internet te bulduğum bu güzel video yu sizlerle paylaşmak istedim kastamonu da hala doğal yaşamın sürdüğünü gösteren güzel bir video.. http://www.balikavi.tv/video/74/KastamonuCide-den-Müthiş-Görüntüler
Yabancı ülkelerden gelen fotoğraflara bayılıyoruz fakat daha güzeli bizim elimizde . kıymetini bilmeliyiz. tanıtmalıyız. biz körlemeye ve el koymaya odaklanmışız.
Çok güzel görüntüler... Memleketimizde bunlar var ama bizler bu güzelliklerden bi haberiz maalesef... Yabancı belgeselleri izleyeceğimize böyle belgeseller çekilse yurdumuzda kötümü olur
Kastamonu Her nekadar AYI ile anılsakta memleketimle gurur duyuyorum ARAÇ ilçesinde buna benzer bir kanyonda geçen sene fotograf çekmiştim,Bu sitede paylaşırım diye,ama inandırıcı olmaz ALASKA da çekilmiş falan denir diye koymamıştım.Öyle yerler varki çogundan orda yaşayan köylülerin bile ya haberi yok yada umursamıyorlar emin olun.
benim bildiğim kadarıyla sadece burası değil loç vadisi diye bir yer var ve burada çok güzel orkideler yetişiyormuş ve köylüler doğayı bozmamak için hiç birini koparmıyorlarmış yanlız şu an oraya hes yapmaya çalışılıyor ve bu insanı çok üzüyor
orkide Sevgili NUSRET kardeşim SAHLEP ORKİDE bitkisinin kökünden imal edilmektedir.Ve türkiyenin sahlep üretiminin % 65 % 70 i Kastamonudan çıkmaktadır.Çocuklugumda o bitkinin orkide oldugunu bilmeden sahlep çıkarmaya giderdik.Ama rahmetli dedem 10 taneden fazla çıkarmamıza izin vermezdi.Nedenini bilmezdim kızardım.Ama şimdi yeni yeni anlıyorum.Geçen sene haziran ayında köye gittigimde o büyüyüp açmış orkideleri gördügümde dedeme hak vermiştim.Kilometrelerce uzunlugunda ORKİDE bahçesini görünce. Burda tanesi ortalama 50 tl orda yabanda yetişiyo.Kastamonu böyle biyer işte.Siteden tüm arkadaşlara tavsiye ederim,Ömrünüzde bir kere olsun KASTAMONUYU görün
kardeşim bu kadar güzel bir yerin sırf rant için hes yaptırmaya çalışması çok canını sıkıyor insanın benim bildiğim kadarıyla loc vadisi cide den ineboluya kadar uzanan bir vadi ve burayı yok etmek istiyorlar insan çok üzülüyor
İnşaalah köylüler buna izin vermeyecekler.Haberlerden seyrediyorum çünkü.Bayagı bir karşı çıkan var.Araç ilçesinede araç çayı üzerine KURŞUN fabrikası yapımı sözkonusuydu.Köylüler kaymakamlıga yürüdü.Proje şimdilik rafa kalktı
taşta düşse ayı da çıksa ben memlekteimin hala böyle dogal güzelliklerli barındırdığı ve bu güne kadar dogal olarak kaldığı için gururluyum
Nusret ''ayı çıkabilir taş düşebilir'' demek ki kıskanılacak bir söz oraların doğasının ne ne denli eşssiz ve bakir oduğunu çağrıştırıyor bende.Örneğin bir İstanbul yada başka büyük şehirlerde ayı yerine başka birşey çıkabiliyor insanın karşısına,yada taş yerine ummadığın anda bir bomba patlayabiliyor.Bu güzelliklerin sonsuza kadar aynı kalması dileklerimle paylaşımın için teşekkürler.
Ne kadar güzeldi, videoyu hazırlayanlara da burada paylaşan Nusret Bey'e de çok teşekkür ederim. Umarım buralar hiç bozulmaz ve böyle yerler zamanla artar. Şu HES olayı da inanılr gibi değil. Tamam, enerji bir ihtiyaç, ama bazı şeyler, mesela böyle bir doğa ve biyo-çeşitlilik her ne olursa olsun feda edilmemeli bence. Ayrıca HES'lerin ne kadar verimli olduğunu da bilmiyoruz. Hele Kurşun Fabrikasını duyunca bilgisayarımı kırasım geldi.. Neyse, şimdi videoyu tekrar izleyip moral tazeleyeceğim..
sunuda hatırlamakta yarar var en çok evliyaların bulunduğu bu vatan için en çok şehit verdiği deniz kum ve ormanın birleştiği en nadir ilimizdir ah birde pazar günkü maçı kazansak
Kendisi gibi insanı da cevher bir ilimiz.. 50 ye yakın arkadaşım var oralarda ama gitmek, kuyu kebabını yemek nasip olmadı.. Taşköprü'sünü, Çatalzeytin'ini elbet göreceğim birgün..
Kasdamboli degil,kastin neydi moniye diye biliyorum ben Nuri kardes,9 yasindaydim gitigimde kastamonuya,benim validenin memleketidir cok muhtesem bir yer oldugunu hatirliyorum. Ha bu arada Videoyu seyredemedim ama eminimki güzel icerigi olan bir filmdi selamlar Nuri kardes...