4.5m boyunda 9.9 motora sahip bir teknemiz var.teknenin faturası var fakat motorun herhangi bir belgesi yok.benim sormak istediğim, yeni kanuna göre ben bu teknenin gerekli belgelerini alıp kayıt altına alamazmıyım.alabilirsem ne yapmam lazım.bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.lütfen
liman başkanlığına uğrayıp acilen sahiplik belgesi ile kayıt altına aldırmalısınız yoksa yeni yasanın 1 yıllık verdiği süre dolunca kayıt ettiremiyosun
Süre sanırım 1 ağustos itibari ile doldu. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21664&highlight=sahiplik+belgesi
ben de geç öğrendim bende de sahiplik belgesi yok. ama bizim oralarda kimsede yok, ne yapacaklar binlerce tekneyi bağlayıp çöpe mi atacaklar? bunlar limana bağlı falan tekneler için belki geçerli olabilir ama yazlıkçı teknelerinde istanbulda pek problem olacağını sanmıyorum. bir kanun herkesi mağdur ediyorsa uygulaması zordur çünkü herkese yetişecek kadar personel eleman vs gerektirir. ben gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edeceğim. keşke önceden haberim olsaydı da kaydını yaptırsaydım tabi ki ben de isterdim ama kayıt yaptırmadıysam da koca teknemi çöpe atacak halim yok. sahiplik bizim oralarda "görsel" valla bizim koya gelip bu tekne kimin desen en az 500 kişi "kaan'ın" der ama yine de; tüh be! keşke haberim olsaydı
Adf yi arayıp güncel bilgi ednebilirsiniz. YApılabilecek bir durum var ise yardımcı olacaklardır. www.adf.org.tr
süre uzatılmışşş Belgesiz teknelerin “sahiplik belgesi” ile kayıt altına alınabilmeleri ve ÖTB düzenlenebilmesi 30 Eylül 2008 tarihinden sonra mümkün olmayacak. Belgesiz teknesini bu tarihten sonra kaydettirmek isteyenlerin mutlaka fatura ibraz etmeleri gerekecek. ÖTB bulunmayan teknelerle denize çıkılamayacak. Denizcilik Müsteşarılığı Gemi İnşa ve ve Tersaneler Genel Müdürlüğü durumu bütün Liman Başkanlıklarına B.02.1.DNM./0.07.02.01/010-99/26267 sayı ve 31.07.2008 tarihli yazısıyla duyurmuş bulunmaktadır. Belgesiz teknesini kaydettirmek isteyenlerin acele etmelerinde yarar vardır. Kaynak : http://www.adf.org.tr/public/page.aspx?id=56