Alba starın 150 cmlik trout kamışı vardı bende.Kısıktan 20 liraya almıştım.Son avımda maalesef kırdım.Ucunda düğüm oluşmuş atarken. Şu spin kamışı kasna,alabalık ve perch için almak istiyorum.Çok hoşuma gitti.Ama biryandan da atarı çok düşük (0-3) olduğu için korkuyorum.Mesela bunla strike pro kurbağasını atarken kırılırmı?.Boyunu kısa seçmemin nedeni avlağımın çok ağaçlık ve dallık biyer olması.Bu kamışa da savagear 0.10 sarılı ip misinalı bi makina alacağım.Çok dala saza takıyorum çünkü.Atçek konusunda biraz acemiyim.İyice mono misinaya alıştıktan sonramı geçmeliyim ipe ? ALMAK İSTEDİĞİM KAMIŞ BUDUR ÖZELLİKLERİ : Boy: 1.50 m Ağırlık 00-03G at, 2 adet, ağırlık 72g Transportl. 0.79m
Serdar kardeşim, benim şahsi fikrim (farklı düşünenler olacaktır, herkese ayrı ayrı saygım var) bu kamışı alma. Eğer deneyimli değilsen 0-3 gr çok düşük bir atar ve kusura bakma ama iri bir alabalık, kasna veya levrek ile mücadelede bu kamış yalan olur. Bence atış aralığını biraz geniş tut 3-12, 3-15 gibi. Küçük sahteler bile 4 gr'dan 9 gr'ma kadar çıkıyor. Bu kamış river 2 sea ağustos böceği sahtesini, ya da strike pronun kurbağa sahtesini atman pek uygun olmayabilir ki, 2-3 no meppsler bile 3 gr'dan ağır. Bunlar benim nacizane fikirlerim. Daha deneyimli abilerimiz sana daha fazla bilgi verebilir. sağlıcakla kal.
çok haklısınız bencede. http://www.balikmarketim.com/daiwa-mini-spin-180-cm-spin-olta-kamisi ben bu kamış ile perch de tuttum 50 cm. lik turnada saside attım meppste kaşıkta
kamisin atari cidden çok düsük. çok teknik ve belirli bir kandirici zümresi ile kullanimi hedefleyen bir kamis gibi duruyor. 2gr bir kandiriciya en iyi aksiyonu bu gibi bir kamisla verebileceginizden emin olabilirsiniz. ucundaki baligin iriligi kamisi kirmayacaktir. isin içine perch ve kasna da girince her displini ayni kamis ile yapabileceginiz genel kullanimlik 1-10g 7-21g 10-30g gibi kamislar daha uygun olur kanaatindeyim. sadece alabalik deseydiniz 2-7g daha iyi olur diyebilirdim.
Serdar, bu kamışın fiyatı nedir ve nereden tedarik edebilirim? dedikten sonra...; Roy'un da dediği gibi, 1 numara ve daha küçük mepsleri atabileceğin en ideal kamışlardan biri bence. Gerisi sana kalmış. Bütçeme uyarsa ben alırım. Olmadı, benzer bir kamış olan Albastar sürmene kamış da alabilirsin. 40 tl.
Bence çok zarif bir kamış.Layıkıyla kullanılabilirse keyf verir bu kamış. FRiyatı ne kadar acaba. Sevgiler
67 liraymış vedat amca.Çok güzel bi av videosu buldum bu kamışla http://www.youtube.com/watch?v=AQ-ybHEB6lA
Al güle güle kullan. Ağaçlık bir derede zaten en fazla 15-20 metreye atış yapacaksın. O mesafe için abanacak değilsin kamışa.
mitchell Armada Pro 6500 makina kullanıyorum memnunum. boyundan büyük işlerde kullandım. kalitesine diyecek birşey bulamaıyorum. kamışını kullanmadım ama 0-3 gram çok ensek bir kamıştır. meps 0/1 numaraları istediğiniz hedefe atabilirsiniz. daha ağırlarınıda atabilir tabiki ama dahada esner. 10grama kadar sorun çıkartacağınız sanmıyorum. bazı balıkları kamış ile kaldırman icap ederse bir aksilik cıkabilir, videoda da görüyoruzki balık yaklaşınca adam balığı elinle kaldırıyor, yada kepçe kullanıyor. bizdede çok şükür kepçe alışkanlığı olmadığı için biraz riskli gibi geldi bana, ne tür avlarda kullanacaksınız bilmiyoruma ama 35/40cm ye kadar olan balıklarda 0,20 mono misina kullanabilirsiniz. başka bir kamış tavsiyesi istersen o fiyatlarda, shimano vengeance 3-15 1,80cm kamış kullanıyorum. 1 numara mepsler hafif kalıyor, 2-3 numara mepsleri istediğim yere atabiliyorum. kamış ile maksimum 30 cm uzunluğunda kasna kaldırdım. mitchell kısık balıkçılık satıyor, mitchellin distribütörlüğünü bırakacaklarını birinci ağızdan duymuştum.köklü ve eski bir firma, tamir kısmı ise çok gelişmiş, o kamışa birşey olursa yerine ne yapabilirler o konuda tahminim yok ama yardımcı olacaklarını düşünüyorum. herşey gönlünce olsun
Arkadaşlar, şöyle bir durum var. Benim gördüğüm kadarı ile Serdar arkadaşımız bu olaya yeni başlıyor. Yani "al güle güle kullan" derken, bence arkadaşı düşünmek ve yanlış yönlendirmemek gerekiyor. Bu kamış Vedat abi için, Roy için ya da bizim gibi uzun zamandır light kamış kullanan arkadaşlar için (ki burada al korkmadan kullan diyen arkadaşların da bu sekmanda kamış kullandığını zannetmiyorum) uygun olabilir. Ama bu arkadaş bu kamışı alıp tuttuğu balığın heyecanı ile kamışı çıt diye kırdığında üzülecektir (Bu hataları birimiz ya da birkaçımız mutlaka yapmışızdır). Spin avlanmayan, hafif kamış kullanmayan, 4000-5000'lik makinelere aşina arkadaşların bence arkadaşımızı düşünerek, ona yardımcı olacak şekilde yorumlar yapmalarında fayda var. Sonuç olarak o videodaki abimizin bu hobisini uzun zamandır yaptığı, gayet deneyimli olduğu, kamışı hassas kullandığı, kepçelediği, dikkatli davrandığı görülüyor. Üstelik Serdar arkadaşımızın elinde 1-11 gr'lık light bir kamışta var zaten. Bu arada Serdar balık avı konusunda yeni olduğun düşüncemde yanılıyorsam, yukarıdaki düşüncelerim yok hükmündedir, şimdiden özür dilerim. Herkese saygılarımla.
Bende Shimano Alivio BX 1.65 var. Bunu kasna için almıştım ama turna da yakaladım. Şuana kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. 1-11 gr atarı var. http://www.avmarketi.com/asp/product/18893/Shimano-Alivio-BX-Spinning-1-65-mt-UL-1-11-gr-Spin-Kamisi
karaköy kısık alba starda bulabilirsiniz ama benzeyen çok kamış var şaşırmayın.150 boy 0-3 gram mitchell spin. Karaköyde yoksa,albastarın istoç ana yerinde mutlaka vardır.Spot balıkçılığın mitchell satıp satmadığını bilmiyorum.
İşte benimde anlatmak istediğimi bu zaten sevgili Serdar. Videodaki avcının gayet keyf alarak avlandığı,kalama ayarıyla arada oynayarak,iri bir balıkta onun hamlesine nasıl karşılık vereceğini düşünerek avlanması,balığı çekmekteki adrenalin anlarını oldukca uzun yaşaması,nihayet balığı sudan kesmedeki,sakin ve bilinçli davranışları,velhasıl tümüyle seyir ve öğretici yanı kuvvetli bir av olarak görülmekte. Böylesine usta bir avcı bu kamışı tercih etmişe,sair yorumların bence ikinci derece önemi olmalııdır,kanaatim budur. Sevgiler
Ne yazıkkinerdeyse tüm alba dükkanları ellerindeki mallara hakim değillerdir.Yani yok derler ama siz sıkı bir arayışla buluverirsiniz.