Merhaba arkadaşlar, sahte balıklarla avcılıktan önce, mesela ben çocukken kaşıkla avcılık oldukça revaçtaydı. Şimdiyse bakıyorum, neredeyse kimsenin kaşık attığı yok. Halbuki mesela Lüfer parlak, gümüş renkli şeylere çok ilgili bir balıktır. Kaşıklar da evrim geçirmiş onca yıldır. Mesela Hansen markasının Pilgrim modeli bence özellikle Lüfer'de çok iyi iş yapar gibime geliyor. http://www.avmarketi.com/asp/product/17885/HANSEN-PILGRIM-KASIK-54GR Bu konudaki düşünceleriniz neler merak ediyorum.
Kerem kaşık vazgeçilmezlerimizden ama bunlar gibi değil ki bunlarla balık tutulabileceğinede inanmıyorum. çok kaşık kullandım ve halen kullanıyorum. Fransız. hatta bir kaşığım varki düğüm atarken bile dua ile bağlar duruma geldim. aynısını bir kuyum imalatçısı arkadaşımda döktürdüm. aslında iyi fikir verdin 1 senedir kaşıkla bakmıyorum sürekli yemle bu gün senin adına kaşıkla deneyeceğim ışık yandı....
Benimde bildiğim kaşıklar bunlar değil Ali. Bunlar da bir nevi sahte balık sayılır. Benim bildiği oval, düz yüzeyli, nikelaj kaplı hafif kaşıklar. Hani herkes sahteyle deniyor neden kimse kaşıkla denemiyor diye merak ettim. Çünkü mesela kaşık gece dahi verimli bir av yöntemi. Çok az herhangi bir ışık bile kaşığın suda parlamasını sağlıyor. Eh! Ne kadar parlak, Lüfer için o kadar çekici, değil mi?
ben hiçbirine katılmıyorum sahtelerin, kullandığım sahte maria princess F mavi o kadar. diğer yöntemler canlı zargana tek iğne, yaprak zargana çift iğne, kaşık arkası yaprak zargana. o kadar ötesi sahte şusu busu yok bende. 16-17 tane mariam var. 4-5 tanede yozuri crystal gerisini tanımam. oda nerde derin suda. balık tutarken. palamuta bakarken başka bir amaçla sahtenin verimini ben göremedim.... görüleceğinede inanmıyorum. canlı şıkır şıkır yem varken hangi balık pas geçecekte sahteye bakacak...... en canlısından zargana,en canlısından kanlısından sardalya ve istavrit, yanında izmarit ondan sonrası yok bende. dahada enteresanı boğaçla beraber bir gün kanaldayız. link atacağım üstüne.... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26108 bugün ben princessla çalıştım boğaç strike ikle souç tüm balıkları princess tuttu acı ama gerçek....
Abi O balıkta fıtık ediyor. Canlı zarganaya deniyoruM sağ küpeştede ben varım sol küpeştede babam. Oda Tobimaru mavi atıyor. 10 da 10 Yaptı Küfür de edemediM yeme SiniriMden yakaladğımı da kaçırıyorduM. Bir günü tutsa şaşıracam. Canlı sardalyam varken önümde katliyam varken bile yemime vurmayan Balık ; Ölü yaprak çıkarılmış yeme aç gibi atlıyor.. valla birazda kısmet ama ben Hem canlı hemde sahte kullanılması taraftarıyım. Kaşıkla Eskiden beri avlanıyorum Tek istikrar kaşıkta bulduM. Eski 1 krom-nikel fabrikasında çalışan abime akya vs. için 4-5 boy el yapımı kaşık yaptırmıştık. Bunca sene sonra bile parlaklığından ödün vermedi. Lüferde fix 7 tane tutardıM daha 1 seferde rekorumu egale edemedim
Zaten zargana yaprak herşeyden etkilidir. canlı dan bile sürekli önce yaprakla denemek gerek arkasından balık tutuyorsa ses etmeden devam keserse canlıya dönülmeli. ama bir sardalya,yada izmarit şakşak kanlı kanlı aman diyorum Kısmet ve el becerisinide unutmamak gerek.
Kaşığı kıyı atçekinde 5 metre ve üzeri derinliklerde bazen kullanıyorum. Daha sığlıklarda özellikle levreği aradığımız bir iki karış sularda kaşık kullanmak mantıksız olur. Boğazda kıyıdan lüfer için kapalı havalarda kullanıp zaman zaman iyi neticeler aldım.
Hansen pilgrim kasık grcekten mukemmel bir kasıktır ve lüferde iş görmektedir.Bu kasıgın en cok sevdıgım özelligi atıs esnasında havada türbülans yapmaması dümdüz gidiyor albalar bu kasıgın yanında hikaye kalmaktadır.. sadece lüfer degil bütün avcı balıklarda kullanılabilir tatlı su turnası sinarit olsun levrek olsun..eskiden ucuzdu populer olunca fiyatı artırdılar Uploaded with ImageShack.us bi kac örnek
Küçükken mutfaktaki kaşıkları çalıp sapını kesip sapından ayrı sahte,yuvarlak yerinden ayrı kaşık yaptığımı hatırlarım altına üstüne birer delik Galata köprüsünün altındaki malzemecilerden fırdöndü,klips ve üç'lü iğne alınır annem de bu kaşıklar neden eksiliyor diye söylenirdi uzun lafın kısası o zamanlar balık onu bunu seçmezdi ne bulursa atlardı suyun üstüne tahta parçası kırıp atardım ona bile saldırırdı neden mi ''Balık vardı da ondan''
Haklısın ali abi. Ama forumda bakıoruM ; zargana avı için 3500 kişi bakıor sanki çok prestijli bir avmış gibi Lüferin palamudun adı geçtiği her konu 300 den yukarı çıkmıyor. Yani anlamam gerekenler ney bu konuda onuda bilmiyorum. Uzun zamandır paylaşım yapmıyordum bu sebeple hala aynı.. El ayak çeken ustalarda artık dnmüyor.. Senle beraber birkaç kşi daha olmasa İçimiz dışımız zargana olacak!..
Şimdi amatör kişi zargana diyor. en basit yöntemle avlandığı için. oysaki biz bir gecede yemlik topluyoruz sadece ama hiçbşr zamanda bu balığı yem balığı dışında görmedim ben. hatta bele sarılacak kemer boyunda olanları bile gördüm. aslında aramızda çok cevherler ama daha adam zarganayı bilmeliki öğrenmeliki arkasından lüfere bakmaya başlasın sebepp ondandır belkide yoksa zannederim kimse zargana sevdasında değildir. ki öyleyse yanlışlardadırlar. dur bakalım daha yeni geldik raporlar şimdi başlayacak hiçbir yere gitmek yok balığı tırım tırım arıyoruz şimdi başlayacak daha avlar sabır. zargana avına pestijli av kimse demez herhalde. avclığı sadece çok basit bir ipeğe atlayıp yakalanmak olan zargana yem balığıdır. ve hepte öyle kalacaktır.
Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Gerçekten çok yararlı bilgiler var. Ama onu tutmak prestij işi yok sargan balığı nekadar ilgi topluyor filan bunlar bence yanlış şeyler. Sargan hakkındada nebileyim sizin ilginizi çekmeyen avcılığı çok basit bir x balığı hakkındada yorumlar sorular çok olabilir. Herkesin avcılık bilgisi sizin kadar çok olmayabilir sizin kadarda muhteşem balıklar tutamayabilirler.Ama bence sorulan sorulara ve ilgi gösterilen konulara niye bukadar ilgi görüyor diye sızlanmak komik oluyor sonuçta burada herkez bilgilerini paylaşmak için toplanıyor. Neyse yeni üye oldum daha fazla edebiyat yapmayayım ben yine benim için çok önemli olan ve sizler içinde bir yem balığı olan sargan yorumlarına takılayım
tabi bencede öyle yap. en basitinden önce senin için en önemlisinden başla lüferleri tut, lüferleri levrekleride arkasından yemleme niyetine kullanırsınız zarganalara.
2 mesaj yukarıda olması gerekeni dile getirmiştim. zargana yem balığıdır demiştim.muhalif görüşle ben sargan yorumlarına döneyim demiştiniz. o zaman ne demem lazım. siz sargan yorumlarıyla ilgilenirken benim size başka bir balık ile ilgili yorumlarım fazlaca etkili olmayacaktır. siz benden yardım istemedinizki, ben size yardımcı olayım.