Herkese merhaba; İzmir Yeni Foça Eski Foça arasında bulunan kayalık ıssız koylarda gündüz avlanıyorum.Bu ay iki kez gittim,koyun iç kesimleri kuytu ,az rüzgar alıyor .Denize sokulan burun kısımları dalgalı ve deniz çalkantılı oluyor. Kıyıdan avlanmak istediğimde ,koyun iç kısmından kefal için vargel ve kıbrıs atıyorum.Burundan şamandıralı olta atıyorum.Karagöz ve bol miktarda gelin balıgı (cizgili renkli kaygan ) cıkıyor. Bahsettıgım koylara tepeden ınmek cok zor ve tehlkelı oldugu ıcın kımse ınmıyor.Bu sebeple bu tarz yerlerin en ıyı meralar olduguna ınanıyorum henuz verım alamadıgım halde. şimdi yasadıgım sorun şu ki ; denız kıyıdan 100 m kadar kayalık,ardında da yosun baslıyor.En son gıttıgımde kıbrısa kefal takıldı cırpınısı gordum ,sanırım kıloluktu ama cekerken korktugum uzere mısına takıldı ve koptu. Burada çipura ve levrek olmaması mumkun degıl.Kursunun takılmaması ıcın kinder kutusunu delıp kursunu ıcıne koymamı tavsıye ettıler.Denemem de fayda olur mu yoksa samandıralı olta altında tek ığne ve yengec ıle cipura avlama sansım var mıdır ? Tecrubelerınızı paylasırsanız sevınırım Tesekkurler
Gelincik balığını yiyor musun önce onu merak ettim, biz hep salarız da.. bazıları sinarite canlı yem olarak atıyor ama istisna.. Gelincik sayıca çoksa ufak ve yumuşak yemleri tarumar eder, o yüzden bütün olarak karides (yağnıç, teke, çimçim), yengeç yavrusu, sardalya, tavuk göğsü, mamun, boru kurdu, süline (doğrusu sülünez değil sülinedir) deneyebilirsin.. Kayalık bölgelerde kurşunla avlanmak hüsrandır, 3-4 atışta bi takım kopar, parasını geçtim bi süre sonra takım değiştirmekten bunalıyo insan akıllı bi avcı tabiatla inatlaşmaz, tabiata uyum sağlar.. o yüzden tek veya çift iğneli şamandıra düzeneği şart, hafif şamandırayı ileri atmak zordur o yüzden biraz ağır bi şamandıra kullan.. iğnelerin 1 karış üstüne yarım gramlık yaprak kurşun kıstır, iğnelerin batması kolaylaşır, hem akıntıda iğnelerin sarhoş gibi gezmesini önler.. misina ince ve sağlam olsun, 2 iğne kullanırsan ikisine de farklı yemler takıp denemeler yap ve mera için ideal yemi saptamaya çalış.. sonraki avlarda en sevilen yemlere ağırlık verirsin..
*** Merhaba Orkun; Gelin balıgını asla yemegi dusunmedım , cocuklugumdan berı avlandıgım anlarım bıraz cınslerden . Hatta yemegı bırak ,yem olarak balıklara ıkram etmek ayıp gelıor dıger balıklara Yardım ıstememın sebebı bu tur kayalık bır koyda tecrubem olmamasıdır Antalyada olduguna gore kayalıklar konusunda tecrube sahıbısındır. Yeni bir mera aramaktansa aynı yere gıtmeye devam edıp deneme yanılma ıle çözecegım orayı Zaten suana kadar 2 kez gıttım o koya ,zargana samdırası ıle atıyorum.Boru kurdu ,sulunes kullandım.Kefal ıcınde koyun ıc kısmına kıbrıs atıyorum.Kefal yakaladım zaten ama cekerken kayalık oldugu ıcın mısına takıldı Samandıralı takımla cıpura yada levrek avlandıgını duymadım için ,Gezer kursun ve tek ıgne ıle yengec takarak deneyecegım.Ya da dıger metodları . Inat ettım artık Gelısmelerle ılgılı bılgı donerım Tesekkurler