Değerli balık sevdalıları ben ve arkadaşım volkan akşamın bir saatinde rüzgara aldırmadan içimizi kasıp kavuran sırtı sevdasıyla tekneye atladığımız gibi Kaş limanı çevresinde dolaşmaya başladık uzun uğraşlarımız sonucu elimiz boş geri dönerken bizi şaşkınlığa uğratan birer kiloluk traller sırtılarımıza yüklenmeye başladı, onları alıp tam geri dönüyorken bu defa da topladığımız sırtıya bir turna atladı. Hepinize saygılar. Mehmet DEMİRÖRS hocama saygılar.
ankaradan selamlar.şimdi ankaraya indim ilk işim bu balıklara bakmak oldu .komutanımmm işi kaptın artık seni kimse tutamaz. bende buradan yaz bobbalarını göndereyim artık şu 3 ay burada nasıl geçecek şimdiden tasalanmaya başladım .tebrikler güzel iş çıkarmışssınız.demek bu mevsim çıkıyor bunlarda . sirkülere yeniden bakmak lazım.bu konuda bir yasak varmı bilemiyorum şimdi. iyi avlar volkancuğada bol selamlar.
Sayın ustam ve hocam Mehmet DEMİRÖRS, sayenizde öğrendik biz de birazcık sirkülere ben baktım herhangi bir sıkıntı yok volkancuğun da selamları var hocam saygular.
rapala lar bu mevsim balıkların nazlı oldukları ve atlayıp atlamamakta tereddüt ettikleri mevsimdir. aslında bizim bir eksiğimiz var.değerli üyelere attığımız rapalaların resimlerini göstermeliyiz.mesela kuppes sahtesi.yazuri-yine kuppes sahtesi-daiwa müthiş bir rapala.ayrıca çobanoğlundan aldığımız.strike-pro ve princes leri çekip göstermemiz lazım. birde son zamanların iş yapan maria ydı galiba iyi iş çıkarıyor valla .takılıncada üzülmüyoruz zira ucuz. hepsinde iyisi zaten canlı kuppes tral ve barakuda hiç affetmiyor zaten.atmanızla birlikte canlı yemi zargana topunun gittiği bir oluyor valla. biraz yol verip asıldığınızda suyun içinde birdenbire bir daire oluşuverir.
hocam ne güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık, bir insan hem hoca hem alim hem de insanoğlu insan olunca bizler karşınızda saygı duymaktan öğrenciniz gibi dinlemekten başka birşey yapamıyoruz iyi ki varsınız mehmet hocam, saygılar.
valla kardeşim ne diyeyim,tebrikler..bu balıkları hemde limaniçinden çekmeniz büyük başarı,ustalık işi..mıstık ve deniz kaptanların hakkını da yememek lazım gerçi.hee bi de fotoğrafları çeken arkadaşımda işi biliyormuş gerçekten,sonradan farkettim su şişesi 2.5 lt.likmiş.tekrar tebrikler,afiyet bal olsun.
Ozan arkadaşım, öncelikle avın için kutlarım. Tral dediğin Lichia amia, yani akya'dır. Dolayısı ile elinizdekiler akya yavrusu (yanlış anlaşılmasın, bunlar 30 cm. ve üzerinde, kısacası yumurta bırakmışlar) ama tabii gördüğümüz büyük akyalarla mukayese ederek söylüyorum. Elindeki turna ise 60 cm. yok, bundan sonraki avlarında 60 cm. üzerindekileri alırsan daha iyi olur. Çünkü tebliğde belirtilen limitler yumurta bırakma yaşına göre ayarlanmış limitler. Bu elindeki kuvvetle muhtemel henüz yumurta bırakmamış bir birey. Tebliği incelemişsin sanırım ama biraz daha detaylı incelersen, bundan sonraki avlarında en azından yumurta bırakmış yaştakileri avlamış olursun. Bereketli avlar dilerim.
Değerli Yönetici Değerli Yönetici, elimizden gelenin üzerinde doğaya aşığız ve korumaya da sonuna kadar özen gösteriyoruz, yalnız kış mevsiminde Kaş dolaylarında belirli bir olgunluğa erişen bu balıkları sirküler çerçevesinde son derece tutarlı ve vicdanlı bir şekilde takip ediyoruz bunlar limanların içlerinde geri dönüşlerimiz esnasında sırtımıza asılan ve geri bırakılamayacak derecede yara alan balıklardı, tüm canlı severler ve doğa severler gibi bu konuda son derece hassas ve özenli olmaya çalışıyoruz, denizlerimiz bizim yaşam kaynağımızdır, hem denizlerimize hem de denizlerimizdeki canlıları yok etmek geleceğimizden ve çocuklarımızın da mavisinden çalmak demektir. Bunun bilincinde ve ileri düzeyde de farkında olarak yaşantımızı sürdürüyoruz. Bu tral diye bahsettiğimiz balıkların doğal yaşamlarına geri dönüşünü çok isterdim ne yazık ki sırtımıza atladıklarında geri salıvermek onları diğer canlılara ve martılara yem yapmaktan öteye gitmezdi, turnayı ise ölçümlerimde birkaç santim hata payı ile kaçırdığımı düşünüyorum zira ilk denizden çektiğimde sirkülerin üstünde diye göz ile hesaplamıştım bir kaç santim yanılma payım olabilir. Uyarınız ve yerinde tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, bilinçli avcılık ve doğaya saygının hepimizin iç sesi olması dileklerimle. Saygılar.