KATLİAM BAŞLAMAK ÜZERE VE ELİMİZDEN GELEN HİÇBİRŞEY YOK

Konu, 'Genel Konular' kısmında cenkgul1976 tarafından paylaşıldı.

1. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    Balıkesirde yaşıyorum yakınımızda ...... diye bir kasaba var ve bu kasabanın içerisinden geçen ve .... gölünü besleyen bir dere var her yıl balıklar havyar dönemine girdiğinde ( ak balık ) buraya hücum eder ve ardından onları takip eden turna ve yayınlar gelir bir köprü var ve onun üzerinden bakıldığında suyun dibi balıktan görünmez bir hal alır. suyun üzerinden aktığı alçak bir bent vardır balıklar orayı aşabilmek ve daha sığ ve akıntısı daha az olan derelere ulaşabilmek için birbirlerinin üzerinden deligibi atlarlar muhteşem bir görüntüdür benimde en keyif aldığım her sene mangalımı biramı alıp oraya müsait zamanlarda gidip bu doğa harikasını seyretmektir fakat herzamanki gibi halkımız canice katliam için orada bekler serpmeler tırıvırılar kepçeler ırıplar gererler ve resmen bir katliam yaparlar bu görüntü beni çileden çıkartıyor :mad: defalarca jandarmaya telefon açtım durumu bildirdim ancak hiç oralı olmadılar ve bu katliam her yıl dilden dile yayılıp artarak devam etmekte . cyrr bu durumun önüne geçebilmek için nasıl bir yol izleyebilirim jandarma dışında nereye şikayet edebilirim bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz eğer bu hızla giderse balık nüfusunda çok yakında ciddi bir sorun yaşanmaya başlıyacak ( bir iki haftaya kadar gene bu havyar göçü ve katliam başlıyacak )

2. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    bence bunu bakanlığa şikayet etmek lazım:mad: nasıl bir kafadır anlayamıyorum doğrusu.:confused: amaç balık yemekse balığın kilosu kaça be arkadaş banghead

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Bedava sirke baldan tatli..

4. hangover

hangover oktay

iyi günler. ben kemalpaşalıyım. ilki böyle bir yeri burda açık açık yazmamanız taraftarıyım. bilinçsiz insanlarda okuyup o katliyama katılabilirler. şuan jandarma olarak görev yapmaktayım yurdumun bi köşesinde. inanın okadar çok lüzumsuz ihbarlar geliyorki kaçak avcılığa ayıracak vakit kalmıyor hiç. ama yapmak zorundayız. ben kendi mıntıkam dahilindeki göletlere ( akarsuları kıyı boyunca takip etme olasılığı yoktur, ancak ihbar dahilinde belirli bölgeye asker çıkarılabilir) herzaman olmasada haftada 1 mutlaka uğrarım, ağ ararım. 1 ay önce tüm türkiye çapına yeni genelge geldi bu konu hakkında. askerlere eğitimler falan verildi ( verildi gözüküyor onun yerine çocuklara o eğitim saatlerinde wc temizlettirmek kendilerine hizmet ettirmek daha makbul olduğu için ) balık boyları tarihler vs. kesin denetleme emride geldi. şimdi sizin o mıntıkanıza bakan jandarmaya gelelim. siz ihbar yapınca gelmek zorundalar. er yada geç gelmeliler. yoksa görevi kötüye kullanmaktan görevden men ve 3 yıldan hapis ile başlar yargılanmaları. ciddi iştir bunlar. sizin yapacağınız ihbarlar ilk balıkesir merkez alaya gider. alay o bölgeye bakan jandarma birimine haber verir. jandarma gevşek davranıyosa ( eğer cidden o bölge yoğun suçun yaşandığı biyer değilse ) ilk önce isim rütbe alıp alaya şikayet edin. ordan emin olun gereken uyarı gelir. daha sonra bimer e şikayet edin. inanın dosya açılıyor . jandarmaya da küsmeyin biz elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. sağlıcakla kalın

5. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    arkadaşım bence bu konu buradan kaldırılsa iyi olur.
    açık adres vermişsin, şimdi benim gibi bohçacılar akın edecek oraya.
    mesela ilk fırsata,ağımı, serpmemi, tırıvırımı, donanıp ilk fırsatta ordayım.

6. Levent DERELİ

Levent DERELİ Levent DERELİ

Favori Kamış:
    421 D.A.M STEELPOWER UZUN SAPLI SURF KAMIŞ
    Favori Makine:
    RYOBİ PROSKYER NOSE POWER
    Cenk O bahsettiğin yere ne zaman gittin.O köprü baraj sularının altında şu an.Sen başka yerden bahsediyorsun heralde.Yada konuyu geç açtın.Ayrıca jandarma o bölgede balık katliamını durdurmak için elinden geleni yapıyor.Bir çok kişiye ceza kestiğini duyuyoruz.O bölgede sirkülerde turna balığının tutulmasının yasak olmadığı halde, jandarmanın olta attırmadığı dahi söyleniyor.

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Acinacaak halimize guldum valla..

8. gmefem

gmefem mehmet

Favori Kamış:
    alba star leader 3234 3mt ilk göz ağrım
    Favori Makine:
    shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    oklama 63 cm 2,5 kg
    su ürünleri ekiplerine haber verebilirsin balık başına ceza yedilermi birdaha o köye bile uğrayamazlar

9. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    Levent bey bu sene yağmurların ardı arkası kesilmedi bu da balıkların şansı oldu biraz. Bu pazar gittik dediğiniz gibi cok fazla su var ancak bu göç mayıs sonlarına kadar devam ettiği için bir iki hafta içerisinde bu katliam gene başlıyacak hatta bukadar yüksek su mitarına rağmen hala bazı kendini bilmezler ırıp germeye çalışıyordu ama yağmurlar boyle devam ederse belkı birazdaha şansları olabilir yakında burada geçen seneki katliamın videosunu paylaşacağım hatta bu seneki halini ve hala onları tutmak için çabalayan aptal insanlara ait videolarıda paylasacagım :mad:

10. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    levent bey ceza falan kesilmiyor adamlar gayet rahat bir şekilde balıkları kasa kasa götürüyor jandarmada onca telefona ragmen konturole gelmedi ....

11. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    galiba hırsıza yol göstermiş gibi oldum birdaha jandarmaya ihbar ettiğimde o karakolun sorumlusunun da ismini istiyeceğim eğer müdahale etmezlerse onlarıda yazılı olarak şikayet edeceğim çok fena kafaya taktım

12. Levent DERELİ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cenk hocam ben Balya'lıyım ceza kesilmediğini nerden biliyorsunuz, jandarma karakoluna gidip sordunuzmu?Biz o barajdan balık tutan köylülere yüklü miktarda ceza kesildiğini devamlı duyuyoruz.Ayrıca o bölgeye bakan Balya ve Ilıca jandarma karakolları yolunuzun üzerinde, uğrayıp hem çaylarını içer hemde yasakla ilgili yapılan yaptırımlar hakkında bilgi alabilirsin.Saygılarımla...

13. Levent DERELİ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cenk hocam ben meslekten dolayı bu zamana kadar Balıkesir dışında yaşadım.Balıkesi're yeni döndüm.Ama gördümkü halkımız amatör balıkçılık konusunda çok bilgi eksikliği var.Amatör balıkçılık kurallarını belirliyen sirkülerin olduğundan bile haberleri (Balıkesir il merkezi dahil) yok.Bölgemizde bu bilgileri halkımıza aktarmak için bir çalışma görmedim.Ben bu konuda geldiğim günden itibaren çevreme bilgiler aktarmaya çalışıyorum.Sizide bu konuda çok girişken buldum.Düşüncelerinizden dolayı tebrik ediyorum.Balıkesir merkezde sizin gibi arkadaşlar buluşup bu (halkın bilinçlendirilmesi gbi,,)konularda fikir alışverişi yapabiliriz.Saygılarımla...

14. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    levent bey ben de kesiliyor diye duyuyordum ama malesef oraya gittik durumu gördük benle beraber 3 kişiydik jandarmaya telefon açtım durumu anlattık tamam ilgileneceğiz dediler 3 saat kadar belki daha fazla orada kaldık ne gelen vaaaar ne giden bir süre sonra tekrar gittik gene herkez tam gaz devam ediyordu busefer bir başka arkadasımla birlikte idik arayalım dedık gene aradık gene ne gelen ne giden oldu ve inanın kasalarla balık taşıdılar belki o 3 saat kadar sürede hiç abartmadan enaz 15-20 kasa balık götürdüler hele o tırıvırı denen katliam aletlerine deli oldum adam taktırıyor koparıyor bazıları balıkları taşıyamayıp kopuyor ve o ağ suda kalıyor katliam devam ediyor sular iyice çekildiğinde heryerde tırıvırı hurdaları ve üzerinde balık iskeletleri oluyor benim numaram 543-220 10 33 istediğinizde arayın sizi götüreyim kendi gözlerinizle görün ve arayın bakalım gelen olucak mı hem zaten orda 10-15 kişiye acımadan ceza kesseler millet birdaha cesaret edip yapamaz sadece 10 gün sıksınlar oradakileri bakın bakalım bir kişi kalıyormu ;)

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Maalesef bu olaya yerinde iki kere şahit oldum.

Adeta insan nesline zararlı bir mahlukatı ortadan kaldırmaya yönelik çabalara benzer şekilde,sanki topyekun imhaya kalkmışcasına hareket edilmektedir.

Bir taraftan köprünün üzerinden çarpmalarla,bir yandan uygun yörelerde ırgıp yöntemiyle,tırıvırı ve sair ne kadar zararlı av yöntemi varsa kullanılmaktadır.Sopayla ağla,akla gelecek her şekilde yumurtlayıp nesillerini idame etme uğraşında bulunan,yayın,turna,kasna gibi balıklarda dahil olmak üzere avlanılmaktadır.

Tiksinti verecek insanı balık avından soğutacak bir olaydır.