Kaşığın Dönmeme Sorunu

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında jazzbass22 tarafından paylaşıldı.

1. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    Merhabalar. Öncelikle gereksiz konu açmamak için forumda aradım ama bulamadım. Dün gözlemlediğim bir konuyu sizlere sormak, danışmak istiyorum. İşlerden güçlerden fırsat buldukça Meriç nehrine balık tutmaya gidiyorum. Alba alabalık kaşıklarıyla avlanıyorum (kefal için). Genelde no: 0 no: 1 kullanıyorum. Gözlemlediğim ise bazen çekerken kaşık dönmüyor. Akıntıya karşı çektim, akıntıyla aynı yönde çektim yok bir türlü gelirken döndüğünü görmüyorum. Kamışım 10-40gr atarlı ince esnek bir kamış. Varyasyonlar da yapıyorum çekiş esnasında ama kıyıya yaklaşırken kaşık düz bir şekilde geliyor. Acaba kaşığın kalitesizliğinde midir yoksa bende mi bir sorun var?

Not: Kaşığı misineye bir fırdöndü 3 karış misane sonra kaşık olarak takıyorum.

Son düzenleme: 13 Haziran 2009
  2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Aykut Kardeşim,

Mepsle fırdöndü arasındaki misinayı ortadan kaldırarak işe başla bence. Mepsin dönüşü sırasında burulan o kısa misina bir süre sonra dönüşü kesiyor olabilir. Neden direk misina-fırdöndü-meps şeklinde bağlamıyorsun?

Kaşıklarn zamanla paslanması ve en önemlisi yaprağın döndüğü ana milin eğilmiş olması da etken olabilir. Kullandığın başka mepslerde de aynı sorunu görüyormusun?

3. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    Rıfat abi önce ilgin için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi direk misina fırdöndü ve meps olarak ta denedim ama bazen kaşığın iğnesi fırdöndünün klipsine takılıyor. Meriç çok akıntılı bir nehir o yüzden o 3 karış ek misineyi ben çıkarttım.
    Bu arada başka marka meps ler ile (daha ucuz olanlar dahil) denemelerimde hiç dönmemezlik gözlemlemedim. Sakın alba markasını kötülüyorum gibi bir izlenim uyanmasın. Sadece bu markada özellikle gözlemlediğim bir durum bu.

4. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Aykut bırak o kaşığı bende geçen gün 4 5tane kaşık aldım hepsinde aynı sorun var. seranın karşısındanmı aldın yoksa :)

5. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    Evet mertçim. Ama şimdi yeni mal geldi dedi bu kaşıklarda o sorun olmaz dedi. Tekrar 20liralık bi çeşit yaptım olursa artık kavga edicem agalarla:)

Neyse ben şimdi çıkıyorum meriç e deneyim yeni kaşıkları. İstersen gel ö.m. den cebi yazıom.

6. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    Şimdi geldim meriç nehrinden. Çok takıntı vardı bir tane kaşığımı nehirde bırakmak zorunda kaldım. Abicim kaşıklar kafasına göre!! Bazen dönüyor bazen dönmüyor. Albalarda var bu diğer markalarda hiç sorun yok canavar gibi dönüyor. dediginiz gibi misina, fırdöndü (ufak tAktım), mpes olarak ayarladım. Ama nafiye. Rüzgar akıntı faktörleride önemli sanırım ama diğer mepsler canavar gibi bir albalar takılıyor.

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Kaşıklarda sorun yoksa, acizane önerim fırdöndü de kullanmayın.

Sahteyle avlanırken sürekli değişiklik yapabilmek için klipsli fırdöndü büyük kolaylık ama; fırdöndü ve kaşık uyumsuz iki ekipmandır.

Kaşık dahil tüm sahtelerle kullanmak için, ufacık bir Fransız tipi klipsli fırdöndü alın. Fırdöndüsünü kesin atın, sadece klipsi bedene bağlayın. Böylece sahte değiştirmek sorun olmaktan çıkacaktır.

Kaşıkta sorun olup olmadığını da durgun bir havuzcukta deneyerek öğrenebilirsiniz. Meps markadan şaşmayın, Albanın long aglia modelinde bu sorun olmaz.

8. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    Hocam çok teşekkürler dediklerini harfiyen uygulayacağım. Sonuçları gene burdan bildiririm.

9. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    şimdi gördüm msjını görsem gelirdim. Nasıldı çıktımı bişeyler ??

10. jazzbass22

jazzbass22 Aykut Coşkun

Favori Kamış:
    alba Oritent 10-30gr
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR40
    yok be mertçim. çok vurdu ama alamadım. Takıntı falan çoktu bide dönüomu dönmüomu moralimi konsantremi bozdu

11. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    anladım meriçte kaşıkla güzel balık yakalayabilmek için adalara geçmemiz lazım ama bi akşam üstü gidelim ya bu hafta içi olabilir bence