Kasna Avi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

1. turna

turna

Dün akşamdan devamlı beraber balığa gittiğim arkadaş ile ile konuşup kansa avına karar verdik, bu sabah her zamanki yerimizde sabah 06,00 da buluşup Beypazarı Kirmir çayına doğru yola devam dedik, bize eski bir arkadaş da katıldı, uzun zamandır balık avına gidemiyordu, onun içinde çok değişiklik oldu, hem de Memleketinin sınırları olması da avantajdı, iki saat yolculuktan sonra avlak yerine yakın bir yerde aracımızı park edip eşyaları indirip takriben 4 km. kadar sarp yollarda kaya kaya çay yerine gelebildik. Arkadaşlar yanlarında 4 er olta takımı 3 tanesi diplı, birer tane at-çek takımları, görenlerde Kirmir çayımı kurutacaklar zannederdi, Ben gariban bir ad. At-çek takımı. Bunlar dipleri suya bırakıp atıp at-çek e başladılar, ben ayrılıp bir km ötede yalçın kayalıkların altın gözüme kestirdiğim yerde keyfime göre takıldım, iki saat sonra döndüğümde ben de iki kasna beyler hala diplere talim ediyorlardı yanlarında atış yaptım hemen bir yavru sırt yüzgecinden takıldı tabi anında geldiği yere iade edildi, baktım onların yanın hayat yok tekrar geldiğim parkura yöneldim, iki saat sonra dört kansa daha alıp yeter deyip toplam altı kansa ile avı bıraktım. Kasnaların hepsini rapala ile aldım. Tekrar yanlarına döndüğümde hala diplere talim ediyorlardı, olacak gibi değil takımları toplayıp kendi parkuruma götürdüm iki saat de burada at-çek sonucunda toplam 14 kasna ile avı bitirip geldiğimiz yoldan 60 mt tepe tırmanıp yine dağa tırmanmaya başladık, araçtan erzakları alıp güzelce karnımızı doyurup Ankara ya döndük. güzel bir av yapmış olduk.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz :) daha güzel daha bol avlarınız da olur inşallah

3. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Çk güzel bir av olmuş bu mevsimde kefal balığının atçekle yakalanması çok enteresen çok merak ettim rapalanınızı keşke onunda bir fotoğtafını çekseydiniz..

4. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Mehmet Bey
    Güzel bir av olmuş.Tebrik ederim.Ben de çarşamba günü Yeşilöz de idim.Yarım saat kadar avlandım,ama bir şey yakalayamadım.Resimleri görünce yöremi hemen tanıdım.Ben aynı zaman da Yeşilöz'lüyüm.Kirmir çayının kolları üzerine barajlar yapılınca balık popilasyonun da bayağı azalma oldu.Aynı zaman da kirlenme yoğun.Kızılca hamam Sarıyar barajı arası yakala bırak yapmak en iyisi.Size ve forum üyelerine Kirmir çayın da tuttukları balıkları tüketmemelerini öneriyorum.Çünki Kirmir çayı üzerinde ki yerleşim yerlerinin tüm atıkları kanalizasyon dahil buraya verilmekte.Yörenin insanı olarak çevre bakanlığana defalarca baş vurmamıza ramen olumlu sonuç alamadık.Ama mücadelemiz hala devam ediyor.Kum ocakaları ise hala sorun.Size ve tüm forum üyelerine başarılı avlar diliyorum.

5. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Guzel av olmus tebrikler. Daha guzel avlara insallah.

6. ysncLk

ysncLk Yasin ÇeLik

Favori Kamış:
    Feiyu Best Spin 210,ALbaStar Toms 3100 210,FLy Fish CoraL 4480 270
    Favori Makine:
    Caiman YS5000
    En İyi Avı:
    1200 gr PuLLu Sazan,52 cm Turna
    Tebrikler abi avınız daim olsun kullandığınız rapalanın markasını modelini öğrenebilirmiyiz mümkünse bir de fotoğraf isteyebilir miyiz???:)

7. fuat36

fuat36 M.Fuat GÜNER

Tebrikler, bu mevsimde at-çekle kasna yakalamak takdire şayan...Şansınız daim olsun.

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Harika bir av olmuş sevgili Mehmet.Başta seni ve ekibi tebrik ederim.
    Bu mevsimde kasnaların Rapalaya itibar etmesi çok sevindirici.
    Benide heveslendirdin.
    Denizin bu kıt günlerinde yakışıklı kasnalarınız kanımı kaynattı.
    Sevgiyle kal

9. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Mehmet Dayi ne iyi ettinde bu avini paylastin.
    Cok tesekkurler.Cok cok guzel olmus rapor gercekten.Doga,balik,takimlar...
    Rastgele...

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Malezya,
    Arabaların bagajlarında şemsiyelerin taşındığı ülke.
    Örtülü başların mini eteklilerle kaynaştığı,sokak masajcılarının,yayla havasına sahip iç mekanlarıyla,dışının alev olduğu ülke.
    Ve orada yakışıklı,sempatik,vatansever bir delikanlı.
    Seni seviyorum Kull bilesin.
    Buralara gelirsen beklerim.
    Sevgimle kal

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Mehmet abi tebrik ederim, güzel avın sonrası verdiğiniz bu poz da,aldığınız keyfi bizlere yansıtıyor:)
    saygılarımla

12. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim avlarınızın devamını dilerim rastgele

13. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerinize sağlık abi.Gerçekten güzel av olmuş.Avlarınızın devamını dilerim.

14. turna

turna

Uyarınız için çok teşekkürler.

Biz çok yukarlarda avlandık su temiz ve berrak akıyordu, hatta rapalanın arkasından gelen kasnalara bile morelimizi bozmaya yetiyordu, tavuk çiftliklerini oraları biliyorum. Bundan sonra da daha dikkatli olmaya çalışacağım.

15. turna

turna

Güzel mesajlarınız için teşekkürler, iki mepss ip takıldı koptu bende rapalalara döndüm 2,5 gr rapalalar, uygun seçilen rapalaya her balık gelir, denemekte fayda vardır.

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Vedat Dayi.
    Buyuk kitlelerce sevilen,saygi duyulan,avcilik programlarinin konugu olan,yazarlik , vs ,,, gibi daha bircok guzel vasiflari bulunan bir buyugumden,atamdan boyle bir mesaj almak cok buyuk bir onurdur benim icin.
    Ben hakikaten cok tesekkur ederim ve saygi ile ellerinden operim.Insallah Turkiyede ziyaretine gelebilirim.Cokta isterim bunu.
    Ve daha once de dedigim gibi ; eger buralara gelecek olursan sayet ; seni agirlamaktan onur duyarim.Kendine cok iyi bak ve can-i gonulden rastgele diyorum Vedat Dayi.Tekrar tesekkurler...

17. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Güzel bir av olmuş Mehmet Bey, tebrik ederim! Paylaşım için teşekkürler, ellerinize sağlık! Avlarınız daim olsun!