Yer: Kaş Marina çıkışı 500mt Olta: Çaparili kaşık Tarih: 6 Eylül 2008 Sırtı tekniği 8 mil yolla, Tur teknesi ile gezi yaparken yıllardır denediğim ama hiç muvaffak olamadığım sırtı ile ilk defa balık yakalama şansım oldu. Tahminen 100mt kadar açtık oltayı.. Çok büyük olmamasına rağmen(700-800gr en büyüğü) beni çok sevindirdi. Turdan arkadaşım 4 tane yakaladı, ben 2 tane . az haşlayıp etlerini didikleyerek piyaz gibi bir salata yaptık mükemmel oldu. Tekneye alması alıştığım balıklar kadar keyifli değildi ,, kafa atıp elimizi yormadı hiç. 200 gr lık çuprayı çekmek bile daha keyifli bana göre. Birkaç gün sonra Bodrum adabükü koyunda kıyıdan 15-20 cm boylarında bol miktarda çupra tutma şansım oldu (mamun kullanarak) ancak onları resimleyemedim. Herkese bol siftahlar, t
Tebrikler, nice guzel avlar dilerim... Kaş benim son birkaç senedir gitmeden yapamadigim bir yer...Ucuz konaklama, muhtesem bir deniz ve yarimadanin huzur verici sessizligi...Bu sene Temmuz'da birkac gunlugune gittigimde balik tutma sansim olmadi. Bir hafta once yurtdisi gorevim bitti ve yurda dondum. Ekim'de yogun is temposuna merhaba demeden bir Kas kacamagi daha yapayim dedim ama bugun meteorolojinin onumuzdeki bes gun icin saganak ongurusu yuzunden yola cikmadim. Simdi arkadasimizin av raporunu gorunce tekrar heveslendim. Umarim onumuzdeki hafta hava acar da gidebilirim. Gecen sene ben de gunubirlik tur teknesinden sadece 10 dk sirti cekip guzel bir yazili orkinos yakalamistim. Tadi pekbir sasi gelmisti gerci ama avi keyifliydi Onumuzdeki hafta gidebilirsem bir gunumu sirti avina ayirmak isterim. Bu konuda bana yardimci olabilecek Kas'li bir arkadasimiz var mi? Sevgiler, Utku
geç cevap için özür kaşta değilim, birkaç senede bir giderim tatile. arkadaşlar 1 sene geçmiş mesajdan sonra.. zaman ne çabuk ilerliyor.. affedin çok geç okudum yazdıklarınızı.. ...Kaş palamutu değil yazılı orkinos yavrusu denmiş; doğrudur sonradan bu balıkların inanılmaz büyüklüklere eriştiğini öğrendim ve biraz içim burkuldu.. oldukça kanlı bir balık kaşa tatil için gitmiştim, istanbulda oturuyorum, bodrum adabükünde evimiz var ve ağırlıklı olarak orada çupra ve yöresel diğer balıkları(sarpa, karagöz, levrek, kupes, çütre, barbun) tutuyorum. hepsi için aynı klasik çupra takımı kullanıyorum. takımlarımı kendim yapıyorum, güvercinlikteki mamun aldığım bakkaldan öğrendim nasıl yapıldığını.. bir sırtı denememde (zargana ile) oltamı koparan bir azman oldu salih adası yakınında.. onun haricinde bu kaşıkla 25 sene evvel iskenderunda akya yavrusu tuttum 1 kere. o zaman aklımız çıkmıştı pulsuz balıkmı olur diye.gümüş rengi ile hala gözümden gitmez.. deli bir akın yapmıştı.. kaşta tüplü dalış yapma şansı da buldum ve gördüğüm balık çeşitliğine inanamadım. akya, baraküda, iri barbun, ismini cismini bilmediğim meraklı balıklar.. herhalde ekmeğe alıştırılmış bazıları çok yanaşıyordu. bu balıkları gördüğüm yer de araç yolu ile gidilebilen bir yer. hoş biz tekne ile gittik.. şimdi bu yerin koordinatlarını vermek istemiyorum zira orada sürekli dalış yapıldığı için olta kullanmak sakıncalı olur. ancak kaşın çoğu kıyısı karadan bana göre iyi av verir. coğrafya buna uygun bu hafta sonu bodrum adabüküne gidiyorum, oralardan okuyan varsa avlaklarımı gezdiririm, paylaşırız tecrübelerimizi. sizlere de rast gelsin.. saygılar, t
Tebrikler, Keyifli av olmuş ve Yazılı olduğunuda öğrenmenize sebep olmuş ( forumların faydası ) Kaş muhteşem bir yer, Hele yarım adaya doyum olmuyor, Liman dalga kırandan denize girdiğinizde 10,15 metre sonra buz gibi suyla şoklanabilirsiniz. Tekrar eskide olsa tebrikler. Rastgelsin.