Kasım 2010 Çinekop-Sarıkanat-Lüfer avlarımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. 3182

3182

Hedef Balık : Lüfer familyası

Alet edevat : Lineaeffe Extreme Cast Kamış - Ryobi Proskyer Makine

Takım taklavat :

İstavrit için klasik yeşil kötekli çapari , 100-125 gram kurşun.

Lüfer ailesi için Rapala , Çapari, Mantarlı dip oltası. 140-170 gram kurşun

Yakalanan balık adeti : 7 avda 500 ün üzerinde (Kadem 200+, Emre 300+)

Adres fevlike münih .

Emre ile ilk açılışı yaptığımız gün tüm balıklar rapala ile avlandı . Daha sonrasında istavrit ile birlikte önce rapala sonra yemli mantarlı takımlar ile çalıştık. 12.11.2010 tarihinde yaptığımız av sanırım akıllardan uzun süre çıkmayacak nitelikte bir av olacak. Daha sonra tutulan balık sayısı iyice azaldı ve nihayetinde günde 10 balık gibi adetlere düştü.(kişi başı) . 150 gram rapala ile tüm gün çalışmak aşırı yorgunluk verdiği için üst üst e 2 gün av çok nadiren yapabildik 3. gün kesin dinlenmek zorunda kaldık. Ayrıca John dory (Bodrum fatihi),Mehmet şenel,Birol (Çinekopçu),Furkan (rapalacı),Ramazan ve mahmut ile birlikte zaman zaman av yapma fırsatı bulduk. Değişik meralarda değişik taktikler ile her seferinde balık aldık. Çok keyifli bir av maratonu oldu. Allah böyle avları hepinize yapmayı fırsat versin .

Yakaladığımız tüm balıkları resimleyemedim.Resimlerden seçtiklerim:

İstavrit o kadar bolduki çapariyi sudan boş çekebilmek marifet isterdi.

Kırlangıç yavrusu fotosu

Bazı günler çok iri sarıkanatlar aldık.

Bayram boyunca günlük klasik kova görüntüsü günde 10 balık.

Son Av

:)

(c) Telafet Team 2010 .

Son düzenleme: 22 Kasım 2010
  2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim, güzel bir Kasım ayı olmuş. Boğaz balıkçısının en gözde avı bunlar hem yakalaması çok zevkli, hem tadı harika.

3. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    tebrikler, tebrikler sanırım bende bu çabamla 10 sene sonra sizin performansınıza yetişebilirim.. :eek:

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

bu gırgır olsun diyemi yazıldı yoksa gerçekmi :eek: :eek:

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Gırgır olacak bir şey yok ki bunda. Sarıkanatın 10 tanesi bir kilo eder. 500 sarıkanat 50 kilo demektir. 7 av ve 2 kişi olduğunu düşünürsek 50/14 günde kişi başı 3,5 kilo ile sirküler dahilinde bir av yapılmış.

6. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Kadem tebrikler,
    Bayram tatilini boş geçirmemiş ve her zaman olduğu gibi yine harika kıyı avlarına imza atmışsınız.

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

+ madem o 500 tanenin içinden sadece lüfer olanları alı koysaydınız mümkün metebe diğerlerinide salı verseydiniz. Madem bukadar güzel bi avlak bulmuşsunuz

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tebrikler Telafet Team'e :)
    Çok güzel ve keyifli avlar oldu gerçekten. Balık kesti biraz şimdi ama yinede günde 8-10 balıkla yola devam.Bende naçizane av fotolarımı ekliyeyim, son 5-6 avdaki hasılat:

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bu sene yakaladığım sarıkanat ve çinekopların tadı gerçekten çok güzel ya da bana öyle geldi :D tebrikler abi benim 3 senede yakaladığım balıkları toplasan 500 etmez :D bu senelik balık stoğunuzu doldurmuşsunuz artık seneye kadar haftada bir balık yapsan anca idare edersin :)

10. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Kadem abi benim hiçbir fotomu koymamışsın .. Hepsi kendi mutfağından çalışmışsın :)

Gerçekten bir ara müthiş yoğun balık aldık.. Sanırım sadece bir gün ben 80 kadem abi 45 birol 60 olmak üzere 3 kişi 185 balık ile tamamladık. Tabi ki göz kararı ile ufak olanlar geri bırakıldı.

Şu ara balık çok kesik sadece sabah çok erken ve akşam saatlerinde srek olarak yapıyor ama havanın değişip kuvvetlenmesi ile birlikte mutlaka yeni bir balık girişi olacaktır.

Eskiden çok fazla paylaşım yapıp çokça rapor açıyordum.
    Artık açmıyorum diye avlanmadığımı sanmayın :)

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ayrıca yekün balık bayramdan önce yaptı bayramda zaten ben hiç gidemedim kadem abi takip etti oda günde 8-10 civarı balık alabildi yani hiç balık yoktu diyebiliriz.

12. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Gerçekten büyük miktarlarda avlar gerçekleşmiş,balığın bol olması güzel birşey ama insan neredeyse kıyamıyor bu kadar balığa.Daha güzel avlara rasgele.

13. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bunlarda sınırlı sayıda palamut avlarımız. Yalnız palamut yeni yeni giriyor uzun bir aralıktan sonra balıklar biraz ince ve miktar az.

Bunlar bugün gelenler 2 tanede Birolda vardı onların resmini çekemedim. Kendisinde varsa atar. Ayrıca 2 tanede tam kaldırırken düşürdüm.

[​IMG] [​IMG]

14. deePblue

deePblue na

Tebrikler..
    Ancak günde "10" adet balık için -hiç yoktu- diyebilmek bana amatör bir olta avcısı olarak garip geliyor..
    gerçi 40-50lerden sonra sizde haklısınız tabi.. en yoğun istavrit akınında bile sadece 2 kglık yoğurt kovasıyla döndüğüm için bana garip geldi belki de..

15. 3182

3182

Teşekkürler. Özellikle rapala avı daha keyifli. Bundan sonrada pek yemli av yapacağımı zannetmiyorum. Gelirse rapalaya gelsin .

16. 3182

3182

Faruk özelden mesaj attım. Doğru yerde doğru zamanda doğru ekipman ile denk geldiğinde iyi bir av yapmak mümkün. Güzel haberlerini bekliyorum.

rastgelsin.

17. 3182

3182

Teşekkürler serbülent . Bir çok avdan boş döndük ama bayram öncesi hafta çok balık yaptı bizde denk geldik kısmet işte. Daha güzel avlar sizin olsun inşallah.

rastgelsin.

18. 3182

3182

19. 3182

3182

Teşekkürler. İş vakti iş balık vakti balık. Artık çalıştığımız için en fazla haftada 1 gün gidebiliriz balığa ondada kalabalıktan fırsat bulursak belki bir kaç balık tutarız veya tutamayız kısmet.

20. 3182

3182

Pazar günü palamut tutan arkadaşlara nasıl pişirmeleri gerektiğini anlatırken resmen yutkundum. Balıkçıdan gidip yatmış balıkta almak istemedim demekki kısmet bu güneymiş :D Palamut yapmadı diye diye balığı tuttunuz en sonunda. En az sizin kadar sevindim .