http://www.youtube.com/watch?v=Iog9ZlW6eOo Birçoğumuzun bildiği sahte yemlerden kaşıkların fabrikası ve yapım aşamaları
bide bunu atarken küütt diye kopartma olayı var herkes beceremez oda emek ister ama çok daha kısa sürer
Bencede Muvaffak abi,tamamen fabrikasyon değil ince işçiliğide var ayrıca videoda olmayan kısım yüzdürme havuzları, denemeleri, kalite kontrolü
bunun tamamını seyrettim belgesel olarak 1- önce levha halindeki krom malzemeden pres ile kaşıklar düz olarak basılıyor 2-ardından diger preste bombeler veriliyor 3-ordan elektroliz havuzlarında kaplama ve taban rengi veriliyor.. 4 Boya presi ile marka yazı vs.. ve hologramlar el yordamı ekleniyor. 5-halkalar ve iğne takılıyor.yine el yordamı ile..
Evet İşçinin elinden çıkan emeğin her zerresinin kıymeti vardır.. sanatçının elinden çıkan eserin , sonucun kıymeti büyüktür.. hatta denirki el emeği para ile ölçülmez..
discovery channelın how is made programı bu dimi bu bölümü seyretmiştim ben. bu sistem orta büyüklükte bir atölye fabrikasyonu levha girip kutuda meps çıkanını da görmüştüm aynı kanalda