ayrıca belirteyim mühyedeki gölde hergün daha beter duruma geliyor ankaradaki çimleri sulayan tankerler sularını burdan dolduruyor gölün kenarına hafriyat dökenleride göz ardı etmemek lazım
Peki bu durum için kimse birşey yapmıyormu..Balık ölümlerinin sebebi ne.Oksijen azlığımı kirlilik mi?
yakında bizim baraj da böyle olur çünkü geçen sene suyunu sattılar ayrıca gündüzleri de mısır suluyolar
balık ölümleri oksijensizlikten köylüler göletin besleyenini köyün içine almışlar kol gibi su boşa akıyordu görünce içimiz gitti
bence mülk köy,nühye,karataş köylerinin eskiden hayvan sulamak amacı vetarla sulamak amacı ile dsi ye yalvararak yaptırtıkları bu göletlere ihtiyaçları kamadığı için bu şekilde davranıyorlar neden ihtiyaç kalmadı çünkü ankaranın hava,ses,kirliliğini beğenmeyen bazı bazı kodaman kesimler bu köylerden arsa ve tarla satın alıp oralara yerleşmelerinden kaynaklanıyor neden derseniz çünkü arsasını ineğini yalağını satan köylünün artık o gölete ihtiyacı olmadığını düşündüklerinden kaynaklanıyor aslında köylülerinde bir suçu yok bu işte bu işte rantçıların parmağı var. 1992 -96 senelerinde o köylerin çevrelerinde çok güzel av yapılır balık tutulurdu bence bu konu üzerinde durulup gerekli mercilere gerekli şekillerde uslupla hayata döndürüle bilirmi acaba
bir tek pazar günü benim gördüğüm ve saydığım 40 tanker su gölden alınıp,sokak sulaması için kullanılıyor.sonrada bu sene gölde su az deniyor.sanki hepsi buharlaşıyor. millet pikniğe geldiğinde çatır çatır mal,yiyecek,içecek vs. satıp para kazanmasını bilen esnaf,bir kere düşünüpte,belediye gibi resmi bir kuruma şikayette bulunmuyor.sulama kardeşim yolu.o gölün suyu bir gün gelipte eski kalitesine ulaşamadığında;ki şu anda en iyi hali gerçek kalitenin %60 var,bu günlerde ise göl kıyıdan 15metre ilerlemiş durumda. Adam piknikçi,para veriyor,ama mutlaka densizler çıkıpta çöp bırakacaktır.belediye ise temizlemek zorunda.henüz 1 kere bile belediyenin göl kenarlarını temizlediğini görmedim.ortalığı pislik götürüyor.göl kenarında birbirinden oldukça uzak mesafelerde topu topu 2 tane tuvalet var. piknik yapılabilecek yerler yap,masalar koy,WC yap.gelenden de 5 ytl gibi bir ücret al.ağız tadıyla tatil yapalım. 50tane olta attırma.denetle,işin kanunu neyse ona göre davranılsın. yooook olmaz,ne zaman göl kurudu,tatilci gelmedi,cepte para yok ozaman belediye iş yapmaya başlar. konu ile alakası olduğu için buraya yazdım. söylediklerim izmir/ödemiş/gölcük için geçerlidir. zaten diğer yerlerdede durumun çok farklı olduğunu düşünmüyorum.