Üstadlardan güzel açıklamalı proje halinde bir resim bekliyoruz.. Benimde merak ettiğim bir durum.. Çocuğumu keserim valla Saygılarımla...
Ben bu başlıktan pek bişey anlayamadım,Kaşıkla avlandığımız takımımı kastediyorsun,yoksa farklı birşeymi
bende anlamadım bu başlıktan birşey bildimiz yemek kaşığından mı takım nasıl yapılır kaşıktan kasıt ne acarsa arkadaş daha detaylı bilgi alır.
Kaan, kıyıdan atımlarda nasıl rapalada, rapala kolu yapıyorsak o kolun sonunada kaşığı bağlıyoruz..(ana bedenden gelen kurşun kolu deil) değişen bir şey yok..ama tabii kaşığı yüzdürmek zordur rapala gibi deil..fakat rapala ya göre kimi zaman çok avcıdır.. Rast Gelsin...
Kaşık nasıl yüzdürülür? Merhaba Ferdi Bey, "Kaşığı yüzdürmek zordur" dediğinize göre kaşığın nsıl yüzdürüldüğünü iyi biliyor olmalısınız? Kaşığın nasıl yüzdürlmesi gerektiğini ve rapala ile kaşık kullanımı arasındaki farkları anlatırsanız sevinirim. Kaşıkla hiç balık alamamış ve neredeyse her atışta kaşığı dibe takmış biri olarak bu sorunun yanıtı benim için müthiş önemli.
Teknede benim kullandığım en basit yöntem fırdöndünün önüne delikli kurşun,sonra 5 -6 kulaç misina ve ucuna kaşık bağlıyorum. Kıyıdan ise sıyırtma kurşunu ucuna da 1-1.5 kulaç misina bağlayıp en sona kaşığı takıyorum.Bu düzenekte bölgenin ve akıntının durumuna göre sıyırtma kurşunu hafif kalırsa yerine fırdöndüye 6-7 cm uzunluğunda misina veya ip bağlayıp uygun ağırlıkta kurşun takılabilir.
Arkadaşlar konunun açık olmadığından bahsediyorsunuz yukarıdaki kaşıklar bende var bunu tekne arkadasından yada at çek ile nasıl bir düzenek hazırlayabilirim ? Resimlerle açıklarsanız sevinirim Kaşığın ağırlığı 30 gr ve sinarit palamut lüfer gibi balılarda iş görüyormuş.Görüşlerinizi bekliyorum
kaşıklarla nasıl bi düzenek oluşturulur ustalarımız bilir ve yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. toby kaşıkların lüfer, sarıkanat ve palamutta meraya göre güzel çalıştıklarını biliyorum
evde toby kaşık koleksiyonum oldu ,işten üçten fırsat olupta atmaya gidemiyorum ama her avm gezisinde bi tane daha alıyorum