrik ederim. Aquarius Otele benzettim resimde verdiginiz yeri, her sene giderim. Dogru mudur?

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    balıkların bir kısmı tombiktir...

18. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Evet doğrudur. Gerçi biz Aquarius'ta kalmadık ama plajını kullandık.

Selamlar.

19. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    harika bi av ve tatil olmuş ellerinize sağlık
    rasgele

20. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tatiliniz ve avınız çok güzel geçmiş,sizi kutlarım.Gerçi tombikler biraz daha ufakmış ama bu vesile ile hepimiz bu tür hakkında bilgi sahibi olmuş olduk.Umarım kaş ve çevresindeki balık bolluğu ve türlerin çeşitliliği hep böyle sürer.Orada çalışan bir asker arkadaşım vardı,bir sözü var hiç unutmam;
    Burası kaş arkası daş önü yaş...:)