Öncelikle tüm balık severlere merhaba; bayramın son günü ben ve korkutelinden arkadaşım volkan, hemşerim değerli ustam ve balıkçıların piri hem hoca hem de büyük tevazu sahibi Mehmet DEMİRÖRS Hocam ve büyük zanaatkar hemşerim hem tekne yapım ustası hem de kaptanımız Hayri Usta ile, hemen karşı kıyımızda bulunan Otağ kampa doğru yol almaya başladık. Liman ağzından Meis adasına Kuzeyden takip ederek kıyı şeridinde ilerliyorduk. Tabi ki yanımızda Kaş'ın çok değerli ve bilgili balık malzemeleri satan ÇOBANOĞLU'ndan aldığımız (Çobanoğlunun tavsiyesi ile) sahteler vardı. Bir kaç sırtı denememizden sonra tekneyi rölantiye almamızla beraber, sahtelerimizin ucunda parıldayan ve takipte olan Lambukalar belirmeye başladı, ilk lambukanın vuruşunu hissetmemle beraber zar zor çekmeye başladım, ikincisini de Mehmet DEMİRÖRS hocam yakaladı. Lambukaların gelişi görülmeye değerdi. Bir iki metre havaya zıplayan balıklar öyle bir direniyordu ki tam anlamıyla savaşıyorlardı. Otağ a vardıktan sonra güleryüzlü insanlar bizi karşıladı ve bayramın son gününü noktalamış olduk. Kaş'ın eşsiz güzellikleri ile lambukaların resimlerini ekliyorum. Saygılar.
Tebrikler Tadına bakmaya fırsat buldunuzmu? Çok merak ediyorum nasıl neye hangi balığa benziyor yağlımı yağsızmı vs. Görüntüsü pek iştah açıcı değilde.
Hocam anladık ama neye benziyor. Hangi balığı andırıyor. Dışardan bakınca eti sert ve yağsız bir balıkmış gibi geliyor.. Akyaya benziyormu mesela
bu akşam bu balığı yiyeceğiz tadının neye benzediğini dikkatli özümseyerek buraya yazıcam mutlaka saygılar.
lambukaları bu akşam yedik böyle bir lezzet olamaz tadı akyayı andırsa da inanılmaz bir kavrukluğu var böyle löp löp nasıl anlatsam koca lambuka 4 kişilik masada 10 saniyede yok oldu gerisini siz anlayın sevgiler.
komutannnn ne gündü ama.hemen hemen herşeyi birarada yaşadık. balık piknik bayram. mangal sohbet.manzara.insan başka ne isterki. sağolun var olun.iyiki varsınız değerli dostlarım volkan ve özcanım.
Hocam volkancuğan ben ellerinden öpüyoz, senin gibi bir büyüğümüzü tanıdığumuz içün de gendümüzü çok şanslu hissediyoz. Emme sen bir numarasın seni kimseye değişmeyüz, Gastamonuya vaduğunda elekçi nuriyi göresen ona iki çift lafım va, öss sorularını iyi çözsün deya de benden de selam söle olu mu, Allah seni gaş a en yakın zaman da gavuştusun inşallah yengeme de çok selamla uşaklara da hocam, gaş tan saygular tekrar.
kızıldeniz kökenli balıklar. bu balıklar ileride inşaallah bütün akdenizi sarmazlar.zira yerli balıklarımız hemen hemen kaybolmakta.ilerisi için iyi sinyaller almıyorum maalesef.mevsim itibariyle bizi çok şaşırtmaktalar.denize ne ümitlerle gidiyoruz alakasız şeyler tutuyoruz buda beni müthiş rahatsız ediyor ve ilerisi için endişelendiriyor.dilerim doğa kendi bildiği yolu şaşırmaz ve bu yönde ilerler.mesela kefaller hala ortada yok.halbuki gece pilli oltalarımızla yani şamandralarımızla liman içi çümbüş yapardık.şeffaf poşetlere koyardıkki barların önünden gece geçerken.eylenenler şöyle bir bakardııııııı...
hocam 2 gastamonulu bir oldunuz kızıldeniz kökenli bu balukları yakaladınız,iyi sinyaller almıyorum demişsiniz ama biz sizden çok iyi sinyaller aldık ötcanla .dönüşünüzü bekleyeceğiz sabırsızlıkla.bu arada sizden sonrada 2 tral ve 1 turna aldık,gerçekten güzel avlardı.
selam focaliiiiii siz ne yaptınız öyle ya.ne balıklar tutmussunuz.bu mevsimde hayretler içinde kaldım.kaş tarihinde bu mevsim sırtıdan bu balıklar...olmaz gibi birşey yani.tebrikler yani.çıraklar ustayı geçermiş.gurur duydum yani.