kasna kızartmak için öneri

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında karaelmasli tarafından paylaşıldı.

1. karaelmasli

karaelmasli ufuk gökdemir

Favori Kamış:
    lineaeffe oystercast surf
    Favori Makine:
    okuma avenger av 65,discovery star 4000
    En İyi Avı:
    kambur sazan 1065 gr
    merhabalar herkese. spin olta takımım için misina almaya gittiğim av bayiinde çalışan arkadaş kasna için bi tavsiyede bulundu.dediki balığın arasına soğan dilimle koy,hatta istersen domates de olabilirmiş.sonra aliminyum folyoyla kaplayıp közün içine at.böylelikle balık daha lezzetli oluyormuş.ayrıca soğan da çoğu insanın sevmediği çorak kokusunu alıyormuş.ben daha denemedim.deneyenleriniz varsa görüşlerini paylaşabilirse ben dahil çok kişi müteşekkir olacaktır eminim :) sağlıcakla kalın
    zonguldak'tan sevgi ve saygılar....

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Ağabey, kasna avının en güzel yanı ne biliyormusun bana gore. Tutacaksın balığı, aksiyonu çok zevklidir. Kıyıya aldıktan sonra geri salacaksın.

Ben ne yaparsam yapayım bu balıktan lezzet alamadım. Artık hep geri salıyorum. Kendime söz verdim hiç alıkoymayacağım diye.

3. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Ufuk ağabey bende ereğlili olarak bizim oraların kasnalarının lezzetli olduğunu düşünüyorum ama yer yer değişiyor tabiki.Soğuk sulardaki kasnalar bence lezzeti gayet yerinde oluyor.

Ahmet abiye bir noktada katılıyorum eğer tuttuğunuz balıklar 25 cm üstüyse fotoğrafını çekin yollayın derim.Çünkü büyük olanları gerçekten saman tadında ve aşırı kılçıklı oluyor hatta o kuyruk kısmına doğru ve üst yüzgecinin olduğu bel kısmı çok kılçıklı oluyor.Ben büyük olanları kendim yemiyorum konu komşuya veya akrabalara dağıtıyorum seve seve alıyorlar :D Zaten boy limitide 20 cm sanırım tam sınır bence en lezzetli olduğu boy..

Tarife gelince biz genelde balığı tuttuktan sonra ölür ölmez temizleriz ve hafif sirkeli suda bir gün veya akşamki yemek durumuna göre yarım gün tuzlayıp bekletiriz :D Daha sonra normal un veya mısır unu ile çok güzel lezzeti oluyor.Ben soğanı pek sevmem o yöntemi hiç denemedim ve zaten çorak kokusu olmuyor bizim balıklarda :D Tatlısu balıklarını kızartıcaksın Ufuk ağabey gerisi hikaye :) :)

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tatlı su balıklarını yakalayıp bırakacaksın. En Lezzetlisi bu bence.

5. karaelmasli

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kambur sazan 1065 gr
    bazen suyun kenarında odun ateşinde yapıyoruz biz çok nadir de olsa.ama genelde salıyoruz tabi :)

6. karaelmasli

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kambur sazan 1065 gr
    haklısın kardeşim.sizin oralardaki ırmakların balığı lezzetli olur bilirim.ama burdaki gölet akmıyor.akarsu olsa zaten bunlara gerek bile kalmaz.ama bu göleti besleyen dağlara doğru tırmandıkça kayalıkların arasında elle bile kasna avlıyoruz.onların lezzeti daha bi başka oluyor. herkes sevmez bu balığı.ama hastaları da var :) tavsiyelerin için de teşekkürler :)

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Kadir selamlar, Öncelikle yakaladığın kefallerin 2 tanesini kafalarını ayırıp fleto halinde kes. Bu çıkan 4 parçayı fırınının tepsisinin tabanına güzelce yerleştir. Daha sonra irice bir kaç patates al ve daireler şeklinde kes. Bu patates parçalarını fletoların üstüne güzelce yerleştir ve üzerine nane serpiştir. İsteğe bağlı olarak kenarlara havuç ve brokolide koyabilirsin. 30 dakika kadar orta ateşte pişir. Daha sonra pişen kefalleri al ve direk çöpe at. Ama patatesleri ye çünkü çok güzel oluyorlar

Forumdan alıntı yaptım " 2. sayfadan http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34344 " çok hoşuma gittiği için paylaştım:).

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu konuya bir üst mesajdaki tarifi yazmak için girdim. Sagolsun arkadas benden çabuk davranmis :D