kaşık tavsiye

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alpialora tarafından paylaşıldı.

1. alpialora

alpialora emre

spin kamışla at çek yaparken tavsiye edebileceğiniz kaşıklar varmı

2. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Alba Toby kaşık, hansen pligrim tavsiyelerim

3. alpialora

alpialora emre

teşekkürler.

4. Meraya ve hedef balığa göre değişir.

Deniz için Ferdi'nin tavsiyeleri uygun bence de.

5. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Spin kamış için önerebileceğim Yalova Kaşığı olacaktır. Forumlarda arattırdığınızda göreceksiniz. Son derece dengeli ve aksiyonu güzel bir kaşıktır. Asla paslanmayan kaliteli bir malzemedir. çin malı taklitleri var ama kesinlikle çok farklı. Kullanımlardan sonra tatlı su ile durulayarak kurulayıp saklayın. Halkalarını ve iğnesini belli zaman aralıkları ile değiştirin. 8 - 9 yıldır kullandıklarım var. Balığın iriliğine göre 1 yada 2 numaralı olanları kullanabilirsiniz.

6. alpialora

alpialora emre

10-40 atarlı spin kamışla hızlı bi şekilde atsam bu kaşığı bi zararı olurmı kamışa

http://www.avmarketi.com/asp/product/6038/ ve levrek veya lüfer alma şansı olurmu bunun

kaşığın özellikle 30 gr olmasını istiyorum bedene 3 adette çapari kösteği bağlıcam

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    14 13 20 iş yapar.. kamışın boyu ne kadar?çaparili takım için 3mt olması lazım, en azından 270 kamış.. 28lik den aşağı misina kullanma,,ince misinada sert abanma patlatırsın,30gr lık kaşığın ağırlığını bariz hissedersin kamışın ucunda..
    çok abanmana gerek yok fırlatırken..abanmadanda epey yol alıyor bu kaşıklar..

8. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Okuma 10-40 ve shimano 10-50 atarlı spin kamışlarım ile sahilden 30 gr. kurşun ayaklı 6 gr. ağırlığında 9 cm.lik sahteleri maximum mesafeye atıyorum. Bulunduğum yerde lüfer avında rüzgar eksik olmadığı için kurşun ayaklı takım kullanmaktan başka çarem kalmıyor. Ve her atışta sınırlarımı zorlamak durumunda kalıyorum. Her iki kamışım da bugüne kadar tık demedi. Ancak, bu biraz da sizin atış stiliniz ile ilgili olacaktır. Atış sırasında şok halinde vurdurmalardan kaçınmanız gerekir. Ama bence hiçbir sorun olmayacaktır.

9. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Atış sırasında yapacağınız ufak bir istem dışı yaylandırma hareketi, kamışınıza ve kullandığınız misinaya fazladan darbe olarak geri dönecektir. Bu şekilde ağır malzeme ile atışlarda, kamışın ilk ivmelenme anındaki kararlılık çok önemlidir. Atacağınız malzeme, kullandığınız beden ve spin kamışınız ile kollarınız ve gövdeniz bir bütün olarak hareket ederse hiç sorun yaşamazsınız. Yani, gereksiz abanmalardan kaçının ve sonrasından korkmayın.

10. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Bu arada, merhaba Kadir Bey,

Uzun süre uzak kaldım forumdan. İlk girdiğim konuda sizi görmek çok güzel. El yapımı sahte maceranız nasıl gidiyor. Çok uzun süredir takip edemedim.

11. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Murat arkadaşımın önerilerine aynen katılıyorum.Yalova kaşığına ilave olarak 28gr ağırlığı ile rüzgarlı havalarda iş yapan ve merada iri istavritte var ise affetmeyen JİG kategorisine ait kıyı kullanımına uygun ,http://www.balikmarketim.com/savage-gear-psycho-sprat-28g-suni-yem

06s-Lemon Back Flash modelinide denemenizi tavsiye ederim.

12. Ben tam da böyle ağır sahteleri araştırıyordum. Boy kaç cm biliyormusunuz.

13. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Maksimum 30 gramlık kurşun ayaklı takım ile atılmak üzere, Duel Hardcore Minnow F919 90mm 6 gr. CIW yada HOKS'u hararetle tavsiye ederim. Bu sahte, Lüfer familyası için tam bir katil. Kurşunlu takım ile yüzüşünde hiçbir bozulma yada yalpa olmuyor. Gövde iğnesini çıkarmasanız bile bedene dolanma riski çok az. Bu kadar dişlendikten sonra dahi kaplamasında en ufak bir bozulma yok. Yakaladığı balığın iğneden sıyrılma şansı olmuyor. %90 iki iğnesi birden balığa geçiyor. Ayrıca, sanki büyük balığı seçiyor. Tüm sahtelerim içinde bu ikisini tek geçiyorum.

14. alpialora

alpialora emre

konu yanlış anlaşıldı galiba ben bedene iki tane çinekop kösteği iki tane istavrit çapari kösteği ekleyip başada 30 gr kaşık takıp denemek istiyorum kamışım okuma v sistem 10-40 kıyıdan atıcam