bu balık yayın deyil..akrabası..adını tam hatırlıyamıyorum..aynı benzer çorak kanal var burda..orda çok defa tutdum bundan..o suda yenebilecek tek balık bu..sazanı pis kokar.. dirgenle balık avı bölgenin yerli hakları arasında bilinen bir av yöntemi..özellikle yumurtlamaya gelen sazanları..sazlıkların arasında avladıklarını çok defa duymuştum..
tam limitleri ve yasakları bilmiyorum ama eğer bu avlanma şekli ve balıklar yasal değil ise, bu video ile birlikte bölgenin kolluk kuvvetlerine şikayette bulunabiliriz. böyle bir avcılık resmen katliam. biz oltanın ucundaki balığı incitmeden çıkarmaya çalışırken bu tarz bir avcılık çok ilkel ve insanlık dışı. tabi bunların hepsi benim düşüncem...
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Clarias_batrachus.jpg Hatay Kırıkhan İlçesinde Gölbaşı Denilen Köyün Geçim Kaynaklarından Biridir... Buralarda Karabalık Olarak Bilinir. Balığın Türü http://en.wikipedia.org/wiki/File:Clarias_batrachus.jpg Clarias batrachus diye geçiyor...çamurda bile yaşar....susuz saatlerce canlı kalabilir.eti lezzetlidir...
avın yapılma bicimine bakarsak pek hoş bir yöntem olarak görülmüyor avın yapılma bicimine bakarsak pek hoş bir yöntem olarak görülmüyor ama kolluk kuvvetlerine de şikayet edilmesini gerektirecek birşey yok ortada. cünkü o avın yapıldığı su genelde barajlarda salınan ve tarla sulamada kullanılan ufak sular ki o balıklarda baraj suyuyla geliyorlar oraya büyük ihtimal. demek istediğim şu o balıkları orda avlamasalar zaten en fazla 1 hafta içinde orda su kalmayacak ve hepsi ölecek zaten.
bunun adı sekiz bıyık, yayına benzer ama aynı degil istilacı bir balıktır herseye saldırır susuz yerde bir hafta yasadıgını gördüm. bırakın 1 km uzaga sürünerek gelp suyu buluyor, ama busekilde avlanması etik degil ben sahsen en fazla 60 cm olanını gördüm. asırı fazla tutum bizim bu bolgede cok var eti lezzetli bir balıktır.
Bu balık 8 bıyık yayın balığı az daha büyüyebilirler.Arapça adı Sellur. Antakya günlerimde Asi ırmağında tutardım. Lezzetli bir balıktır.Gayri mülimler çok güzel pişirirler
bu balık karablık yada yayın değil. yayın balığı daha uzun olur bu boydaki yayın balığı ise zaten yavru sayılır ve limit altı. 8 bayığın limitlerini bilmediğim için yorum yapamacağım. paylaşım için teşekkürler, biraz canice geliyor. balığın hiç şansı yok. yeme gelse en azından kendi kaşındı dersin ama bunada yorum yok.
Bu avlanma şekli canice ise, zıpkınla avlananların avlanma şekline ne demek lâzım acaba...! idk fazla bir fark yokta...
turkish suya girmeden zıpkın avı olmuş ama yazık be , agashon yapmayı nerden bilir bunlar, suyamı girebilirler belki , yüzmeyi bile bilmiyorlar ...