kaşık hazırlama hak.

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında experienced tarafından paylaşıldı.

1. experienced

experienced Mert

arkadaşlar boğazda kaşık veya rapala atmak için nasıl kaşık bağlıyacağım hakkında resimli veya açık tarifli bir bilgiye ulaşamadım,forumda çok bilgi var özellikle rapala hakkında ama resimli anlatıma rastlayamadım...eğer varda ben bulamadıysam özür dilerim mükerrer soru sorduğum için.
    ama eğer yoksa burdan kaşığa veya rapalaya bağlanmış resim veya çizim yükleme şansınız olurmu
    teşekkürler

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23743&highlight=rapala+ba%F0%FD
    burda da benzer bir soru var siz sormuşunuz orada bir link verilmiş :)
    aşahıda ben tekrardan veriyim bir inceleyin isterseniz:)

http://www.rapala.com/pdfs/instructions/lures_knot.pdf

3. experienced

experienced Mert

ilginize teşekkür ederim tam aktaramadım sorumu sanırım :)
    boğazda olduğu için kurşunlu kullanım için uygun olan teknikleri öğrenmekti amacım
    kaşıkta ve rapalada
    tekrar teşekkürler:)

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Mert Bey size tavsiyem birgün sabah erkenden ama saat 5.30 gibi ya üsküdar kız kulesine giderken rapala atanları ya da aynı saatlerde sarayburnu önlerinde rapala atanları izleyip onlarla birebir diyalog kurmanız ve uygulamalı bilgi almanızdır. Sonuçta burası bir paylaım forumu. Elbette birçok bilgiyi bulmak mümkün. Ama suya girmeden yüzme öğrenemiyeceği gibi uygulamalı avcıları görmeden yada kendiniz tecrübe etmeden başarmak mümkün değil. Kendi adıma 30 yılı aşkın bir süredir balık yakalamama rağmen halen her serettiğim balıkçı arkadaştan yeni birşeyler öğrenebiliyorum.

Bizler bildiğimiz birçok şeyi bura paylaşıyoruz ancak her bildiğimiz elbette paylaşmıyoruz. Bazı şeyler ancak ustanın tekelindedir.

Yinede boğaz için şunu söyleyeblirim ki 100gr kurşun 4 m sörf kamış mavi ort boy bir rapala 5m 0.28kalama 050 ana misina ile basit bir takım hazırlanabilir.Bağlama usullerini her malzeme satan dükkanda ayrıntılı göstereceklerdir. Sadece tenha saatlerde bu dükkanlara gitmeniz yeterli.

Boğazda kaşık için belli günler vardır. Ama rapala daha iyi iş yapar.

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Şunu da söylemekte fayda varki Anadoluda bu forumu okuyan balıkçılar İstanbulda rapala atan balıkçılarınrapalayla onlarca çinekop lüfer palamut vs. yakaladığını düşünebilirler. Halbuki rapala bir piyango gibidir. yanyana 10 kişi atıyorsa ancak bir balıkçı çok şanslıysa eve bir bilemedin çok çok 2 balık götürme şansına sahiptir. Ustalık ayrıntılar çok önemli ama herşeyden önce YA NASİP!

6. experienced

experienced Mert

teşekkür ederim
    tavsiyeniz üzerine belirttiğiniz yerlere gideceğim