Bir kasık çizmesi aldım. Ama kumdan az ilerleyince suyun basıncıyla ayaklarımı aşırı sıkıyor. Bunu engellemek için ne yapabilirim?
barış yapıcak bişey yok.. ben biraz kalın bi tulum aldım dize kadar çizmesi var.onla idare ediyorum ama su dizden yukarı çıkınca oda sıkmaya başlıyor.
Birkaç numara büyüğüyle değiştirip basıncı yumşatmak için ayağıma süngervari bir çorap vs.. giymeyi düşünüyorum. Umarım biraz işe yarar...
Bu işe yaramaz. Neopren olmasıda işe yaramaz. Neopren'den veya başka bir şeyden yapılmış ama yapılırken bu husus gözönünde tutulup önlem alınmış bir çizme bu sorunu ancak çözebilir Bunun çözümü için, en iyi yol, iyi bir çizma almaktır. Ama evvel zamanda iyi çizme yoktu. Kamyon lastiği şamurelinden kendimiz yapardık kasık çizmeyi. normal lastik çizmeye ekleyip. Bu sorunun çıkışını ise, biraz elek teli, inşaat eleği teli, biraz cam yünü gibi bir şey ve epoksi ile hallederdik. Elek teli malum. Diğerleri ise, o zamanlar Anadol diye bir araba vardı. O arabanın kaportasını tamir etmek için kullandıkları malzemeden, kaportacılardan temin ederek sağlardık. Çizmenin üstüne ince bir kat o elyaf serilir, üstüne elek teli biçim vererek yerleştirilir. Bir kat daha elyaf serilip epoksiyle sabitlenir. Sonuçta, kazık gibi bir ayakkabı kısmı olur ve sıkamaz. Her yerien yapmaya gerek yok, şeritler halinde yapmak yeterli olurdu. Hemde esnekliğini kaybetmezdi.