Dün akşamdan devamlı beraber balığa gittiğim arkadaş ile ile konuşup kansa avına karar verdik, bu sabah her zamanki yerimizde sabah 06,00 da buluşup Beypazarı Kirmir çayına doğru yola devam dedik, bize eski bir arkadaş da katıldı, uzun zamandır balık avına gidemiyordu, onun içinde çok değişiklik oldu, hem de Memleketinin sınırları olması da avantajdı, iki saat yolculuktan sonra avlak yerine yakın bir yerde aracımızı park edip eşyaları indirip takriben 4 km. kadar sarp yollarda kaya kaya çay yerine gelebildik. Arkadaşlar yanlarında 4 er olta takımı 3 tanesi diplı, birer tane at-çek takımları, görenlerde Kirmir çayımı kurutacaklar zannederdi, Ben gariban bir ad. At-çek takımı. Bunlar dipleri suya bırakıp atıp at-çek e başladılar, ben ayrılıp bir km ötede yalçın kayalıkların altın gözüme kestirdiğim yerde keyfime göre takıldım, iki saat sonra döndüğümde ben de iki kasna beyler hala diplere talim ediyorlardı yanlarında atış yaptım hemen bir yavru sırt yüzgecinden takıldı tabi anında geldiği yere iade edildi, baktım onların yanın hayat yok tekrar geldiğim parkura yöneldim, iki saat sonra dört kansa daha alıp yeter deyip toplam altı kansa ile avı bıraktım. Kasnaların hepsini rapala ile aldım. Tekrar yanlarına döndüğümde hala diplere talim ediyorlardı, olacak gibi değil takımları toplayıp kendi parkuruma götürdüm iki saat de burada at-çek sonucunda toplam 14 kasna ile avı bitirip geldiğimiz yoldan 60 mt tepe tırmanıp yine dağa tırmanmaya başladık, araçtan erzakları alıp güzelce karnımızı doyurup Ankara ya döndük. güzel bir av yapmış olduk.
Çk güzel bir av olmuş bu mevsimde kefal balığının atçekle yakalanması çok enteresen çok merak ettim rapalanınızı keşke onunda bir fotoğtafını çekseydiniz..
Mehmet Bey Güzel bir av olmuş.Tebrik ederim.Ben de çarşamba günü Yeşilöz de idim.Yarım saat kadar avlandım,ama bir şey yakalayamadım.Resimleri görünce yöremi hemen tanıdım.Ben aynı zaman da Yeşilöz'lüyüm.Kirmir çayının kolları üzerine barajlar yapılınca balık popilasyonun da bayağı azalma oldu.Aynı zaman da kirlenme yoğun.Kızılca hamam Sarıyar barajı arası yakala bırak yapmak en iyisi.Size ve forum üyelerine Kirmir çayın da tuttukları balıkları tüketmemelerini öneriyorum.Çünki Kirmir çayı üzerinde ki yerleşim yerlerinin tüm atıkları kanalizasyon dahil buraya verilmekte.Yörenin insanı olarak çevre bakanlığana defalarca baş vurmamıza ramen olumlu sonuç alamadık.Ama mücadelemiz hala devam ediyor.Kum ocakaları ise hala sorun.Size ve tüm forum üyelerine başarılı avlar diliyorum.
Tebrikler abi avınız daim olsun kullandığınız rapalanın markasını modelini öğrenebilirmiyiz mümkünse bir de fotoğraf isteyebilir miyiz???
Harika bir av olmuş sevgili Mehmet.Başta seni ve ekibi tebrik ederim. Bu mevsimde kasnaların Rapalaya itibar etmesi çok sevindirici. Benide heveslendirdin. Denizin bu kıt günlerinde yakışıklı kasnalarınız kanımı kaynattı. Sevgiyle kal
Mehmet Dayi ne iyi ettinde bu avini paylastin. Cok tesekkurler.Cok cok guzel olmus rapor gercekten.Doga,balik,takimlar... Rastgele...
Malezya, Arabaların bagajlarında şemsiyelerin taşındığı ülke. Örtülü başların mini eteklilerle kaynaştığı,sokak masajcılarının,yayla havasına sahip iç mekanlarıyla,dışının alev olduğu ülke. Ve orada yakışıklı,sempatik,vatansever bir delikanlı. Seni seviyorum Kull bilesin. Buralara gelirsen beklerim. Sevgimle kal
Mehmet abi tebrik ederim, güzel avın sonrası verdiğiniz bu poz da,aldığınız keyfi bizlere yansıtıyor saygılarımla
Uyarınız için çok teşekkürler. Biz çok yukarlarda avlandık su temiz ve berrak akıyordu, hatta rapalanın arkasından gelen kasnalara bile morelimizi bozmaya yetiyordu, tavuk çiftliklerini oraları biliyorum. Bundan sonra da daha dikkatli olmaya çalışacağım.
Güzel mesajlarınız için teşekkürler, iki mepss ip takıldı koptu bende rapalalara döndüm 2,5 gr rapalalar, uygun seçilen rapalaya her balık gelir, denemekte fayda vardır.
Vedat Dayi. Buyuk kitlelerce sevilen,saygi duyulan,avcilik programlarinin konugu olan,yazarlik , vs ,,, gibi daha bircok guzel vasiflari bulunan bir buyugumden,atamdan boyle bir mesaj almak cok buyuk bir onurdur benim icin. Ben hakikaten cok tesekkur ederim ve saygi ile ellerinden operim.Insallah Turkiyede ziyaretine gelebilirim.Cokta isterim bunu. Ve daha once de dedigim gibi ; eger buralara gelecek olursan sayet ; seni agirlamaktan onur duyarim.Kendine cok iyi bak ve can-i gonulden rastgele diyorum Vedat Dayi.Tekrar tesekkurler...
Güzel bir av olmuş Mehmet Bey, tebrik ederim! Paylaşım için teşekkürler, ellerinize sağlık! Avlarınız daim olsun!