Merhaba arkadaşlar, Kasna avı için 2-8 gr. mı, 1-5 gr. mı kamış seçmemiz gerekir ? Boyu ne olmalıdır ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Kullanıcağın mekanla alakalı biraz. Ama genel olarak 2-8 yada 2-10 atarlı bir kamış işini görecektir. Atacağın sahteler hep hafif olacaktır muhtemelen. Akarsularda avlanmayı hedefliyorsan 180 cm boyu geçmemende fayda var. Benim iki kamışım var kefal avında kullandığım. 180 cm 2-10 gr atarlı ve diğeri 210 cm 5-25 atarlı. Uzun olanı geniş akarsu yada göletlerde kullanıyorum. Dere yada çayda avlanacak olursam 180 cm olanı kullanıyorum. 1-5 ben olsam kullanmam. Kişisel tercihimdir ama doğru dürüst kullanamadan çok kıranı gördüm bu kamışı. çünkü çok ince ve hassas.
Mekan ağırlıklı olarak çaylar ve dereler olacak. bu kamış ile sadece 2-3 numara mepps, çekirge, arı, böcek sahteleri atılacak. maksimum 5-6 gr'lık sahteler. 180 cm 2-8 gr daha mı uygun diyorsun ?
abicim ben de bu sene aldım daha kullanma fırsatı bulamasamda denizde test için biraz calıştım ve cook memnun kaldım linaeffe rapit sipin aldım fiyat perfornas ortalaması cook iyi kamış 0_10 aksiyona sahip ve 1.60 boyonda ama cook ince misina kulanmak lazım porselenleri biraz kucuk... fiyatıda 50_60 tl arası.. ama kısıgı gezerken 1.90 bir kamış gördum cook hoşuma giti 100 tl onu da almayı duşunuyorum..
Kardeş ben kefal haricinde pek fazla ava gitmem. az çok raporlardan bilirsiniz. Kullandığım kamışta dediğim gibi 2-10 gr atarlı 180 boyunda bir kamış. Gayetde memnunum..
Shimano alivio cx 180 light tavsiye ederim. Atarı 3-14 gram ama kefal, ala, perch için 1 no mepps'te dahil, piyasadaki en hafif yemi bile çok rahat atabilirsin. Light olması esneklik ve atış rahatlığı sağlıyor. 1-5 ve bu gibi çok düşük atarlarda ki seçimler ilerde baş ağrıtabilir. Ben 3 senedir kullanıyorum, en ufak bir sıkıntı yaşamadım tercih senin...
Ben bu kamışı hem turna hem levrek hemde kasna avında kulandım iyide iş çıkardı uygun fiyatlı ve belkide bu paraya alınacak en iyi kamıştır. http://www.balikmarketim.com/daiwa-mini-spin-180-cm-spin-olta-kamisi
peki bu kamışa bir de makine lazım 1000'lik bir cihaz işimi görür gibi. Mesela şu: Daiwa Sweepfire 1000X Olta Makinası Ne dersiniz ?
Çağdaş bence yedek kafası olan bir model seç çünkü aynı makinenin bir kafasına misine diğerine ip misine sarıp aynı makineyi hem kefalde hem turnada kullanabilirsin.Ankara zaten turna cenneti şimdi olmasada 1-2 yıla turna avına başlarsın o zaman makine aramazsın. Bende Shimano Catana 2500 Fb var yedek kafası ile aldım birine ip diğerini misina sardım turnada ip diğer avlar için misina sarılıı kafayı kullanıyorum. Sende marka modellden ziyade yedek kafayası olan ürünlere bak.
Sweepfire 2500 ün 60 cm' lik turnayı sudan çıkarmayı işkenceye çevirdiğine şahit olmuştum. İmkan varsa daiwa'da regal, shimano'da nexave altı tavsiye etmem ama tercih meselesi. Boy olarak Gökhan abinin söylediği gibi 2500 ve yedek kafaya katılıyorum. Bunlar tabi kişisel fikir ve tecrübelerim seçim sizin.
Turna için Ugly Stick 2.40 boyunda 15-55 atarlı kamışım ve Shimano Catana 3500 makinem var. Ana kafada ip, yedek kafada 0.22 misina sarılı. Benim amacım sadece kefal ve ala avında kullanacağım bir takım yaratmak. Ultra light bir kamış ve küçük kafalı bir makine... Kamış ile ilgili 2-10 atarlı 1.80 boyunda bir kamışın daha uygun olacağı kanaatindeyim. 1000'lik küçük bir makine ile de bu takımı tamamlama planım var. Marka olarak öneride bulunabilirseniz, bana yol gösterici olur. çünkü şunu biliyorum, markaların tanıtımlarında yer verdiği ifadelerden çok kullananların yorumları daha çok işe yarıyor.