arkadaslar bu balik ile basimiz belada gittigim avlakta genelikle solucanla avlaniyorum ama bu balik gelip kancayi komple yutuyor kücücük agzi var ama komple yemi aliyor yilan baligi icin olta atiyorum ne tavsiye edersiniz bu baliktan kurtulmam icin banghead
Kıymetli kardeşim çok kaliteli bir balıktır. Ne yılan balığı. Bir kaç sene sonra bunların kiloluklarını tutarsın. Tatlısuyun 1 numaralı balığıdır. Hayırlı olsun. Göletinize altın atmışlar bence diye düşünüyorum.
Bence de Vedat Bey hakli, kücük boy bir sudak (Almancasi: Zander) gibi duruyor resimdeki balik. Eger öyleyse yatip kalkip dua edin de, avlakta yerli hale gelsin. Cünkü hem yakalamasi cok zevklidir, hem de eti son derece lezzetlidir. Turna kadar da vahsi olmadigi icin baska baliklarin popülasyonu üzerinde o kadar büyük bir baski yapmaz genelde.
arkadaslar bu kesinlikle bir sudak (zander) degil kaulbarsch dedigim gibi tam bir bas belasi balik burdaki yasli balikcilarla muhabbet ettim adamlar bunun icin yemlik balik bile olmaz diyorlar
Trakya levreği (Gymnocephalus cemua), Percidae familyasına ait bir tatlı su balığı. Trakya'nın Karadenize akan, ağır akışlı akarsularında ve bunların denizde oluşturduğu acısu bölgelerinde yaşar. Boyları 18-35 cm ulaşır. Balık yumurtaları, kurtlar, küçük kabuklular ve sinek larvaları ile beslenir. Oburluğu diğer balıkların besinleri, yumurtaları ve larvaları için zararlıdır. Eti lezzetlidir. Üreme zamanı Nisan ve Mayıs aylarındadır. wikipedia