Merhaba arkadaşlar. sizlerle kasna ve turna avımı paylaşmak istikyorum. Kullanılan mağzemeler. Spin kamış: mishel primate 1,50cm 0,3 gr atarlı Yem: muhtelif kaşıklar ve kandırıcılar Yer: susurluk çayı. Tarih:10 -11 haziran 2012 Hava: açık ve güneşli (çok sıcak) Su durumu: biraz bulanık ve suyun debisi yüksek. 9 haziranda, susurlukta düğün cemiyeti vardı, bende bunu fırsata çevirmenin planlarını yapıp, fabrikada şef ten senelik iznimden bir hafta izin istedim. Biraz pazarlıkla 3 gün izin kopardık ALLAHA şükür. Pazar günüyle beraber 4 günlük iznim oldu. Sıra araba ayarlamaya gelmişti,babamı arayıp bir akşamlığına köye geleceğimizi söyledim. Birkaç günlüğüne arabayı alacağımı söyledim , araba işide tamamdı nihayet. Hemen olta takımlarımı hazırlamaya başladım. 3 olta takımı hazırladım 1 tane turna için, 2 tane kasna için. Sahteler,çizmeler falan, küçük bir valiz doldu. Aklıma balıkçı adasından zafer geldi. Ne zamandır tanışmak ve beraber avlanmak istiyorduk, bu bizim için bir fırsat olabilirdi. Sanaldan olan dostluğumuzu, gerçeğe taşıya bilirdik. Sanaldan kendisine ulaşmaya çalıştım, mesaj ve telefonumu bıraktım, Saat geldi ve ailece düştük yollara,ben babamın köyündeyken zafer aradı, Susurluğa geldinmi diye, bende cumartesi susurlukta olacağımı söyledim , zafer de, eğer müsait olursan, pazartesi beraber av yapabiliriz dedi. Avlak konusunda ve saatinde anlaştık ben Pazar günü kasna pesinde olacaktım,pazartesi de zafer ile turna peşinde. Vay be rüya gibi. Cumartesi düğün cemiyetini yaptık, sıra benim balıklarla olan cemiyetime gelmişti, cumartesi akşam erkenden yattım, Yattım da uyu uyuyabilirsen, sabahı zor ettim. Ve saat sabah beşte, attım kendimi dışarı.ekmek arası bir şeyler hazırlayıp,atladım arabaya. İşte köyümün bana güle güle diyen tabelası. . Henüz güneş doğmadı. . Ben yoldayken güneş doğmaya başladı henüz avlağa varamadım. . . Avlağa vardığımda saat sanırım 5,30 gibiydi, hemen göğüş çizmelerimi giydim,oltamı ve sahtelerimi kuşanıp daldım dereye. Suyun debisi bayağı yüksekti,ve su biraz bulanıktı bu zamanda olumsuz bir durum bu. Galiba yakınlarda yukarı kısımlara yağmur yağmış, suyu bulandırmış. Avlakta benden erkenci kimse yok,Pazar günündeyiz aslında. Vakit geçirmeden başladım atçek yapmaya, Onbeş yirmi dakika sonra ilk vuruşu aldım, tam balığı sudan alırken Kurtuldu iğneden, iyikide kurtuldu, çünkü limit altındaydı. Biraz daha aşağılarda güçlü bir vurş aldım, hiç oyalanmadan hemen kıyılattım balığımı, en güzelide, el yapımı kurbağa sahtemle almıştım balığımı. . . Birkaç atış sonrasında, maalesef suyun debisinin çok yüksek olduğu bir bölgede, taktırdım kurbağa sahtemi ve koptu, hiç olmazsa ilk balığı almıştı, İşte beni terk eden sahtem. . Tekrar el yapımı başka bir sahtemi taktım, çok geçmeden onuda taktırdım. Su derin ve akıntı fazla olunca onuda kurtaramadım, . Böyle olmayacak! derenin karşı tarafı daha müsait gibi duruyor. Uygun bir yer bulup karşıya geçmeye başladım,kıyıya çok az kalmıştı, Ama suyun seviyeside, göğüş çizmemin sınırına dayanmıştı,kıyıya iki metre kala ayağım yerden kesildi,aha! gidiyorum, son bir çaba kıyıdayım, ama ıslandım biraz, haydee telofonda ıslanmış, hemen Kapatıp söktüm telefonu,kurusun diye. Yani bundan sonra foto yok, Bu suda, rapala tarzı sahteler zorlanıyor deyip,döner kaşığa geçtim, Hem aşağılara doğru yürüyor, hemde atıp çekiyordum, suda durgun bir yer buldum, ve ağaç diplerine doğru riskli nokta atışlar yaptım. mükafatı hemen geldi,20 cm lik bir kasna, hemen suyuna iade ettim Arkası arkaya dört adet daha aldım, ama hepsi suya iade edildiler, Demekki gençler buralarda saklanıyor, durgun sularda yani. Saat 11 gibi olmuştu sanırım, sanırım diyorum, Çünkü, telofon ıslandı ya,saati tahmin ediyorum, sıcaktan dolayı. Bir ağaç gölgesinde, biraz soluklanıp terimi kuruttum, Dönüşe geçtim at çek at çek , birden ağırlaştı oltam, söyle bir tasmaladım,gelen 30 cm civarı bir kasnaydı onuda koydum fileye. Bu gün fazla balık yok,bunuda almazsak akşam yemeği çıkmayacak. Foto da çekemiyoruz, olsun, yapacak bir şey yok ki. Devam atıp çekmeye, akıntının azaldığı bir yerde rebelin çekirgesini Taktım oltaya, bu çekirgeyle çok kasnalar aldım, Uygun bir yer vardı, belki 20 dakika hep aynı noktaya atışlar yaptım. Veee işte aradığım kasna, oltama binmişti, çekirgem gene aldı kasnayı. Hiç oyalanmadan aldım balığı kıyıya, çünkü kaçırmak istemiyordum, Bu yoklukta bunu kaçıramazdım. Yaklaşık 40cm lik bir kasna. Akşam yemeği tamamdı,bazıları kasna etini sevmez, ama en iyi çiflik balığından iyidir gene, denizden çiflik balığı yiyeceğime,kasna yerim. Neyse, havanın sıcaklığından ve suyun bulanıklığından avıma son vermeye karar verip,arabamı park ettiğim yere doğru yürüdüm, İki araba daha park etmiş yanına, yaklaştım selamlaştık, o da ne! Millet balıkları pişirmişte sofrayı kurmuş bile, kasnalar,kolyozlar, Sağ olsunlar benide buyur ettiler, öğle yemeği ziyafete dönüştü, Balıkçılık böyle bir şey, hiç tanımadığınız insanlarla hemen kaynaşıp Aynı sofrada oturabiliyorsunuz,çünkü aynı sevdaya gönül verilmiştir. Balık üzerine sohbetler ettik, paylaşımlarda bulunduk,ve helalleşip ayrıldık. Üç kasnaya ne kadar uzun rapor yazdık ya, Millet, kocaman kocaman Levreklere, iki satırla rapor yazıyor ben roman yazdım nerdeyse.. Daha zaferle buluşmamızı, ve turna avımızı yazacaktım aslında. Artık onuda, başka bir rapor olarak yazayım bari. Ama yok ya, zafer zaten yazmıştı turna avımızı, bende kısadan söz edeyim biraz, dilimin döndüğünce. Avdan eve dönünce, zafer telofon etti, ne yapıyoruz diye, bende, Her şey planladığımız gibi dedim. yani sabah erkenden avlakta buluşacaktık. Akşam erkenden yattım gene bir hayli yorulmuşum derede, sabah saat 5te telofonumun alarmı çalmaya başladı,alarmı kapattım ama, kalkamıyorum, biraz oyalandım yatakta,uykum açılınca hemen attım kendimi arabaya henüz güneş doğmamıştı. . . Avlağa vardığımda güneş doğmuştu, ama akşam güneşi gibi kızıl, . Tam karşıda görünen araba, galiba zaferin arabası, . zafer balıkkesir den gelebilmiş, ben 3 km lik yoldan anca gelebildim. Yaklaştım aracının yanına ama, zafer ortalıklarda yok. Hemen oltamı çizmemi giyip,zaferin olması gerektiği yere doğru yürüdüm, sazlıklara yaklaşınca, telofonunu çaldırdım zaferin, Ve sazlıkların arasından oltasının ucu göründü,kapattım teli. Tam tahmin ettiğim yerdeydi, buranın müdavimleri genelde bu sazlıklarda avlanır zaten. Bu sefer, zafer çaldırdı telofonumu, sabahın sessizliğinde telefonumun Sesi yankılandı, sesi duyan zafer, çıktı sazlıklardan, . . ve kısa bir tanışma sonrası, yan yana başladık hem sohbet etmeye hemde at çek yapmaya, su oldukça durgundu ve berrak, bir hayli uğraştık, çalıştık ama, kısa bir vuruştan başka bir şey olmadı öğle saatine kadar. Zafer bir tane kaçırdı, ama zaten ufaktı,hissettiğine göre, yani kaçtığı iyi olmuştu. Sıcak iyice bastırınca biraz dinlenmeye karar verdik,yemeğimizi yedik,çayımızı içtik,birbirimizdeki sahteleri inceledik ve yorumlar yaptık, sahteler hakkında. Hem fikir olduğumuz konu, çok fazla sahte ve kasık taşıdığımız oldu. Öğleden sonra biraz rüzgar çıkınca tekrar heveslendik turnalara, Yeni yapmış olduğum, el yapımı sahtelerimi denedim durdum. Büyük çoğunluğu,iyi aksiyon veriyordu,tabi arada problemli olanlarda vardı, Etrafımızda turnalar şıçrayıp durdular, ama nedense hiç takip yapmıyorlardı, Turna oynaklarını taradık durduk. Ama yok ,yok, sıcak hava umudumuzu kırıyordu ama pes etmek yok, Neyse ki çizmelerimiz varda, sıcaktan o kadar etkilenmiyoruz. . Akşama doğru, zaferin oltası gerildi birden, ilk misafirimiz binmişti oltaya, dar alanda zafer ustalıkla aldı turnayı kıyılattı, Vee işte turnamız. Güzel bir turna,hele ki bu yoklukta. Akşamı yaptık, başkada bir vuruş alamadık, sivrisinekler ortaya çıkmıştı, beni hiç sevmezler, hemen kabardı kollarım. Ve dönüşe geçtik arabalarımıza doğru, ayrılık vakti gelmişti. Birbirimizle helalleşip, bir dahaki avda buluşmak dileğiyle, Bindik arabalarımıza, zafer önden ben arkadan ayrıldık avlağımızdan.
Murat abi uzun zamandır okudugum en keyifli raporlardan birisi . 4/4 lük bir av ve beraberinde bol fotolu harika bir rapor . emeğinize sağlık . daha bol bereketli avlar geçirmeniz dileği ile Rastgele
çok teşekkürler,sizinde heyecanınız kaybolmasın. çok sağ olun,inşallah,daha iyileri sana gelsin. ben teşekkür ederim,beğendiğine sevindim. sende sağ ol ertan, bende sana teşekkür ederim,bursada nerelerdesin,nasip olursa görüse biliriz. teşekkür ederim hakan.beğendiğine sevindim. seninde, gönlüne göre avlanman dileğiyle.
Murat ve Zafer ikinizi bir arada aynı avlakta görmek çok hoş tatlı suya gönül vermiş iki ayrı şehirden arkadaşın bir avlakta avlanması beni ziyadesi ile mutlu etti yaptığın ve emek verdiğin sahtelerinde iş yapmış gibi görünüyor avlarınız daim muhabetiniz bol olsun rastgelsin.
Çok güzel bir rapor. El yapımı sahtenizle balık ta almışsınız. Bunun mutluluğu başkadır tabi. Lakin sahteyi taktırıp, kaybetmişsiniz. Ben o kadar emek versem çok üzülürdüm. Böyle detaylı bol fotograflı raporlarınızın devamını dilerim. Rastgelsin...
teşekkür ederim,gerçektende, kendi yaptığım sahteyi kaybedince çok üzüldüm. çünkü çok iyiydi, daha alacağı çok balık vardı. surecatch'ın süper hoperini kaybettim o kadar üzülmedim. teşekkürler abi. aynı sevdaya gönül verenlerin yolları, mutlaka keşişir bir yerde.
Murat Bey zahmet etmissiniz ama cok guzel bir rapor olmus.Sizi ve Zafer Bayi tebrik ediyorum.Muhtesem fotolar.Cok profesyonel bir amator ekip.Tulumlarla deredeki fotolariniza bayildim. Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kaliniz. Dahasina rast gelsin.