Kaşık hakkında (yeni bir at-çek heveslisine yardım)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında GorkemDavazlı tarafından paylaşıldı.

1. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Merhaba arkadaşlar. Bu aralar at-çek olayına merak sardım. Daha önce 2 kez su üstü sahtesi alip denemiştim ama sadece 2 kere takip almıştım onlarla hiç balık yakalayamadım. Geçen gün rüyamda av malzemesi satan dükkandan kaşık aldığımı gördüm dedim bu bir işaret olmalı :p 2 gün önce aldım kaşıgımı remixon marka bordo mavi renkleri taşıyan bir kaşık daha önce bu kaşık ile lüfer alındığını okumuştum forumda. Dün at-çek yapmaya gittim arkadaşlarimla yaklaşik 6 saat 14.00'dan 20.00'a kadar at-çek yaptım kıyıya kadar 1 iri 1de küçük turna(barracuda) takibi aldım. Dikkatimi çeken çok yavaş geliyorlardı kaşığa saldırma gibi bir niyetleri varmıydı bilmiyorum. Bulunduğum bölge erdemli/mersin. Bugün ders çıkışı yine gittim yaklaşık 3 saattir at-çek yapıyordum ama takip dahi alamadım. Terslik bende mi mevsimsel bir şey mi ki hava soğuk değil su sıcaklığı da arttı diye biliyorum, sonuç olarak at-çek için ne tür avlaklara gitmem gerekiyor. Hedefim levrek , turna ve lüfer. Dağlardan gelen suyun deniz ile buluştuğu 1 2 yer var bulunduğum yerde 1 tanesine gittim 1 2 kere ama orada su aşırı bulanık çamur gibi. Ne tür yerleri seçmem gerekiyor sizce limanlar mı, kayalıklar mı, yoksa plajlar mı. Daha önce Mersin Erdemli ve yakınında at-çek yapmış arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Herkeze rastgele...

2. emrepasa

emrepasa emre

Görkem kardeşim benims sana verebileceğim tavsiye,sen dağlardan gelen suların denize aktığı yerlerde şansını denemeye devam et.Tatlı suyla denizin buluştuğu yerler oksijen açısından yoğun yerlerdir.Oksijen demek hayat demek yaşam demek balık demek.Yani avcı balıkların özellikle de levreğin rağbet ettği yer demektir.Takip olayı at-çek avlarında sık karşılaşılan bir durumdur.Takip varsa umutsuzluğa düşme derim ben.
    Sana hayatımda ki ilk ve tek levreğimi tuttuğum kaşığı tavsiye edeceğim.Aslında tatlı su turnası için almıstımve baya da tutmustum:)
    Bu kaşığın sudaki aksiyonu çok güzel.Ben ''sarı kırmızı''olanıyla tutum.
    Rastgele kardeşim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/14615/REMIXON-SF22-CIFT-RENK-KASIK-22G

3. GorkemDavazlı

Emre abi ilgin için teşekkürler. Dediklerini dikkate alacağım. Önümde güzel ve uzun bir hafta sonu var tavsiye ettiğin avlağa ugrayacağım.

4. emrepasa

emrepasa emre

Sahten yok mu Görkem kardeşim?

5. GorkemDavazlı

Emre abi 1 adet kaşıgım var remixon pakedin arkasındaki kod şu : 3035-05-LE020 ağırlığı 20gr. Şekil olarak şu resimdeki ile aynı ama renk farkı var rengi bordo:

2 çeşit te silikon sahtem var onlari da şamandıralı olta ile at çek yapıyorum ama onlarla da verim alamadim 1 karides benzeri silikon sahte diğeri ise yavru balık.

6. emrepasa

emrepasa emre

Kardeşim kaşık şart değil ya.Amacın levrek ise baracuda ise genelde sahte ile tutuyorlar.
    Forumda biraz araştır istersen 11 cm lık 13 m lık sahtelerle denersın.
    Benim için söylemesi kolay ama sen yapabılırmısın bılmıyorum.Bak ben levreğin meralarından çok bulunduu yerlerden belkı 500 efa at-çek yapmısımdır ama gel görki Bursa gibi levreğin az olduğu bıryerde lüfere denerken tatlı su turnası ıcın aldığım aksıkla tutmusumdur ilk levreğimi.
    Biraz kısmet işi yani.Forumda levrekle ilgili çok konu var sahtelerden cok bahsedılıyor bıraz arastır bakalım.
    Eski yeni bir çok konu var.

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=38961

http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=38864

bu konular sana oldukca yardımcı olacaktır kardesım...tabi eğer haberın yoksa bu konulardan.
    Selamlar.

7. xco

xco sercan

görkem benim kol halen alçıda bir çıkmadi :D ah bir ciksa seni merkeze davet edecegim aklında bulunsun bu muftu deresinin denizle buluştugu yerde güzel levrek cıkıyor ben deneyemedim ama orda ben yemli av yaparken dikkat ediyorum avlanan gördukçede yanlarina gidiyorum birde orayi dene istersen

8. GorkemDavazlı

Geçmiş olsun tekrardan sercan senin alçılar çıksın birlikte çıkalım ava. Bahsettiğin dere erdemlideki müftülüğün oradan akan dere mi yoksa merkez taraflarında mı?

9. GorkemDavazlı

Emre abi verdiğin linkleri daha önceden kontrol etmiştim. Her türlü dökümanı okudum siteden ama bir yerden sonra kısmet meselesi olduğundan mıdır anlamadım yakalayamıyoruz. Tekrardan teşekkürler.

10. muratbodrum

muratbodrum MURAT

atçek avrında kullanmak için yozuri tobimaru F4 kullan biraz pahalı ama verrilen paraya değer benim favorilerim c136 sardine ve c133 gren mackerel bunlarla kıyıdan levrek ve baraküda aldım tekneden sırtı yöntemiyle kofana sinarit baraküda levrek yakaladım
    rasgele

11. GorkemDavazlı

Teşekkürler Murat abi. Ama ilk başlar için çok fazla kandırıcıya yatırıcak bir bütçeye sahip değilim malum öğrenciyiz :) . Daha fazla araştırıp, dökümanları daha fazla kurcalayıp en fazla verim alabileceğim sahteleri edinmeye çalışacağım. Tekrardan yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

12. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    bu kaşık mukemmel iş yapan kaşıklardan biridir,defalarca sarıkanat,lüfer,zargana almışlığım oldu...heleki bunun bi boy ufağı vardır gri renkte yanlış hatırlamıyorsam 90 mm lik olan o tamamen lüfer için biçilmiş kaftan balığın olduğu meralarda...kıyıdan kullanacağın için kurşun kullanılmıyor yalpa kaşıklarında,uzak atış için çok idealdir alba kaşıklardan daha uzağa atılabilir denenmiştir...tek yapman gereken hızlı bi şekilde sarman bayağa hızlı kollarının yandığını hissedeceksin gerçi bi süre sonra alışıyorsun duruma,bence bulunduğun yere göre levrekte alacaktır,üzerindeki hologramlar arka kısmındaki metalik görüntü levreğide cezbedecektir...takip aldığın yerlerden bi süre uzaklaşıp başka yerlere at oltanı ve mutlaka çok hızlı sarım yapman lazım,hızlı sarım yaptığın taktirde yüzde yüze yakın balığı alacaksındır bi süre sonra sarım hızınıda kendin ayarlamaya başlarsın...kaşıkla takip aldığın anlarda eğer balık peşinden zıplaya zıplaya geliyorsa o balığı unut muhtemelen yakalayamazsın ve suyu bir süre olta atmayarak dinlendir(5-10dk)rastgelsin şimdiden

Son düzenleme: 20 Mart 2011
  13. xco

xco sercan

merkezde görkem

14. GorkemDavazlı

Dediklerinizi kesinlikle uygulayacağım. Teşekkürler.

Merkeze gitmeye üşeniyorum sercan :p . Şaka bi yana geçen gün tırtar'a gittik elimiz boş döndük oradan da neyse şansımız döner umarım. :)