kayıdı bulunmayan teknem için yardım

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ergeg tarafından paylaşıldı.

1. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    4.5m boyunda 9.9 motora sahip bir teknemiz var.teknenin faturası var fakat motorun herhangi bir belgesi yok.benim sormak istediğim, yeni kanuna göre ben bu teknenin gerekli belgelerini alıp kayıt altına alamazmıyım.alabilirsem ne yapmam lazım.bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.lütfen

2. ozan

ozan Ozan

liman başkanlığına uğrayıp acilen sahiplik belgesi ile kayıt altına aldırmalısınız yoksa yeni yasanın 1 yıllık verdiği süre dolunca kayıt ettiremiyosun

3. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
  4. ozan

ozan Ozan

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    ben de geç öğrendim bende de sahiplik belgesi yok. ama bizim oralarda kimsede yok, ne yapacaklar binlerce tekneyi bağlayıp çöpe mi atacaklar? bunlar limana bağlı falan tekneler için belki geçerli olabilir ama yazlıkçı teknelerinde istanbulda pek problem olacağını sanmıyorum. bir kanun herkesi mağdur ediyorsa uygulaması zordur çünkü herkese yetişecek kadar personel eleman vs gerektirir.

ben gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edeceğim.

keşke önceden haberim olsaydı da kaydını yaptırsaydım tabi ki ben de isterdim ama kayıt yaptırmadıysam da koca teknemi çöpe atacak halim yok. sahiplik bizim oralarda "görsel" valla:) bizim koya gelip bu tekne kimin desen en az 500 kişi "kaan'ın" der :)

ama yine de; tüh be! keşke haberim olsaydı :(

6. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    Adf yi arayıp güncel bilgi ednebilirsiniz. YApılabilecek bir durum var ise yardımcı olacaklardır. www.adf.org.tr

7. orkfey

orkfey Orkun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    süre uzatılmışşş

Belgesiz teknelerin “sahiplik belgesi” ile kayıt altına alınabilmeleri ve ÖTB düzenlenebilmesi 30 Eylül 2008 tarihinden sonra mümkün olmayacak. Belgesiz teknesini bu tarihten sonra kaydettirmek isteyenlerin mutlaka fatura ibraz etmeleri gerekecek. ÖTB bulunmayan teknelerle denize çıkılamayacak.

Denizcilik Müsteşarılığı Gemi İnşa ve ve Tersaneler Genel Müdürlüğü durumu bütün Liman Başkanlıklarına B.02.1.DNM./0.07.02.01/010-99/26267 sayı ve 31.07.2008 tarihli yazısıyla duyurmuş bulunmaktadır. Belgesiz teknesini kaydettirmek isteyenlerin acele etmelerinde yarar vardır.

Kaynak : http://www.adf.org.tr/public/page.aspx?id=56

8. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    herkese teşekkürler