Kasna (Tatlısu Kefali) " işin aslı "

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Hooijdonk tarafından paylaşıldı.

1. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali

Merhaba herkese.Farkettim ki sitenin yarısından fazlası tatlı su avı ile iç içe. Daha önce birkaç tane kasna konusu açılsa da ben tekrardan tecrübeli büyüklerimden bu avın tekniğini öğrenmek istiyorum. Mepps ve sahte yemler,suni balıklar,böcekler vs.. bu av için çok elverişli. Ben çoğu zaman balıktan vuruşlar alıyorum fakat bir türlü tasmalamayı yapamıyorum. Bu vuruşları daha çok meppslerden alıyorum. Nedir bu işin ayrıcalığı? Mepps i suya yatay mı atmam lazım havadan mı atmam lazım? Çekerken nasıl çekmem lazım tasma nasıl yapılır? Çok fazla soru sordum ama inanın her fırsat bulduğumda gidiyorum. At-çek avcılığı çok yürümek gerektiriyo toplamda bir gün içerisinde 10km yürüyorum at-çek yaparak. Tasmalama işini çözemedim :) Sizlere ihtiyacım var :)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Can.
    Dilimin döndüğü kalemimin yazdığı kadarıyla meppsle ve sair yalancı yemlerle gerek tatlısularda atçekle alabalık avcılığı,keza kasna avcılığının detaylı anlattım,resimler gönderdim.Lütfen bunları bul ve oku.Anlaşılmayan bir nokta varsa seve,seve tekrar anlatırım.
    Sevgiyle kal

3. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Sevgili Vedat Abim, paylaştığınız her konu ve raporu ayrıntısıyla okumuştum :) Benim çözemediğim konu tasmalama işi. Teşekkür ederim yorumunuz için.

4. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

10 yılı aşkındır bu balığı yakalıyorum mepps olsun sahte olsun börtü böcek olsun hepsinede farklı şekilde tepkiler verebiliyor bu balık ve hayatımda gördüğüm en şüpheci ve en zeki balık bulunduğu yere göre de tercihleri değişebiliyor bu balığın yinede deneyerek bulmak en iyisi

5. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    o kadar şüpheci ki... Mepps i sudan çıkarana kadar takip ediyor sonra aniden tüyüyor ortadan, ufacık bir kıpırdamamda yavrular bile uçuşup gidiyor.

6. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Yanında 0-1-2 nolu mepslerle birlikte kurbaga çekirge ve bilimum böcek sahteleri ve bunların bulabilirsen dalan ve su üstü tiplerinide arayıp edinmen ve bunları nasıl atıp çekeceğini deneyip tecrübe etmen en önemlisi avlandığın yörede hedefinin yemlik böcek ve yavru balık durumunu incelemen lazım...

Vuruş alıyorum ama alamıyorum diyorsun...

En ufak sahtenden veya mepsten başlamıyor veya hızlı çekiyor hatta bir ilişkene sürtüyor olabilirmisin...?

Mepsi uygun bir noktaya akıntı yukarı +20-30 derece attın, direk kendine hızlı bir şekilde çekme, misinada ve kamışta mepsin dönme direncini yakaladığın anda aynı posizyonu bozmadan akıntı aşağı yay çizdirerek kendine çekmeyi hedefle, misina yayın ortasındayken akıntının verdiği artı güçle dahada fazla dönmeye başlayacaktır. (Suya gölge vermeden ve fazla ses çıkarmadan mepsi takip edebiliyorsan misina akıntıya paralel olduğunda kamışınla mepse derinlik kazandırabilirsin ama bu biraz daha tecrübe işi yanlış bir hareket mepsin durmasına yol açabilir.) Bu hızı koruyarak mepsi kendine doğru al..

Sığ sularda yayın her noktasında balık atlayacağı gibi derin sularda yayın uç kısımlarında daha fazla verim alabilirsin. Suyun debisi arttıkça yay uçları daha verimli bir hal alır.

Su üstü veya dalan sahteleri, böcek veya balık, kaçan veya sudan çıkmaya çalışan bir böceği kafanda canlandırarak o hareketleri yaptırman en can alıcı kısım. ı

Tasma kısmına gelince kasna eğer yakalandıysa bunu sana hissetirir içgüdüsel olarak tasmalarsın.

Atacağın hedefe odaklanmayı ve çekiş tarzını biraz değiştirmeyi dene tasma konusuna takılma, verimin artacaktır.

Şimdiden rastgele.

.

7. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Abi Allah razı olsun bu çok değerli yorumunuz benim için çok çok önemli. Hepsini tek tek uygulayacağım çok teşekkür ederim gerçekten :)