arkadaşlar malum atçek sevgisi dürttü yine dayanamadım akşam ( perşembe akşamı ) bu kez evrenseki limanı na gittim, işe en gözde sahtem ile başlamak istedim,yozuri m148 70mm, bunun bir büyüğü, Uploaded with ImageShack.us daha 6cı atışımda birşey takıldı hafif bir durakladım,balıkmı deyilmi diye balık deyil kafa atmıyor bu ne olaki gece gece tam derenin ortasında aklıma belki dereden gelen ağaç kütüğü olabileceği düşüncesi oldu,kütükse çekerim dedim aslıyorum sünüyor sünüyor gelmiyor bu nasıl kütükmüş gelmiyen dedim,acaba tekne kancasımı attılar derenin ortasına onamı takıldı diye düşümeye başladım son hamlemi yaptım,kafa lambasını açtım,mesafesi biraz uzun,kamışın ucunu diktim kaldırmayı denedim, anaa birde ne göreyim şerefsizin biri barınağın içine ağ döşemiş ağzım dan çıkanı saydım çakala sol tarafda en başta gezi teknesi var,ordan derenin içine doğru sağ karşı taraf aşağıdaki kırmızı teknenin olduğu yere kadar,çaprazlamasını ağı döşemiş, bu görüntü yaz dan kalma,şuan 3 5 küçük tekne harici barınak boş Uploaded with ImageShack.us muhtemelen ağı yeni döşemiş,gündüz gözü ile pek cesaret edemez,birileri şikayet eder diye, nihayetinde sahteyi kurtaramadım benim şarteller attı adamı bulsam kafasını orda suya sokacağım sinirimdem aradım jandarmayı böyle böyle dedim,tamam geliyoruz dediler, bu ara hemen ileride 3kişi vardı olta sallıyan,onlara sordum bu ağı kim gerdi gördünüzmü diye yok görmedik dediler, biraz sohbet ettik,o ara barınağın kapısın dan 2 araç girdi,hızla geldiler yanımıza,gelir gelmez araçların tepe lambasını açtılar,gelen jandarma 2 ekip gelmiş ben yanlarına vardım gösterdim ağın olduğu yeri,ve döşediği güzargahı,bir kaç asker karşıya geçti,ordan bar ın teknesini aldılar eleman ile başladılar ağı toplamaya bu ara geriye bir baktım o 3 olta sallıyan grup 2 ekip aracını görünce tası tarağı toplamış kaybolmuşlar dedim mekan bana kaldı ağı topladılar,benim sahteyi göremedim,muhtemelen düşmüş olmalı,misina ağ imiş döşenilen,komutanlar ile biraz shbet ettik,içlerin den tanıdıklarım da vardı balıkçı,biraz tüyo verdim yemli hangi bölgede avlanır felan,,biraz atçek yaptım ama içime sinmedi,döşedikleri ağ alanı kısıtlamış,burda bu gün benim aradığım balık olmaz deyip side limanına gittim, hiç vuruş alamadım,sadece 2 tane baraküda gördüm,bırakın sahteyi tepelerinde bir sürü gümüş balığı vardı hiç oralı bile olmadılar, vel hasım geceyi böyle noktaladım arkadaşlar en güzel sahtemi suya bıraktım geldim bu konuyu açma sebebime gelince: si siz olun liman içi dışı,dere yataklarına döşelilen ağ gördünüzmü,hemen jandarma ya haber verin,yedirtmeyin o kıymetli mekanı onlara,yok öyle hazıra konmak,deniz orda gitsin ağını oraya atsın, belki ben bu gün en favori sahtemi kaybettim,üzülüyormuyum,aynısın dan bulurum yine bir yerlerden temin ederim o sorun deyil, bu gece bir sürü balığın hayatını kurtardım varsın sahtem heba olsun onlara usülsüzlük gördünüzmü şikayet etmek den hiç çekinmeyin,gelir gelmez demeyin,siz bir vatandaş olarak görevinizi yapın duyarlı kardeşlerim, kalın sağlıcakla
Kadir Abi.Ellerinden operim senin be ellerinden... Tamamini okudum ve ilk baslarda okurken: " acaba aramismidir biryerleri" diyordum ve hikayenin sonuna dogru aradigini soylemissin.Helal-i hos olsun sana Abi.Yemin ederim inanilmaz mutluluk duydum bu davranisina.Bu da bugunun mutlulugu olacak bana insallah.HELAL OLSUN tekrar.Rastgele... (Giden sahtene de uzulme.Bu hareketin karsiliginda Turkiyeye geldigimde sana kendi yaptiklarimdan hediye ederim be abi )
Kadir abi, bu aralar şansızlıklar yakanı bırakmıyor ama sen yinede yılmıyorsun, balık peşinde koşmaya devam ediyosun,sakın üzülme sonunda mükafatını alacaksın bundan hiç şüphem yok, ayrıca yapmış olduğun duyarlılık örneği takdire şayan doğrusu, aynı olay benimde başıma geldi 3 arkadaş Dörtyol balıkçı Barınağını dışına ağ dökerken gördük buraya dökme diye bağırdık oralı bile olmadı bizde sinirlendik, cezasını kendimiz verdik ozamn, kalın misinaları taktık 3 kişi oltalarımız salladık ağın olduğu yere kendimize doğru çekmeye başladık kayalara kadar sonra sabaha karşı açıktan dönen teknelerin motoruna dolanmıştı ağlar, adamada çıkarttı bıçağı cart curt kesmeye başladı ) En sonki olayımda Sahil Güvenliği aradığımda liman içi ve liman girişi yasak ancak liman dışı serbest demişti yetkili... Saygılarımla... B
En sevdiğin sahteni kaybetmene üzüldüm,bu ara şanssızlık yaşıyorsun anladığım kadarıyla ama seni duyarlı davranışın sebebi ile tebrik etmek istiyorum.Avların daim olsun...
gerçekten iyi yapmışsın kadir abi, tebrikler... çoğu insanda bananecilik ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı var... her insanın çevreye duyarlı olması lazım, bu hepimizin asli görevi aslında, çünkü bu olaylar hepimizi dolaylı olarak etkiliyor, bunun gibi olaylarda ve her alanda herkes gereğini yaparsa suçlular bir şekilde cezasını çeker.
Helal olsun sana kadir abi.Affınıza sıgınıyorum öyle şerefsizler yüzünden balık bulamıyoruz bir ihtimal.Çünkü bunlarda bir nevi bohçacıdır.büyük küçük demeden topla git.Tebrik ederim abicim tekrardan.Doğa bunun karşılığı olarak inşallah sana büyük bir trofe verir
Abi ellerine sağlık. Üstüne düşen ne ise fazlasıyla yerine getirmişsiniz. Bende Jandarmayı ararım gelirse gereken yapılır. Gelmezse gerekeni ben elimden geldiğince yapıyorum.
Sevgili Hemşerim, Dostum,Abim ve yazılarını çok içten buldugum güzel insan, inan sen bişeyleri kaybedince kendim kaybetmiş gibi hissediyorum içim yanıyo burada.. çünkü sende benim ve diğer arkadaşlar gibi çok özenerek ve seçerek alıyorsun malzemelerini.. ne diyeyim giden gitmiştir yerine ilerde daha güzelleri alınır ve konur ama şu ağ gerenlere yaptığın duyarlı davranış tamamen insanlıkla alakalı. insanevladı toprağı sever, insanevladı denizi sever, insanevladı yeşili sever ve insanevladı bunları korur kimseden korkmaz içinden buğz etmek yerine taşın altına elini sokar ve o yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesini sağlayacak kurumlarla irtibata geçer.. tebrik ediyorum davranışın ve yürekliliğin için.. bananecillik, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık,benden başka adammmı yokculuk bitti artık.. denizler çöplüğe döndü,ormanlar yana yana nefessiz kaldı,toprağı kazınca o güzel koku gelmiyor artık maalesef.. hepimizin yapması gerekeni yapmışsın helal olsun kardeşim.. helal olsun..
Herşeyin bir bedeli var diye düşün. Kaybettiğin sahte her yerde satılıyor alırsın, fakat kazanımlarını parayla almak mümkün değil. Çok iyi yapmışsın. Eline yüreğine sağlık.
sağol kardeşim yeşil ve mavi benekli olsun haa şaka bir yana,biraz dan kahvaltımı yapayım almıya gideceğim,var bir yerde aynı sahteden lakin gözü kırmızı deyil olsun varsın kırmızı olmayı versin vallah öyle kardeşim aksilikler hep beni bulmaya başladı,işin garip tarafı son aldığım 3 sahteyide hep aynı adam dan aldım nerde hata yapıyorum anlamadımki,tuttuduğum ufak balıkları geri salıyorum,25 e yakın kedi besliyorum sağol kardeşim teşekkür ederim,ağı görünce aklıma ilk gelen balık levrek ve ispendekler oldu derenin içinde daha yukarı kısımlarda yuva yapan levrekler var,ayrıca küçük benekli ispendekler şu aralar fazla,tam zamanlı ihbar etmişim sadece yengeç takılmış ağa malesef kardeşim çok insan var hiç oralı olmuyan,o 3 olta sallıyanlar bu adamlar arada sıra ağ bırakıp gidiyorlar dedi,dedim niye ihbar etmiyorsunuz,hem size zarar boş boş beklemezsiniz hemde balıklar için ve o bölgeye gelen olta hobidaşlarınız için bir iyilik yapmış olursunuz dedim, sağol kardeşim,yazın sezon da bunu yapamazlar o kadar çok insan varki ve barınağa girip çıkan tekne,kışın yoklukdan fırsat bilip döşemişler ağı böyle şerefsiz çok kardeşim,adamlar limanın dışına 50 100mt ötesine boy dan boya döşüyorlar ağı,balık nasıl girsin içeri dinlenmeye yemlenmeye hiç düşünen yok,
aynen kardeşim böyle yap,bazen tepem iyice atıyor,liman dışına biraz ötesine bir ağ döşüyorlar,her bir ağ 300mt,balığın geçebileceği en hasas noktalar bunlar,bir güzellik daha yapacağım ben bunlara sağol Fatih kardeşim bu yazdıkların çoğu malesef bizde yok denecek kadar az,geçen gün bir sinirlenmişim millet bana bakıyor bu ne yapıyor diye,ağzım dan çıkanı sayıyorum,kefal avlamıya geliyorlar göl kamışı ile,her seferinde soğan çuğalına küspe ekmek taş koyup suyun dibine salıyorlar,eve giderken topluyayım yok kaç sefer denk geldim böyle bir şeye,derenin dibini soğan torbası ile doldurdular resmen malesef bizde bu tür olaylar çok yaşanıyor sağol abi teşekkür ederim,olayı güzel özetlemişsiniz saygılarımla
Gozunu nasil kirmizilastiracagini bilirsin heralde.O kadarini da anlatmaya gerek yok ama ben yinede anlatayim. Gece gunduz demeden at cek yapacaksin ayni sahte ile ve sonra o sahtenin gozlerinin uykusuzluktan kan canagina dondugune sahit olacaksin Rastgele
Sinir oluyorum zaten şu ağ atanlara koskoca deniz var önlerinde gelip olta atacağımız yere ağ atıyorlar.
Merhaba Kadir arkadaşım. Öncelikle duyarlı davranışın için seni tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım. Bu esnada yitirdiğin sahten için üzüntülerini paylaşırken, kazandığın manevi duygunun hazzına daha bir çok sahteyi feda edebilecek kişiliğini de takdir ediyorum. Sevgi ile kal. Rastgele. Not: Kedilerini benim içinde seversen sevinirim.
slm kadir abicim eline sağlık çok iyi yapmıssın bunlara az bile kaybettiğin sahte balık için de rapala sahte balık kurtarıcı satılıyor piyasada onu misinana takıyorsun senin sahteni buluyor halkalarıda sahtene takılıyor ve sahteyi kurtarıyorsun aklında olsun biz bu kurtarıcıyla yaklaşık 50. tane rapalamızı kurtardık ve onsuz balığa çıkmıyoruz balıkçının çantasında olmazsa olmazlardan rastgele
sağolun arkadaşlar, Fikret abi teşekkür ederim,,rapala kurtarma aparatı şu zincirli olan,onu pek gözüm tutmadı,zira sahteyi çizmesi muhtemel diye düşünüyorum,ben 2 aparat yapacağım,hatta geçenlerde merada bulduğum işime yaramıyan bir sahte ile deneyip videosunu bile çekerim,önce pratik yapmam lazım elim alışsın :9 evet bazı kendini bilmez balıkçılar olabiliyor liman barınak içinde nasibini arıyanlar,yazacaklar cezayı alacaklar elinden ağını neymiş görecek, kaybettiğim sahtemin aynısın dan aldım gözü kırmızı deyil ve tabiki huyum kurusun tek sahte ile çıkmadım dönünce resimlerim Fikret abi yine rötar yaptım şimdi dükkana geçiyorum kedilerimi bir sulayım geliyim onlar için hergün git gel 10kilometre yapıyorum şu dönemde masraflarını heç sorma abi yaz gelsede oteller açılsada çöpden etler çıksa diye hem ben hem kedilerim bakıyor saygılarımla