Belkide birçoğumuzun bildiği bir yöntemdir fakat paylaşmakta yarar gördüm.Av marketlerinde satılan kıbrıs takımlarının başarısızlığı bize kendi takımımızı kendimiz yapma gerekliliğini gösterdi.Genelde beyaz köpük hemen dibine bağlı düz beyaz kalın yapılı iğneler ayrıca kalın misina avcılığı oldukça düşürmekte.Ama işin püf noktası takımın yapılışı değil kullanışı. İlk olarak 8 numara beyaz çapraz iğneleri (12 adet) düz bir hat üzerine bağlıyoruz ardından köpük veya ağırlıksız şamandıra yerine zargana topu kullanıyoruz (25-35 gr) böylece atışta da rahatlık sağlanıyor, top ve iğneler arasındaki mesafeyi uzun tutmakta yarar var misinayı 0.25 den kalın kullanmıyoruz. Tecrübelerim sonucu birşey farkettim ekmeği normal olarak sarıp attığımızda su üstünde kaldığı için balıkların çok da rağbet etmediğini gördüm özellikle daha iri balıklar için burun kıvırma durumu söz konusu Ekmeğin aşağıda kalması için çok basit bir yöntem bulduk şimdi ne var bunda diyeceksiniz ama gerçekten başarılı avlar yapmamıza olanak sağlıyor Evet işin sırrı ekmeğin içine küçük bir taş koyuyoruz hepsi bu kadar sonra ne mi oluyor fotoğraflarla açıklamakta yarar var İlk olarak ekmeğin kabuklu tarafı dışta kalacak şekilde bir parça alıyoruz Kullanacağımız taşlar küçük çakıl taşları Sonuç reeling
ben de kıbrıs takımyla cok sarpa tuttum bı sorum var bu sarpalar su yuzune cıktıktan sonra hemen sıcıyorlar bu neden oluyor dıger balıklarda cok gormuyorum
Balıktan geldikten hemen sonra açtım konuyu sarpa avlağımızdaydık bugün İsmide ordan geliyor zaten boklu sarpa valla neden bilmiyorum ama oltadan çıkarırken hiç hoş olmuyor