Kaşıkçıların dikkatine!

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

?

Şimdiye kadar kaşıkla hangi balıkları avladınız?

1. Akya

3,1%
  2. Sarıkuyruk Akya

3,1%
  3. Lagos

3,1%
  4. Orfoz

oy sayısı 0
    0,0%
  5. Baracuda

6,3%
  6. Palamut

53,1%
  7. Yazılı Orkinos

6,3%
  8. Levrek

50,0%
  9. Sinarit-Trança-Fangri-Antenli Mercan

3,1%
  10. Lambuka

6,3%
Birden fazla oy kullanılabilir.
  1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhabalar. Tatlısu turna avlarından sonra kaşığa iyice sardım. Atınca ok gibi gidiyor güzel bi kaşık alırsanız. Daha önce lüferde almıştım kaşıkla. Havada süzülerek takla atarak giden silikon ve sahteleri hiç sevmiyorum. Kaşıkta bu sorun hiç olmuyor. Benim merak ettiğim şey kaşıklar denizde hangi balıklarda kullanılabilir. Lüferi hepimiz biliyoruz ancak diğer balıklarla ilgili bi anket açmak istedim. Oy kullanan arkadaşlar tuttukları balığı kaşıkla yalnızca bir keremi yoksa süreklimi tuttuklarını yazarlarsa o avda kaşığın verimi ile de ilgili bilgi edinmiş oluruz. Konunun devamında bikaç sorumda olacak ustalara. Teşekkürler...

Not:Birden fazla türün avcılığı yapılmışsa lütfen hepsini işaretleyiniz. Birden faza seçenek işaretleme hakkımız var.

2. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    genelde kaşıkla akdenizde palamut alınır ama diğer tarafları bilmiyorum bilen arkadaşlarda oy kullanır sanırım :)

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Kullansaydın keşke:). Akdenizin palamutu yazılı orkinos. Seçeneklere onu da koydum bilerek. Çingene palamudu binde bir çıkıyor. Biçok kişinin işine yarayabilir daha sonraları... Mesela akyanın, lambukanın vurduğunu duydum ama hiç rapor görmedim. Bu şekilde teyid edilmiş olur.

4. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Seçeneklere Lüferi eklememişsiniz ama, İstanbul boğazsında Lüfer - sarıkanat avlıyoruz kaşıkla ;)

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Pardon Lüferden bahsetmişsiniz, ben direkt ankete odaklanmıştım :D

6. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    ankette eksiklik var:

onur kardeşim şahsım adına çinekop-lüfer-kofana-torik nadirende olsa kırlangıç şu an 50 yıl içinde aklıma gelmeyen Marmara ,boğaz ve karadeniz balıklarından tuttuklarım olabilir ama yazdıklarımdan tuttumkaşıkla...evvelden rapala yadasahte bukadar çok kullanılmıyordu ya kaşık yada seğirtme(şimdi jig deniyor onunda iki şekli vardı.) kullanılıyordu....bence ankete yazdıklarımıda ekle....sevgilerimle.....ayrıca ilk baharda tarabyada kaşıkla çok iri azak isravriti dediğimiz balıklarda tuttuk(1.2 kg tuttuğumu biliyorum)...sevgilerimle....reeling idk cyrr

7. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    kuzenimin kaşıkla zargana tuttuğunu görmüştüm küçükken.

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Farkındayım Abi ancak 10dan fazla seçenek sunulamıyor. Mecburen bu türleri yazmak zorunda kaldım. Dişli familyasınıda bilmeyen yoktur herhalde o nedenle eklemedim. Asıl konu kaşıkla avcılığı yaygın olmayan türlerin avında kullanılırsa randıman alınıp alınmayacağı.

NOT:Abilerim, kardeşlerim ve tüm üyeler... oy kullananlar hangi ayda ve ayrıntı belirtmeden hangi şehirde tuttuğunu yazarlarsa biçok kişi için faydalı olacağını düşünüyorum. Yalnızca bir seçenek işaretleme zorunluluğu yok, tuttuğunuz türlerden seçeneklerde olanların hepsini işaretleyebilirsiniz. Teşekkürler...

9. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Zaten anlete katıldım ve oyumu palamuttan yana kullandım :)

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Sonradan farkettim teşekkürler:). Karnında benekleri olansa yazılıdır sivri sivri dişleri varsa çingene palamutudur. Akdenizliler dikkat etsin çok karıştırılıyor:D.

11. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    kasık karadenizde cok iyi calısıyor palamut lufer sarıkanat yakaladım ilgin olan birseydaha dikkatimi cekti karadenizde rapala pek islemiyor iskelede arkadasım kasık ben rapala attın 7.8 rapala degistirdim arkadasım 9 tane sarı kanat aldı ben hic alamadım taki kasık takana kadar

12. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    palamut ve o tür balıklar ile pek aram yok yakalayamadığım için o yüzden ne desem yanlış olur ben hepsine palamut deyip geçiyorum :)

13. Querorz

Querorz Fatih

Abi Kırlangıç çok enteresan geldi bana.

14. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    AKILA GELENLERE İLAVE...

KİMLERİN NE YAZDIĞINI OKURKEN AKLIMAGELDİ GEÇEN YAZ ZARGANA İÇİN MİNİK BİR KAŞIK VARDI HİÇDENEMEDİĞİM ONU TAKTIM ARKADAŞLA MERADA GEZERKEN 1.5 KİLOLUK BİR LEVREK ATLADI ALDIM ...ARDINDAN HAH DEDİM LEVREK VAR KAŞIĞI DEĞİŞTİRDİM İKİNUMARA FRANSIZ BİR KAŞIĞIM VARDI ESKİDEN KALMA ONU TAKTIM ....BİR İKİ TUR YA YAPTIK YADA YAPMADIK BALIK GELDİ ÇEKERKEN ZIPLAYINCA BAKTIM KOCAMAN BİR ZARGANA .....OLURMU OLUYOR YAHU .....BU DA BAŞKA BİR AV...KAŞIKLAMADA....SEVGİLERİMLE.......HAH BU ARADA 80 LERİN BAŞINDA ORKİNOS GİRDİ BOĞAZA AKILLI BİR ABİMİZ VAR KULAKLARI ÇINLASIN "YORGANCI CELAL"""6 METRE GÜZEL BİR TEKNESİ VARDI İÇİNDEDE 5 LİK ALBİN FISTIK GİBİ BİR OLTACI TAKIMI YANİ ...AKILLI SEN GİT UFAKPALAMUT BOYUNDA KAŞIK AL TAKIMI YAP KOYVER...MERA AÇIK BEŞİKTAŞ ORTAKÖY ARASI GEZİYOR....BİR MÜDDET SONRA ORTAKÖYEYAKINKEN BALIK GELİYOR AMANE GELME BİZİMKİ DENİZE UÇACAK BAKIYOR BAŞ EDEMİYOR BASIYOR BIÇAĞI......CANINI KURTARDI....SORDUĞUMDA İSE OLDU Bİ KERE YA DEDİ GEÇTİ....SEVGİLERİMLE....reeling idk cyrr

15. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Anket devam ediyor:).