kayalık bölgede kurşun yerine cam macunu kullanımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında feridun_45 tarafından paylaşıldı.

1. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

merhaba arkadaşlar.....mearmız çok kayalık olduğundan dolayı sürekli takım kopartıyoruz...kurşunların zararı malum....bir arkadaş cam macunu kullanmamı tavsiye etti...kullanan varsa tavsiyesi ne olur ve macunun kokusu balığı etkilermi?

2. neromagia

neromagia i.erdinç aybey

Favori Kamış:
    lineaeffe sprit surf 3.90 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    kalkan, ahtapot,lambuka,mığrı
    merhaba bende sizin gibi karagöz ve eşkine avında kurşun bırakmaktan ve olta koparmaktan müzdariptim;bir kaç kez cam macunu denedim fakat pek başarılı olamadım.1-2 atış sonrası cam macunu sıyrılıp gidiyordu.Belki siz başarılı olursunuz

3. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    iyi bi bantla kaplasak pürüzsüz bi şekilde ömrü bi kaç atış uzar belki

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Şeytanın aklına gelmeyecek şeyler biz Türklerin aklına geliyor :) hiç denemedim ama çok ilgimi çekti, fırsat bulursam mutlaka denemek isterim.. mesela nasıl olabilir.. misinayı küçük bir plastik parçaya takıp üzerine cam macunu kaplayıp onu da üzeri mesela alüminyum folyo ile kaplanabilir.. değişik fikirler de gelecektir mutlaka..

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eğer ki burada bahsettiğiniz cam macunları, bizim bildiğimiz o eski cam macunlarıyla aynı ise, randıman maalesef pek olmaz. Malüm tiner ve benzeri kimyasallarla petrol kokusu ağrlıklıdır.

Bu koku balığa itici gelir.

Dolayısıyla o koku elinize, elinizdende yeme geçeceğine göre.:confused: :confused:

Ellerin sabunla iyice yıkanıp, sonra deniz suyuyla ıslatıldıktan sonra yem işine girişilmesi daha sağlıklı olur derlerdi, eski büyüklerimiz.

Hele ki o gün mazot ve benzeri bir ürüne dokunduktan sonra ava başlamışsanız, o günü unutun gitsin.:p :p

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Eğer uzağa atmanız gerekmiyorsa 10luk çivi alın. Kiloyla satılıyor. Ağırlığı 10-15 gram ama. 2-3 tanede takabilirsiniz dilerseniz.

7. kartal84

kartal84 MERT

kardeş senikisi biraz fantezi hesabı olmuş. amaaa senin için bikaç site dolaştım çoğu aynı videoyu vermiş. bi bak istersen faydası olur belki.. Amam şunu da diyim takılmayan kurşun olmaz gibi bişiy.. balık tutmakdan zevk alınıyosa zahmetinedee katlanacağız.. :))

http://www.balikdunyasi.tv/forum/t205-dibe-takilmayan-kursun-sistemi.html

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu aralar balıkda yok..yapayımmı ben size bir düzenek bu boşlukda:D çok basit bir yöntem ile işi çözeceğimi umuyorum:) patentini alırım haaahihi

9. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

kadir merakla bekliyorum.parası neyse viririz:)

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aslında daha çok takılan bir cisim için yapmıştım, ve çok olumlu sonuç aldım abi:D kurşun içinde uyguluyayım.yarın dener haber ederim sizi:)

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    basit ve mantıklı bir çalışma olmuş. paylaşım için teşekkürler :)

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Video güzelde ses olmayınca hiç birşey anlamadım.. Bişeyler sıkıyor onlar ne? Yapıştırıcı ama normal japondan farkı ne? sprey ne? Ve delikleri neden açıyor? Çok sordum:D. Ama banada çok lazım oluyor.. Teşekkürler...

13. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Güçlü japon yapıştırıcısı ve hemen tutması için soğutucu sprey sıkıyor sanırım.

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bence soğutucuya gerek yok zaten japon veya o cins yapıştırıcılar bir iki saniyede doluyor, deliklerde su ile boşlukların dolması için yapılmış zannedersem, bence delik açılacağına, boşlukların hafif bir madeyle doldurulması daha iyi mesela ince kum, veya kum, talaş karışımı ve üzerine japon dökmek gibi, dışı çok renkli olacağından balıklar belki ürkebilir diye düşünülebiceğindan iş bittikten sora dışı güzelce japon veya başka bir yapıştırıcıya bulaştırıp yine ince kuma, veya havanda dövülüp toz haline getirilmiş, yumurta kabuğuna, yada karbonat sürülerek karbonata sokulabilir, karbonat beyaz olduğundan kamuflaj boya yapılabilir... :)