kaş ta sokan ve kefal avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozcancarpan tarafından paylaşıldı.

1. ozcancarpan

ozcancarpan Ozcan

Favori Kamış:
    her türlü olta ve takım
    En İyi Avı:
    Sinarit azmanı 4 kg.
    merhaba arkadaşlar kaşa geldim yalnız bir haftadır elim boş dönüyorum her seferden sokan takımım iki tane üçlü iğne bir uzun bir kısa misina ile fırdöndüye bağlanmış ve iki küçük kurşun üstünde ise şamandırası balık vuruyor şamandıra gömülüyor ama çektiğimde elim boş çıkıyor ya burda balık az ya da tekli iğne ile yeni bir takım yapmam lazım ekmek içi ile sokan tutulduğunu ilk kez gördüm oysa biz sokanı özel hamur yapardık onunla tutardık, ikincisi kıbrıs sarması yapıp atıyorum ama ne ekmeğe vuran var ne de bir çırpınış acaba balık mevsimi değil mi akşam üzeri mi yoğunlaşsam yoksa sabah mı bir türlü karar veremedim kaş gibi bir yerde çırpınıp duruyorum yardımlarınızı bekliyorum sevgiler.

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Balıklar fazla ufak olduğu için yakalayamıyorsundur.Üçlü iğne kullanma.7-8-9 numara küçük iğne kullan.Sokkanın ağzı küçük olduğu için büyük iğne iş yapmaz.Ama çarpma kullanma o alıklar için.Hangi balığa denk geleceğini bilemeyeceğin için irili ufaklı her balığı telef edersin.Yakışık almaz;)
    Hiç yakıştıramadım:mad: :mad:

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    çarpma nasıl oluyo burak abi ???

4. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Üçlü iğne varya.O.İğneden yukarı yem bağlaıyorlar ve balık toplanınca hızla çekip çarpıyorlar.Birde bunun büyük balıklar için yemsiz olanı var onu zaten boşver.Ben zamanında kullandım.Ama pek sportmence ve bir av değil.Balığa kaçma şansı vermiyor.Küçük olanı yemlik tutmak için kullanabilirsin ama olta avına yakışan bir durum değil(bence).Sirkülerde yasakmı bilmiyorum.Yasaksa modlarımız uyarır zaten;)

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben de Antalya' da sokan avlayanları gördüm arka arkaya bağlanmış 4-5 tane 3lü iğne en üste bir top ekmek hamur yapılıyor, balıklar toplanınca çarparak alınıyor. Kesinlikle seçici bir yöntem değil, yakalanan balığın geriye salınabilme imkanı yok gibi. Ufak büyük farketmeksizin alıyor. Orada tutanlara bunların 1 kiloluk olanı da var dediğimde bunun büyüğü olmaz dediler bana. Oysa 1998 de 1.5 kilosunu bizzat kalamar kullanarak Kemer'de yakalamışlığım var. Yazık yani balığı daha parmak kadarken kırıyorlar.

6. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    vatandaşın soyadı çarpan zaten kaş ta limanların içinde hep bu tür avlanan ve 5 cm boyunda avlananları sürüyle görürsünüz o balıkları nasıl yerler bilemem neyse ikonları daha düzgün kullanırım birdahakine
    namık neden :mad: kullanmış anlamadım
    crazy haklı tanışmıyoruz

7. themad2

themad2 Serdar

Yeri gelicekte sizden usta diyip akıl mı alıcaz be abi :eek:

8. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    sende yanlış ikon koymuşun:mad: :mad: :mad: olacak

9. hturluce

hturluce hasan

Merhaba,

Kaş bu sıralar kurumuş sanki. Dipte her türden balık var ama hepsi küçük. Karakuyruklar ve sokarlar yemi talan ediyor.

Yakında kuzu mevsimi başlar. Umudumuz kuzu.

10. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    burda başladı bile büyüklimanda satılıyor boyu 20 cm ağırlığı 250-300 gr sarıkuzu diyorlar:eek: :eek:

11. ozan

ozan Ozan

:D :D başka bi ikon kullanamadım kızarsın diye abi:D :D

12. ozcancarpan

ozcancarpan Ozcan

Favori Kamış:
    her türlü olta ve takım
    En İyi Avı:
    Sinarit azmanı 4 kg.
    çok teşekkürler cevaplarınız için en nefret ettiğim şey ufak balıkları telef edenlerdir sanırım daha küçük olduğu için sokanlar benim üçlü iğnelere gelmiyor ama millet tekli 7-8 numara iğnelerler hop hop çekiyor balıkları ben de elim boş dönüyorum en iyisi de boş dönmem bence parmak kadar mercanları alanları gördüm utanmadan gösteriyorlardı bi de bu ne ya ayıp değil mi dediğimde yüzleri bile kızarmadı sırıtarak baktılar, biraz daha bilinçli olmak gerekiyor, elimiz boş dönmesin zihniyeti hakim onlar için parmak kadar olmuş bundan sona balık çıkmayacakmış denizden ne önemi var ki bilinçsizlik var çok, kaş ta bulunan balıkçı arkadaşlara da selam olsun burdan tabi bilinçli olanlara, saygılar.

13. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    yakalıyoruz demedim satıyorlar dedim
    palamut ağlarıyla tutup satıyorlar hemde kasayla her yıl aynısı olur hiç bir yetkili gelipte bu ne diye sormaz:mad: :mad:

14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Doğrudur yücel hocam.Alınacak sokkanın en küçüğü 13-14 cm olmalı.Tabi benim düşüncem.Doğrudur,o balık en fazla 1-1.5 kilo olur.Nadiren tutulur.Çünkü parmak kadarken yakalanan balığın büyüme şansı kalmaz.200-300gr olsun al ama aşşağısınada izin ver bi yumurta bıraksın.Sonra istersen hırsını balıktan al.Ama üreme izni ver allah aşkına:mad: Yanlışım varsa düzeltin tabi:D
    Abi eğer kinaye yaptın ve :mad: yerine :D koyduysan özür.Ben yanlış anladım;)
    Doğrudur.Eğer ben balıkçıyım diye geziyorsa adam zaten parmak kadar balığa tenezzül etmez.Açıkçası ıspara bile parmaktan fazla büyümeyen balık,canıma tak etmedikçe almam.Eğer rahat vermiyorlarsa bir ikisini(sırf sinir ve hırstan)alıkoyarım.Onuda kedi yer zaten ben yemem:eek: Buna kızan olabilir ama ısparanın denizde faydası değil zararı var.Hem amatör balık.ıya hem yumurtalara;)

15. ozan

ozan Ozan

abi ben biliyorum zaten abi senin öyle işin olmadığını. kimse sormaz abi trole mırmır girer gene sormazlar nerde çektin trolü diye:mad:

16. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    neyse şimdi öpe öpe trolcülkerden 5 kasa sübye alıp gidelimmi adrasana sen ona bak sen- ben bir kişi daha bulalım gidelim gerisi hikaye

17. ozan

ozan Ozan

1 eylül görev başı bizim abi. kızda 1. sınıf oda başlayacak benim bu sene zor. okul açılınca anca rahatlıycam bu hazırlık işleri sıkıntı

18. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ozan gelirse bende gelirim.:D
    :mad: :mad: Anladın sen onu:mad: :mad:

19. ozan

ozan Ozan

kuzen ben gidersem sende git. okul bi açılsın oh be diyecem

20. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Noluyor burada bakimmmmm ,avlarımızı yaparken amatör ruha yakışacak şekilde ve ayrıca vicdani sirküleri göz önüne alacak şekilde yapalım